• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Ocak-Şubat 1972)

ISPARTA’da TELEVİZYON KURULUYOR

Isparta (D) – Bütün yurda yavaş yavaş yayılmakta olan Televizyonun ilimizde de kurulması için harekete geçilmiş olduğu bildirilmiştir.

Alınan bilgiye göre Isparta Televizyonu adı verilecek olan televizyon göller bölgesinde seyredilebilecek kuvvette olacak ve önümüzdeki yılda faaliyete geçirilebilmesi için çalışılacaktır. (31 Ocak 1972, Sayı: 151)

 

Geçen Yıl 2053 Doğum Oldu

1971 yılında ilçemizde nüfus sayılarında önemli miktarlarda artış görülmüştür. 1971 yılında ilçemiz nüfusu 1640 kişi artmıştır.

Nüfus Memuru Mustafa Çil’den aldığımız bilgiye göre geçen yıl Yalvaç’ta 2053 doğum olurken buna karşılık 413 hemşehrimiz vefat etmiş ve nüfusumuz 1640 kişi artmıştır. Nüfusumuzdaki yüzde 10.5’lik artışın yanında 680 çift evlenmiş, 36 çiftte boşanmıştır. (31 Ocak 1972, Sayı: 151)

 

Yusuf Büyük Emekli Oldu, Yerine Sıtkı Ekici Atandı

İlçemiz Maliyesinde geçtiğimiz hafta görev değişiklikleri olmuştur.

Bir süredir Vergi Tahakkuk Servisi Şefliği yapan Yusuf Büyük emekli olmuş ve ilçemizde bir muhasebe bürosu açmıştır.

Büyük’ten boşalan yere Sıtkı Ekici atanmış ve Ekici İzmir’de bir haftalık kursa katıldıktan sonra bugün yeni görevine başlamıştır. Büyük ve Ekici’ye yeni görevlerinde başarılar dileriz. (31 Ocak 1972, Sayı: 151)

 

Yardım Sevenler Derneği Kuruluyor

İlçemizdeki fakir ve ihtiyaç sahipleri ile yoksul öğrencileri korumak amacıyla bir dernek kurulacağı sevinçle haber alınmıştır.

Müteşebbis heyette yer alacak hemşehrilerimiz kuruluş çalışmalarına hızla başlamışlardır. Yardım Sevenler Derneği müteşebbis heyetinde yer alan hemşehrilerimizi kutlar, kuruluş çalışmalarının bir an önce başarıyla sonuçlanmasını dileriz. (31 Ocak 1972, Sayı: 151)

 

KIZ SANAT ORTAOKULU’na ÖĞRETMEN ATANDI

Uzun zamandır öğretmen sıkıntısı çeken okullarımızdan Yalvaç Kız Sanat Ortaokulu’na geçtiğimiz hafta içinde bir öğretmen atanmıştır.

İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Teşkilatında çalışmakta iken ilçemiz Kız Sanat Ortaokulu’na atanan Ayhan Elverici önümüzdeki günlerde görevine başlayacaktır. Elverici’ye görevinde başarılar dileriz. (31 Ocak 1972, Sayı: 151)

 

Hakim Ayhan Diniz Adana’ya Atandı

İlçemizde 10 yıldır Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği yapmakta olan Hakim A.Ayhan Diniz, Adana iline atanmıştır.

İlçemizde görev yaptığı 10 yıl boyunca sevilen ve sayılan Hakim Ayhan Diniz’in başka yere atanması halkımız arasında üzüntü ile karşılanmıştır. (14 Şubat 1972, Sayı: 153)

 

1952 Doğumlular Askere Alınmıyor

İlçemiz Askerlik Şubesi’nden alınan bilgiye göre bu yıl Mart ayında ilçemizden sevkiyatı yapılacak olan 1952 doğumluların tertibatı verilmediğinden bu devrede askere alınmayacaklardır.

