logo

ÖZYALVAÇ GAZETESİ ARŞİVİNDEN (09.06.1969)

TRAFİK KAZASI 

İlçemiz Sücüllü yolu Karaçay mevkiinde meydana gelen trafik kazasında bir traktör devrilmiş, bir kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmıştır. Yaralılardan birisinin durumunun ağır olduğu bildirilmiştir.

Geçtiğimiz hafta içinde sahibi olduğu traktörle tarla süren Salur Mahallesinden Cafer Demirtemel adlı vatandaş, rot çıkması nedeniyle meydana gelen kazada ölmüştür. Kazada yaralanan Salur Mahallesinden Veysel Kabul, Ramazan Dumlupınar ile Elbengi köyünden Kadir Ulu’nun tedavileri Yalvaç Devlet Hastanesinde yapılmaktadır. Kazada yaralananların tedavileri yapılırken Cafer Demirtemel kurtarılamamıştır. (09.06.21969, Sayı: 19)

 

ATATÜRK BÜSTÜ

Önceki sayılarımızda bildirdiğimiz Atatürk Büstünün bayram alanındaki yerine dikimi işine başlanmıştır. Hükümet Konağı’nın ön bahçesinde tesviye edilen yere geçtiğimiz hafta kaide betonları atılmıştır. Büst en kısa zamanda dikilecek ve hizmete açılacaktır. Büstün bilhassa dikimi işinde gayret sarf eden “Atatürk Büstü Yaptırma Derneği” ilgililerini candan tebrik eder, memleket için nice çalışmalar vermesini dileriz. (09.06.21969, Sayı: 19)

 

ARA SEÇİMLER

Geçen hafta sonu münhal bulunan muhtar ve ihtiyar heyeti üyelikleri için seçimler yapılmıştır.

Yapılan seçim sonuçlarına göre Dedeçam Köyü Muhtarlığına İsmail Yılmaz, Çakırçal Köyü Muhtarlığına İbrahim Akçay, Mısırlı Köyü Muhtarlığına Osman Kaya, A.Kaşıkara Köyü Muhtarlığına Hasan Selçuk, Hüyüklü Yanarık Mahallesi Muhtarlığına Kamil Karaca seçilmişlerdir. (09.06.21969, Sayı: 19)

 

ADLİYE TEFTİŞ EDİLİYOR

Haber aldığımıza göre ilçemiz adliyesine normal teftişlerde bulunmak üzere Bakanlıktan bir müfettiş gelmiştir. Müfettişin çalışmalarına başladığı öğrenilmiştir. (09.06.21969, Sayı: 19)

 

TRİKOTAJ KURSU

Haber aldığımıza göre Kaymakamlıkça ilçemizde bir Trikotaj Kursu açılması kararlaştırılmıştır. Kursun en az 20 kişinin müracaatı ile başlayacağı belirtilmiştir. Önce kız öğrenciler için açılacak kursa müracaat az olması halinde erkek öğrenciler için de açılacağı bildirilmiştir. (09.06.21969, Sayı: 19)

 

S E R G İ

Son anda aldığımız bir habere göre Bağkonak Biçki-Dikiş Kursu sene sonu sergisi açacak. Alınan bilgiye göre Bağkonak Biçki-Dikiş kursunda kurs gören öğrencilerin el emeği göz nuru eserleri 12 Haziran gününden itibaren üç gün süreyle açık kalacak.

Bağkonak’lı öğretmen ve öğrencileri tebrik ederiz. (09.06.21969, Sayı: 19)

 

Beğendiğine Giydir

Camiinin imamını uygunsuz vaziyette yakalarlar… Hınçla:

-Tüh… Allah kahretsin seni, diye çıkışırlar.

İmam da işi pişkinliğe vurarak,

-Önümde işim olmasaydı ben size gösterirdim Allah evine tükürmeyi…

Bilemeyiz ama…

Bu fıkrayı uygulayacak pek çok insan türedi yurdumuzda.

Onu da sizler gönlünüzce uygulayın. (09.06. 1969, Sayı: 19)

 

MAARİF HEYETİ İLÇEMİZDE

Orta öğretimle ilgili arsa, okul ve imtihan işlerini yerinde incelemek üzere Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Rıza Bulut ile Muzaffer Kızıldağ ilçemize gelmişlerdir. (09.06.21969, Sayı: 19)

 

MAHKUM OLDU

İlçemiz Kaş Aşağı Mahallesinden A.M. adlı şahıs, üzerinde 540 gr. Afyon bulundurmak suçundan yargılandığı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesinde neticelenen davada 4 yıl 2 ay hapis ve 4500 lira ağır para cezasına çarptırılmıştır. (09.06.1969, Sayı: 19)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.