• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

28 Ekim 2020

Yalvaç CHP ve ADD, bayram kutlamasına katıldı

Cumhuriyet Bayramı resmi çelenk sunma töreninin ardından CHP’liler de her zaman olduğu gibi çelenk sunma geleneğini sürdürdüler.

CHP İlçe Başkanı Ali Arı da Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulundan bazı üyeler ile CHP’nin ve başkanı olduğu ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği)’nin çelenklerini Atatürk Anıtına sundu.

CHP ve ADD üyeleri çelenklerin sunumunun ardından saygı duruşunda bulundular. Törenin ardından konuşan CHP İlçe Başkanı Arı, örgütü adına şu açıklamayı yaptı:

“Dünyanın en haklı ve onurlu mücadelesi olan Türk milletinin kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanması üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyetinin bayramı olan 29 Ekim 1923 ‘ün 97.yılı yüce Türk milletine kutlu olsun.

Ümmetten millete, kuldan yurttaşa, bireye dönüşmenin devriminin düşünce temeli olan Cumhuriyet, yurtseverlik bilinciyle, anti emperyalist dünya görüşüyle, çağdaş yaşam hedefiyle, eğitim, hukuk, kadın hakları, bilim ve akıl temelli devrimleriyle Türk milletine en büyük hizmeti yapmıştır.

Bizlerin görevi ise: Bunların değerini bilerek daha ileri seviyelere ulaştırmaktır.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturuyla, diyoruz ki: saray yönetiminin, tek adam rejiminin hiç bir sorunu çözmediğini yaşayarak gördük. Çarenin millet ittifakıyla birlikte geliştirilmiş parlamenter sisteme ilk seçimde geçeceğimizi müjdeliyoruz.

Bu düşüncelerle ve hedeflerle Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünde balta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve devrimci düşünce arkadaşlarını, silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk Cumhuriyetinin yetiştirdiği sanatçı, bilim insanı, aydın, yurtseverleri de saygıyla anıyoruz.

Son söz olarak: Türk milletinin yetiştirdiği Atatürk devrimcisi büyük tarihçi Halil İnalcık’ın bir sözünü hatırlatmak istiyoruz: Türk milleti tarihi boyunca en rahat ve güvenli dönemini Cumhuriyetle yaşamaktadır.

Ayrıca önemle vurguluyoruz ki, mevlid kandilinin Türk milletine, İslam dünyasına barış, huzur, mutluluk getirmesini temenni ediyoruz. YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ, YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ. Halkımıza saygı ve sevgilerimizle.”

Etiketler: » » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.