Son Dakika


Bugün Isparta’mızın, özellikle Gelendost ve Eğirdir bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan elma üreticilerimizin yaşadığı ciddi bir sorunu gündeme getirmek istiyorum.
Üreticilerimiz aylarca emek vererek yetiştirdikleri yaklaşık 50 bin ton elma depolarda bekletmek zorunda kalmaktadır.
Artan üretim maliyetleri, pazarlama sorunları ve düşük alım fiyatları nedeniyle çiftçimiz ürününü değerinde satamamaktadır. Depolar dolu, üreticimiz ise çaresizdir.
Üreticimizin alın terinin karşılığını alabilmesi için ihracat kanallarının güçlendirilmesi, ürünlerin değerinde pazarlanması ve gerekli destek mekanizmalarının devreye alınması büyük önem taşımaktadır.
Üreticimizin emeği sahipsiz bırakılmamalı, Üreticiyi koruyacak tedbirlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir.
Bir elma çekirdeğinde binlerce çiftçinin umudu saklıdır.
Ispartalı üreticimizin sesi olmaya devam edeceğiz.
Yorum yapabilmek için Giriş yapın.
BENZER HABERLER