logo

26 Mart 2021

Antik Kent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi altyapısı güçlendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ekim 2020’de başlattığı “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi”ne Yalvaç’ta dahil olan tek okul olan Antik Kent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bir yandan öğrencilerin daha iyi eğitimler almaları için yeni imkanlar sunarken, diğer yandan fiziki olarak eğitim ortamlarının iyileştirmelerini sağlayarak eğitimin kalitesini arttırıyor.

Bu proje kapsamında, pandemi nedeniyle eğitimlerin yüzyüze yapılamadığı dönemlerde uzaktan sanal toplantılar vasıtası ile öğrencilerin kişisel gelişimleri ile ilgili eğitimler, öğretmenlerin ve idarecilerin mesleki gelişimleri ile ilgili eğitimler düzenlenmiş ve bu toplantılara katılımlar sağlandığı kaydedildi. Bununla birlikte yine sadece Antik Kent MTAL öğrencilerinin dahil olduğu kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamında Isparta Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile uzaktan bağlantı yoluyla eğitim ve etkinlikler yapılmaya devam edildiği belirtildi. Böylelikle Antik Kent MTAL öğrencileri hem mesleki anlamda kendilerini yetiştirirken hem de kültürel ve sanatsal anlamda da kendilerini geliştirme imkanına sahip olabiliyorlar.

Fiziki olarak da imkanları geliştirilen Antik Kent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde proje kapsamında, mevcut olan futbol halı sahasının etrafı tel örgülerle çevrilerek daha sağlıklı ve güvenlikli bir ortam oluşturuldu. Bunun yanında, çevre düzenlemesi de Yalvaç Belediyesi tarafından yapılarak öğrenciler için güzel bir spor alanı oluşturuldu. Yine proje kapsamında okulda bulunan kütüphane ve okuma salonu iyileştirilerek daha kullanışlı bir hale getirildi.

Ekim 2020’den itibaren yapılan faaliyetlerin proje boyunca devam ettirilmesi ve okula yeni atölyeler yapılması, mevcutta bulunan atölyelerin modernize edilmesi, öğrencilerin sinema, tiyatro vb. etkinliklerle buluşturulması gibi planlamaların devam ettiği açıklandı.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.