logo

04 Eylül 2019

SENİRKENT OVASINDA SULAMA İLE GELEN BEREKET

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Isparta’ya yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Isparta ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “DSİ Genel Müdürlüğü olarak son yıllarda modern sulama projeleri geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.” dedi.

 

Isparta Senirkent Ovası Sulaması ile yılda 88.864.000 TL gelir artışı sağlanıyor

Aydın, bu kapsamda Isparta ilinde sulama alanında büyük yatırımlar yaptıklarını ve bölge ekonomisine ciddi katkılar sağladıklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Isparta Senirkent Ovası Sulaması Projesi kapsamında Gençali, Garip, Akkeçili, Ortayazı, Yassıören, Uluğbey, Büyükkabaca ve Senirkent İlçe Merkezi olmak üzere 8 yerleşim yerine ait 127 550 dekar arazinin sulu tarım imkanına kavuşması ile birlikte, bölge halkı ve milli ekonomiye yılda 88.864.000 TL fayda sağlanmaktadır.

Bölgede sulu tarıma geçilmesiyle birlikte, tarımsal üretimde önemli üretim ve gelir artışı sağlanmış olup, yörenin mümbit toprakları su ile buluşarak zengin ürün deseni ile birlikte milli ekonomiye önemli katkı sağlamaktadır.

Özellikle başta elma ve kiraz ürünleri olmak üzere meyvecilik üretiminde, bağcılık, barbunya vb. ürünlerde önemli düzeyde tarımsal üretim sağlanarak gelir artışı sağlanmaktadır. Ayrıca tarıma dayalı sanayi açısından da söz konusu tarımsal üretim önem arz etmektedir.

Son yıllarda barbunya üretimi ile dikkat çeken sulamada, başta İstanbul ve Ankara İllerimiz olmak üzere ülkemiz genelinde gelen talepler doğrultusunda üretim her geçen yıl artmaktadır.”

Genel Müdür Aydın, açıklamalarında son olarak ihale çalışmaları devam eden Senirkent Ovası Sulaması yenileme işinin tamamlanmasıyla mevcut sulamanın 73 bin 760 dekarlık alanının da kapalı sisteme geçmesi ile birlikte, sulamaya açılan alanın tamamı modern sulama yöntemleri ile sulanacak ve önümüzdeki yıllarda yöre ve milli ekonomiye daha çok katkı sağlanmış olacağını belirtti.

Etiketler: » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.