logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Nisan-Mayıs 1972)

Sümerbank Satış Mağazası İçin 1000 İmza Toplandı

Bir süredir ilçemizde açılması için girişimlerde bulunulan Sümerbank Satış Mağazası için Sümerbank Genel Müdürlüğüne vatandaşlarımızdan toplanan imzalarla bir mektup gönderildiği haber alınmıştır.

İlçemiz ekonomisine büyük ölçüde katkıda bulunacak olan Sümerbank Satış Mağazası için 1000 civarında imzalı toplanırken, Yalvaç Belediyesi’nin de gerekli yardımlarda bulunacağı belirtilmiştir. -24 Nisan 1972, Sayı: 163-

 

Vergiler Açıklandı

İlçemiz Maliyesinden alınan bilgiye göre 1971 Mali yılında vergi mükellefi olan esnaf vatandaşlarımızın ödediği vergi miktarları belli olmuştur.

Yapılan açıklamaya göre ilçemizde en çok vergiyi Milletvekilimiz Avukat Yusuf Uysal’ın ödediği görülmüştür. Av. Yusuf Uysal’ın ödediği vergi miktarı 25.530 lira olurken ikinci sırada 24.255 lira ile Dr. Şükrü Oğuz, üçüncü sırada ise 21.880 lira ile Ecz. Ö. Lütfi Bahar yer almıştır.

Avukat Yusuf Uysal: 25.530 lira,

Dr. Şükrü Oğuz: 24.255 lira,

Ecz. Ö. Lütfi Bahar: 21.880 lira,

Halıcı Musa Şallı: 13.815 lira,

Noter M.Hüseyin Kaynar: 13.630 lira,

Dr. A.Remzi Öztaş: 12.230 lira,

Halıcı Hüseyin Ün: 12.150 lira,

Mustafa Küçük ve Ortağı: 10.430 lira,

Yaşar ve İsmail Öztürk: 10.402 lira,

Hasan Dirik – Bakkal: 3265,00 lira,

Tahsin Çetinkaya – Debbağ: 1210,00 lira,

Mehmet Taş – GMSİ: 915,00 lira,

Muzaffer Şekerci – Lokantacı: 45,00 lira,

Adil Esen – Hırdavat Av Malz.: 600,00 lira,

Nuri Kızılay – Bakkal: 960,00 lira,

Ramazan Esen – Bakkal: 195,00 lira,

Ali Rıza Kargı – Hizar: 45,00 lira,

A.Mustafa Külcü – Debbağ: 890,00 lira,

Hasan Aksoy – Deri imal.: 1155,00 lira,

Yusuf Ali Saygın – Bakkal: 400,00 lira,

Mehmet Demirkılınç – Yağ Tuz İmal.: 2222,00 lira,

Mehmet Dirik – Bakkal: 210,00 lira.

Diğer mükelleflerin ödediği vergileri önümüzdeki sayılarımızda bulabilirsiniz. -24 Nisan 1972, Sayı: 163-

 

T.Emlak Kredi Bankası Heyeti İlçemize Geldi

İlçemizde bir şubesini açmak üzere harekete geçen Türkiye Emlak Kredi Bankası’ndan bir heyet, şube olarak açılacak yer ve binaları tesbit ve denetlemek üzere geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemize gelerek birkaç yer üzerinde durmuşlardır.

Önümüzdeki günlerde Yalvaç’ta bir şube açacak olan Türkiye Emlak Kredi Bankası ilgililerine Belediyemiz yetkilileri ve halkımız da ilgi göstermiş, banka heyetine gerekli kolaylıklar sağlanacağı vaadedilmiştir.  -1 Mayıs 1972, Sayı: 164-

 

Ö. Lütfi Bahar’ın Babası Vefat Etti

Gazetemiz Mes’ul Müdürü ve değerli eczacılarımızdan Ömer Lütfi Bahar’ın babası İzzet Bahar, bir süredir muzdarip olduğu amansız hastalıktan kurtarılamıyarak geçtiğimiz hafta içinde vefat etmiştir.

