logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (3-10 Ağustos 1970)

Sağlık Bakanı Özkan İlçemizde

Geçtiğimiz hafta içerisinde Isparta ili ve ilçelerinde geziye çıkan Sağlık Bakanı “Jet Bakan” Vedat Ali Özkan cumartesi akşamı ilçemize de uğramış, sessizce geldiği gibi gitmiştir.

Eğirdir ilçemizde Kemik Hastalıkları Hastanesi yeni inşaatının 12 Milyonluk ilk kısım inşaatının temelini atan Bakan daha sonra ilçemize de gelmiştir. Bakanın ilçemize geleceği daha önceden halkımıza duyurulmadığı ve geliş saatinin akşam yemeği sıralarına denk gelmesi nedeniyle ziyaret sessiz sedasız olmuştur.

Sağlık Bakanı Özkan, halkımızın kendi eliyle yaptığı Devlet Hastanesini ani bir şekilde teftiş etmiştir. Bakan Özkan’ın hastaneyi teftiş ettikten sonra yanındakilere “Tam manasıyla berbat, buraya çok şeyler lazım” diye fısıldadığı, bu arada ziyarette hazır bulunan Milletvekilimiz Av. Yusuf Uysal’ın da “Görüyorsunuz işte sayın Özkan, himmetlerinizi bekliyoruz” dediği ifade edilmiştir.

Bakan Özkan’ın hastanemize “Mecburi Hizmet” kanunu çıkınca mütehassıs doktorlar göndermeyi vaadettiği bildirilmiştir. Bakan ve etrafındakiler Ş. Karaağaç’a gitmek üzere saat 20.00 sırlarında ilçemizden ayrılmışlardır. (3 Ağustos 1970, Sayı: 77)

 

Yabancı Ülkelere Gitmek İçin Müracaat Çoğaldı

Son aylarda yabancı ülkelere işçi olarak gidebilmek için ilçemizden müracaatların çoğaldığı belirtilmiştir.

Gayriresmi açıklamalara göre bilhassa Almanya ve Avustralya’ya gitmek için ilçemizden müracaat eden kişi sayısının bin civarında olduğu ifade edilmektedir.

Sivil halktan müracaatların yanı sıra dördü ilkokul öğretmeni, ikisi memur ve biri de polis memurunun da aileleri ile birlikte Avustralya’ya gitmek için müracaatta bulundukları bildirilmiştir. (3 Ağustos 1970, Sayı: 77)

 

AVRUPA Seferinden Döndüler

Geçtiğimiz sayılarımızda duyurduğumuz Yalvaç’ tan Avrupa’ya otobüs seferi yapılacağı haberimizin ardından ilk otobüs seferi yapılmış ve işçileri kalacakları ülkelerde bırakan Yalvaç Birlik-Güven otobüsü geçtiğimiz hafta içinde ilçemize dönmüştür.

İlk seferinde Fransa’ya kadar gittiği bildirilen kafilede seyahat eden 28 kişi muhtelif ülkelerde kalmışlardır.

İlgililerden edinilen bilgilere göre Avrupa’ya gerek işçi olarak gerekse turist olarak gidebilmek için listeye adını yazdıranların sayısı üçyüzü geçmiştir. (3 Ağustos 1970, Sayı: 77)

 

Lisemizden 3 Öğretmen Başka Yere Atandı

İlçemiz Atatürk Lisesi’nden üç öğretmen başka yerlere atandı.

Yalvaç Atatürk Lisesi İngilizce Öğretmeni İbrahim Ok Samsun Eğitim Enstitüsüne, Fen Grubu Arif Ünal Eskişehir 19 Mayıs Ortaokuluna ve Fransızca Nefise Tatlısumak ise Konya Ortaokuluna atanmıştır.

Değerli öğretmenlerimizin başka yerlere atanması ilçemiz için büyük kayıp olmasına rağmen üzülerek de olsa kendilerine yeni görevlerinde başarılar dileriz. (10 Ağustos 1970, Sayı: 78)

 

Bir Hafta İçinde 3 Trafik Kazası Oldu

Geçtiğimiz bir hafta içerisinde üç trafik kazası meydana gelmiş, can kaybı olmazken hafif yaralarla kurtulmuşlar ve muhtelif hastanelerde ayakta tedavi edilmişlerdir.

