logo

reklam
09 Mayıs 2025

TOKi Sosyal Konutları için sözleşme imzalandı

İlçemiz Yalvaç’ta 23 yıllık bir rüyaya dönüşen TOKİ Sosyal Konutları’nın yapımı için nihayet resmi adımlar tamamlandı ve ihaleyi alan firmayla sözleşme imzalandı.

TOKİ tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, 869.846.254.,05 TL yaklaşık maliyetle çıkılan ihaleyi 614.000.000 TL teklif veren MBS Yapı A.Ş. ile AHK Mimarlık Mühendislik San.Tic.Ltd.Şti. ortaklığının kazandığı ifade edildi.

İhalenin kesinleşmesinin ardından geçtiğimiz hafta TOKİ ile firma arasında “250 Adet Konut ve 1 Adet 5 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” için sözleşme imzalandığı öğrenildi.

Yer teslimi yapılan firmanın Yalvaç’a şantiye kurmak için hazırlıklara başladığı öğrenildi. 500 gün içerisinde bitirilmesi öngörülen 250 konuttan 200’ü için çekiliş yapılırken, kalan 50 tanesinin TOKİ tarafından satışa sunulmasının beklendiği kaydedildi.

TOKİ Sosyal Konutları projesinin ilçemize ve hak sahiplerine hayırlı olmasını dileriz.

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.