Kederli Bahar ailesine başsağlığı, merhuma Tanrıdan rahmet dileriz. -1 Mayıs 1972, Sayı: 164-

 

Gelendostlu Hemşehrimiz Şehit Oldu

Birkaç gün önce Jandarma Genel Komutanı Org. Cemalettin Eken’e yapılan suikastte ağır yaralanan Jandarma Er Mustafa Baş’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Hemşehrimiz J. Er Mustafa Baş’ın şehit olması çevremizde bilhassa Gelendost Yaka köyünde derin üzüntü yaratmıştır. Şehit J.Er Baş’a Tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. -8 Mayıs 1972, Sayı: 165-

 

YENİ KURULAN BELEDİYELERİN BAŞKANLIKLARI İÇİN SEÇİM YAPILACAK

Nüfusu 2000’i geçen ve kasaba olma hakkını kazanan 4 köyümüzde belediye teşkilatı kurulması hakkındaki kararın Resmi Gazete’de geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından sıra seçimlere geldi.

Alınan bilgiye göre ara seçimlerle birlikte yapılması planlanan belediye seçimleri için aday isimleri açıklanmaya başladı. Buna göre;

TOKMACIK Kasabası Belediye Başkanlığı için: Adalet Partisi (AP)’den BEKİR BİLGİÇ, Bağımsız aday İSMAİL TOPTAŞ,

KÖRKÜLER Kasabası Belediye Başkanlığı için: Adalet Partisi (AP)’den HALİL YILMAZ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den VELİ DEDE, Bağımsız adaylar M.SEYDİ YAĞCI, RAMAZAN ŞAHAN ve HASAN ÇARKACI,

KOZLUÇAY Kasabası Belediye Başkanlığı için: Adalet Partisi (AP)’den KAZIM BİLİCİ, Bağımsız aday SEFER ÇÖĞÜRCÜ,

ÇETİNCE Kasabası Belediye Başkanlığı için: Adalet Partisi (AP)’den HALİL ÜNAL, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den MEHMET MUTLU’nun isimleri aday olarak geçmektedir.

 

MUZAFFER TÜTÜNCÜ Emekliye Ayrılıyor

Uzun zamandır Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Muzaffer Tütüncü’nün hizmet süresini doldurup emekliye ayrılacağı bildirildi.

Aynı zamanda gazetemiz yazarları arasında yer alan Muzaffer Tütüncü, emeklilik haberini doğruladı ve ilgili makamlara müracaat ettiğini bildirdi.

Meslek hayatında gösterdiği başarılı hizmetlerin yanında memleketimiz için pek çok hizmetin getirilmesinde büyük katkıları bulunan Tütüncü’nün emekliye ayrılmış olsa da memleket hizmetlerine devam etmesini temenni eder, başarılarının devamın dileriz. -8 Mayıs 1972, Sayı: 165-

 

MÜFTÜLÜĞÜN VASITASI GELDİ

Halkımızın büyük ilgi ve destekleri ile Yalvaç Müftülüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere alınması için harekete geçilen vasıta geçtiğimiz hafta içerisinde fabrika ilgililerince ilçemize getirilerek teslim edilmiştir.

Müftülüğe alınan aracın ilçemize getirilerek teslimi halkımız arasında sevinçle karşılanmış, bu işe ön ayak olan Müftümüz M. Said Avşar’a halkımız sevgi ve saygılarını belirtmiş, hayırlı olması dileklerini ifade etmişlerdir. -15 Mayıs 1972, Sayı: 166-

 

ANNELER GÜNÜ KUTLANDI

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl 14 Mayıs Pazar günü Yalvaç Kız Sanat Ortaokulu’nun hazırladığı bir programla kutlanmıştır.

Halkımız tarafından ilgiyle izlenen programda çeşitli etkinliklerin ardından Yılın Annesi seçimi de yapılmıştır. Geçtiğimiz hafta Jandarma Genel Komutanı Org. Cemalettin Eken’e yapılan suikastte ağır yaralanan ve hastanede hayıtını kaybederek şehit olan Jandarma Er Mustafa Baş’ın annesi ile Nezire Nohutçu yılın annesi olarak ilan edilmiştir.  -15 Mayıs 1972, Sayı: 166-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.