İlk kaza, Isparta’dan ilçemize gelmekte olan ve Hacı Hayati Özerden’e ait otobüs Mahmatlar civarında rot çıkması sonucu elma bahçesine girmiş, şoför Hasan Tahsin Arı başından hafif yaralanmıştır.

İkinci kaza Akşehir’den Yalvaç’a gelmekte olan Naci Benli’ye ait minibüs dağ yolunda fren boşalması neticesinde kayalıklara vurmuş, minibüs hasara uğrarken bu kazada yaralanan olmamıştır.

Üçüncü kaz ise ilçemizden direkt Ankara’ya gitmekte olan Mustafa Göçmen’e ait Man otobüs Ankara’ya yaklaştığı sırada Sivrihisar yakınlarında rot çıkması neticesi yoldan çıkarak tarlalara girmiş, hafif yaralananlar olmuştur. Her üç kazada da araçlar hasar görmüştür. (10 Ağustos 1970, Sayı: 78)

 

T.Halk Bankasına İki Tayin

Halk Bankası Yalvaç Şubesine yeni atama yapılmıştır.

Ordu Şubesinden Veznedar Ali Yılmaz Coşkan ile eşi Adana Şubesinden Sevgi Coşkan Yalvaç Şubesine atanmışlar, ilçemize gelerek görevlerine başlamışlardır.

Öte yandan yine T.Halk bankası Yalvaç Şubesi memurelerinden Olcay Kılıç, Konya ilinden öğretmen Aydın Özsoy ile nişanlanmıştır. (10 Ağustos 1970, Sayı: 78)

 

İlçemiz İlkokullarına yeni Öğretmenler Atandı

İlçemiz ilkokullarına yeni öğretmen atamaları yapılmış ve görev yerleri belli olmuştur.

Edinilen bilgiye göre,

A.İhsan Çelik: Körküler İlkokulu, Fethi Bilici: Dedeçam İlkokulu,

Yılmaz Şanlı: Y.İleği İlkokulu, Süleyman Özcan: Çamharman İlkokulu,

Şerife Özcan: Çamharman İlkokulu, Halil Erdoğan: Tokmacık İlkokulu,

Perihan Gültekin: Bağkonak İlkokulu’na atandılar.

Yeni atanan öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılar dileriz. (10 Ağustos 1970, Sayı: 78)

 

Bir Hademelik Kadrosu İçin 20 Kişi Müracaat Etti

İlçemize yeni yapılan Hacı Ali Rıza Efendi halk Kütüphanesi’nde istihdam edilmek üzere açık bulunan müstahdem kadrosuna bir hafta içinde 20 kişinin müracaat ettiği bildirilmiştir.

4 Ağustos 1970 tarihinde yapılacak imtihanla alınacak müstahdem adayları gerekli evraklarını tamamlayıp ilgililerle teslim etmeye başlamışlardır.

 

İlçemizde Şekerbank Şubesi Açılıyor

Şekerbank Umum Müdürlüğü’nce ilçemizde bir şube açılması teklifi uygun görülmüş ve ilgililer harekete geçerek çalışmalara başlamışlardır.

Umum Müdürlükten ilçemize gelen ilgililer Belediye İşhanının eskiden kahvehane olan ve T. Halk Bankası’nın bitişiğindeki yeri kiralamışlar, gerekli revizyona geçmek üzere harekete geçmişlerdir.

Açılacak olan Şekerbank Şubesiyle Yalvaç’ta dört banka şubesi faaliyet göstermiş olacaktır.  (10 Ağustos 1970, Sayı: 78)

 

M U T L U    D O Ğ U M

İlçemizin ünlü şoförlerinden Niyazi Ölmez’in (Kara Niyazi) bir oğlu dünyaya gelmiştir. Hasan adı verilen yavruya uzun ömürler dileriz.(10 Ağustos 1970, Sayı: 78)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.