İlgililer bu kararın çevremizde kapatılacak olan Askerlik Şubelerinin durumu ile ilgili olduğunu açıklamışlardır. (14 Şubat 1972, Sayı: 153)

 

Başının Üzerine Düşen Müezzin Ameliyatla Kurtuldu

İlçemiz Devlethan Camii müezzinlerinden Mahmut Yılmaz evine döndüğünde kapıyı açmak isterken kapının tokmağının aniden çıkmasıyla kapı sahanlığından aşağı başının üzerine düşerek ağır şekilde yaralanmıştır.

Hemen Devlet Hastanesine kaldırılan Yılmaz buradan acil bir şekilde Ankara’ya  sevkedilmiştir. Müezzin Mahmut Yılmaz Ankara’daki hastanede hemen ameliyata alınarak hayata kavuşturulmuştur. Yılmaz’a geçmiş olsun der, acil şifalar dileriz. (14 Şubat 1972, Sayı: 153)

 

Av Tüfeğiyle Oynayan Çocuk Öldü

Sücüllü Kasabasında geçtiğimiz günlerde üzücü bir olay yaşanmış, olayda 11 yaşındaki bir çocuk ölmüş ve çevreyi yasa boğmuştur.

Alınan bilgiye göre Sücüllü Kasabası halkından İ.T.’nin  evinde duvarda asılı bulunan av tüfeğini duvardan alan oğlu K.T. tüfekle oynarken kendini ağır şekilde yaralamıştır.

Ağır yaralı halde Isparta Devlet Hastanesine kaldırılan K.T. adlı çocuk kurtarılamamış ve ölmüştür. Kasabayı ve çevreyi yasa boğan olay nedeniyle C. Savcılığı tahkikata geçmiştir. (21 Şubat 1972, Sayı: 154)

 

 

CEMİYET HABERLERİ

Gazeteniz ÖZYALVAÇ 4. Yaşına basarken yeni bir hizmet sunuyor. Bu sayımızdan itibaren bu köşemizde gazetemiz muhabirlerinin tek tek ulaşarak tesbit ettiği haberlerimizi sunacağız…

Geçtiğimiz hafta doğanlar:

Mustafa – Kübra Çalışkan’ın Mehmet adlı,

Turan – Ayşe Erbaş’ın Aysel adlı,

Mustafa – Mahinur Öktemer’in Mustafa ve Yahya adlı ikiz,

İsmail – Tevhide Mete’nin Amine adlı,

Hurşit – Yüksel Bardakçı’nın Mustafa adlı,

H.Hüseyin – Nurten Karcı’nın Huriye adlı,

Mustafa – Mümine Memiş’in Emine adlı,

Halil – Ümmühan Türker’in Emel adlı,

M.Kazım – Dudu Garip’in Emin adlı,

Ekrem – Yurdagül Poyraz’ın Emeti adlı

çocukları dünyaya gelmiştir. Yavrulara uzun ömürler dileriz.

Geçtiğimiz hafta evlenenler:

Cahit Senirkentli – Nezahat Keçeci,

Mehmet Çelik – Sebahat Yılmaz,

Ali Yoludüz – Yaşar Aytaç,

Kadir Yerli – Zehra Kendirli,

A.Azmi Aşçı – Cemile Köseli,

Kamil Yüncü – Aysel Günay,

Hazım İpekçi – Keziban Akgündüz,

İbrahim Keklikoğlu – Yıldız Ceylan,

Kadir Keklikoğlu – Beyfer Keklikoğlu,

Mustafa Demir – Fatma Yıldız,

A.Tuncay Yalvaç – Gülten Başaran,

Mehmet Özyurt – Nimet Ergün,

Muharrem Türker – Yıldız Kargı evlendiler. Yeni evlilere mutluluklar dileriz.

Bu hafta ölenler:

Mehmet Uyarıcı (68),

İsmail Çarıkçı (64),

Muzaffer Güleç (44)

Hakkın rahmetine kavuşmuşlardır. Kederli ailelerine başsağlığı dileriz.

(7 Şubat 1972, Sayı: 152)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.