• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (12 Ocak 1970)

Kültür Yarışmasında ATATÜRK Lisesi ALANYA Lisesini Eledi

Türkiye çapında Liselerarası düzenlenen ve Maarif Bakanlığı ile TRT’nin işbirliğiyle yürütülen Kültür-Bilgi Yarışmaları dahilinde bölge elemeleri geçtiğimiz günlerde yapılan yarışmalarla devam etmiştir.

Yalvaç Atatürk Lisesi de Batı Akdeniz Bölgesi liseleri bölge eleme yarışmalarına katılmak üzere geçtiğimiz Pazar günü Antalya’ya gitmiştir. Süleyman Tüzün, Ramazan Esen, Celalettin Demirkılınç ve Rahim Kucur adlı öğrencilerden kurulu Yalvaç Atatürk Lisesi ekibi, Antalya’da kalabalık seyirci ve dinleyici önünde Alanya Lisesi ekibini elemiştir.

Öte yandan bölge yarışmalarına katılan 6 liseden Antalya Lisesi, Burdur Lisesi’ni, Bucak Lisesi de Isparta Ş.A.İ.K. Lisesi’ni elemişlerdir. Böylece Yalvaç Atatürk Lisesi, Antalya Lisesi ve Bucak Liseleri 15 Mart tarihinde yapılacak finallere katılacaklardır.

Ayrıca Yalvaç Atatürk Lisesi yarışmalar sonunda en centilmen lise ünvanını da almıştır. (12 Ocak 1970, Sayı: 49)

 

GRİP SALGINI OKULLARIN KAPANMASINA YOL AÇTI

Bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de Grip hastalığı salgını görüldüğünden ilçemize bağlı bazı köy okulları hariç diğer okullar 06-12 Ocak 1970 tarihleri arasında tatil edilmiştir.

Aldığımız gayrı resmi haberlere göre Bağkonak Nahiyesinde 5 kişi grip hastalığından dolayı ölmüşlerdir. Ahmet Ekinci, Ayşe Baltalı, Mehmet Ulutay, Ahmet Tokmak ve adı öğrenilemeyen bir vatandaşımız doktora yetişemeden ölmüşlerdir. (12 Ocak 1970, Sayı: 49)

 

SPOR – TOTO’nun ANADOL’u İlçemize Çıktı

SPOR-TOTO Teşkilatının müşterek futbol bahisleri tahminleri dışında koyduğu ikramiyelerden bir ANADOL otomobili ilçemizde oynanan Spor-Toto biletine isabet etmiştir.

Spor-Toto 22. Hafta biletini Yalvaç Gazete ve Spor Toto Bayii Sait Balcı’ya yatıran Hisarardı köyünden Halil Kocabay adlı şahsa o haftanın ikramiyesi olan Anadol marka otomobil isabet etmiştir.

İkramiyenin ilçemize isabet etmesi memnunluk yaratmış ve Spor Toto oynayanların sayısını artırmıştır. Anadol otomobil talihlisi Kocabay, ikramiyesini almak için Ankara’ya gitmiştir. (12 Ocak 1970, Sayı: 49)

 

Isparta İli Kalkındırma Derneği Üyeleri İlimizi Dolaştılar

Merkezi Ankara’da bulunan Isparta İli Kalkındırma Derneği’nin amaçlarına ulaşabilmesi için dernekten 3 kişilik bir heyet geçtiğimiz hafta ilimize gelmişler ve ilçeleri dolaşmışlardır.

Genel Sekreter Faruk S. Oral. Yönetim Kurulu üyelerinden Kemal Bedestenli ile Abdi Büyükküpçü’den oluşan müteşekkil heyet ilçemize de uğramışlar ve bu arada Ankara’da yapılacak Isparta Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu yapımı için gerekli yardımı temin etmeye çalışmışlardır. Yine dernek tarafından çıkartılan Yeni Ün dergisinde Yalvaç’la ilgili bir köşe açacaktır. (12 Ocak 1970, Sayı: 49)

 

MATBAAMIZ BİR YAŞINDA

Yalvaç ilçesinde ilk defa tesisleri kurulup faaliyete geçen ÖZYALVAÇ MATBAASI bugün tam bir yaşına girmiştir.

İlçemizde kurmak, çalıştırmak ve memlekete faydalı olabilmek amacıyla senelerdir düşünegeldiğimiz ve memleketimizin en büyük eksikliği olan matbaa tesisini açmakla Yalvaç’ta hem ilk matbaa olmak hem de hizmet etmek şerefini yüklenmekle gurur duymaktayız. Hemşehrilerimizden gördüğümüz yakın alâka da bize büyük destek olmuştur. Bize destek olan bütün hemşehri, eş, dost ve tanıdıklarımıza minnet ve şükranlarımızı arz ederiz. (12 Ocak 1970, Sayı: 49)

 

Halk Bankası Sene Sonu Çekilişi Yapıldı

1970 yılını zengin ikramiye isabetiyle açan T.Halk Bankası Yalvaç Şubesi, 27.12.1969 tarihinde yapılan genel ikramiye çekilişini kazanan talihli mudilerimizi iftiharla sunar.

5.000 Lira İsmail Bilgili, 1.000 Lira A.O. Bayar, 500 Lira H. Pekmezci, 500 Lira Ö. Mumcu, 250 Lira A. Doğru, 250 Lira H.S. Büyükkutlu, 250 Lira A. Mutaf, 100 Lira S. Kumcu, 100 Lira H. İnce, 100 Lira Ş. Baş, 100 Lira H. Yalçın, 100 Lira Ö. Savran, 100 Lira A. Özalp, 100 Lira K. Türk, kazanmışlardır. Halktan aldığını halka veren T. Halk Bankası, şanslı mudilerini kutlar gelecek keşidelerde bol şanslar diler.

Not. Hacca gidecek adaylarımızın döviz almakta acele etmeleri hususu önemle belirtilir. (12 Ocak 1970, Sayı: 49)

 

T E R F i  E D E N L E R

İlçemiz Cumhuriyet Başsavcısı T. Dündar Saner, bir üst dereceye terfi etmiştir.

İzzet Aksu, Ömer Adıgüzel, Ali Kaplan, Melahat Karaköseli ve Bektaş Uz adlı öğretmenlerimiz ile Hacı Ali Rıza Efendi Kütüphanesine bağlı Bağkonak Kütüphane Memuru M. Ali Sarıgül bir üst dereceye terfi etmişlerdir. Terfi eden görevlilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. (12 Ocak 1970, Sayı: 49)

 

İlçemiz Veterinerliği Köylerde Film Gösteriyor

İlçemiz veteriner Hekimliği, köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın görgü ve bilgilerini arttırmak konusunda çeşitli çalışmalar ile birlikte eğitici film gösterimi yapmaktadır.

Bakanlıkça gönderilen eğitici filmler ilçemiz Veteriner Hekimliği’nden bir heyet tarafından köylerimize bizzat götürülerek vatandaşlarımıza seyrettirilmekte, faydalı bilgiler aktarılmaktadır. (12 Ocak 1970, Sayı: 49)

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.