• MODA YAPI
  • ISPARTA PETROL Yalvaç’ta

logo

Ünlü yönetmen Atalay Taşdiken ilçemizde

Ünlü sinema yönetmeni, senarist ve yapımcı Atalay Taşdiken, bugün ilçemiz Yalvaç’ı ziyaret ediyor.

Aslen Beyşehirli olan ve Çavuş Köyü’nde sanatçılarının gerçekleştirdiği bir proje olan Sonsuz Şükran Köyü’nde de çalışmaları bulunan Taşdiken, inceleme ve ziyaret amacıyla bugün ilçemiz Yalvaç’ta bulunuyor.

Sinemaya yakınlığıyla bilinen eski bakan hemşehrimiz Erkan Mumcu’yla da arkadaş olan Taşdiken, özellikle şehrimizin pazarının kurulduğu pazartesi günü geldiği Yalvaç’ta gözlem ve incelemelerde bulunacak.

Sonsuz Şükran Köyü’ndeki çalışmalarıyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Taşdiken, geleneksel festivalin bu yıl yapılmasının zor olduğunu, ancak sanat atölyelerindeki çalışmaların gerçekleştirilmesi için girişimlerin sürdüğünü kaydetti.

Beyşehir ile Yalvaç’ın yakın coğrafyalar olmalarının yanında kültürel olarak da benzeştiğini ifade eden Taşdiken, Yalvaç’ta yapılacak sanat ve eğitim anlamındaki her türlü etkinliğe de destek verebileceklerini ifade etti.

Biz de değerli yönetmen Taşdiken’e Yalvaç’a hoşgeldiniz diyor, güzel işbirliklerine vesile olmasını diliyoruz.

 

ATALAY TAŞDİKEN KİMDİR?

1964, Konya, Beyşehir doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Beyşehir’de yaptı. Konya Selçuk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Fizik bölümünden 1985 yılında mezun oldu. Uzun yıllar reklam sektöründe çalıştı. Sırasıyla: karanlık oda teknisyenliği, medya sorumluluğu, Metin yazarlığı ve kreatif yönetmenlik yaptı. Üç yüzün üzerinde reklam filminin yönetmenliğini üstlendi. Otuza yakın kampanyada kreatif yönetmen olarak yer aldı. 1993 yılında Türk-Rus-Özbek ortak yapımı “5 Numaralı Kamp” filminin senarist ve yönetmenliğini yaptı. Bu film TGRT de yayınlandı.

Yönetmen Filmografisi

Arama Motoru – 2015
Mahmut ile Meryem – 2013
Mommo – Kızkardeşim – 2008
5 Numaralı Kamp – 1993

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler

Bırakın Çocuk Oynasın – 2018 …. Belgesel, 01:52:00 / Hacı Mehmet Duranoğlu, Atalay Taşdiken
13. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Kısa Film Dalı, Yarışma Dışı Gösterim. 2018

Ah Yalan Dünya – 2015 …. Belgesel / Atalay Taşdiken, Hacı Mehmet Duranoğlu
52. Antalya Film Festivali, Belgesel Film Seçkisi Bölümü, Gösterim. 2015
66. Berlin Film Festivali, Türkiye Standı, Gösterim. 2016
11. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Finalist ve Gösterim. 2016
1. Berlin Türk Film Günleri, Gösterim Seçkisi. 2016
16. Frankfurt Türk Film Festivali, Gösterim Seçkisi. 2016
17. Frankfurt Türk Film Festivali, 2016 Seyirci Ödülü. 2017
28. Münih Türk Film Günleri, Finalist ve Gösterim Seçkisi. 2017

Güneş Bile Zor Ayrılır Bu Şehirden –
1. Köyceğiz Ulusal Film Festivali, Jüri Özel Ödülü.

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

Kısa’ca Ramazan: Ay Hilal Olunca – 2009

Senarist Filmografisi

Mommo – Kızkardeşim – 2008

Yapımcı Filmografisi

İsmet’in Kısmeti – 2007 …. TV Filmi
Dök İçini Rahatla – 2006 …. TV Dizisi
Hacettepe Efsanesi – 2006 …. TV Filmi

Görüntü Yönetmeni Filmografisi

Yurdumda Ölmek İstiyorum – 1993 …. TV Dizisi

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.