logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Kasım-Aralık 1973)

YALVAÇ BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI

9 Aralık 1973 Pazar günü tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yapılacak olan mahalli seçimler için siyasi partiler aday listelerini ilçe seçim kurullarına bildirmiş olup ilçe seçim kurulundan yapılan açıklamaya göre:

AP Yalvaç Belediye Başkanı Adayı Hüseyin BÜYÜKBOYACI: İlçemiz Pazar Yukarı Mahallesi’nden olan Büyükboyacı, Orman Teknisyen Okulu’nu bitirdikten sonra muhtelif bölgelere bağlı teşkilatlarda şeflik yapmış, en son olarak Orman Bakanlığı Personel Müdürlüğünden emekli olarak ilçemize yerleşmiştir.

CHP Yalvaç Belediye Başkanı Adayı Urhan AYDOĞAN:

İlçemiz Yalvaç’ın Pazar Aşağı Mahallesi’nden olup, Isparta Sanat Enstitüsü Elektrik Bölümünü bitirmiş ve halen ilçemizde elektrikçilikle iştigal etmektedir.

DP Yalvaç Belediye Başkanı Adayı Süleyman AKGÜN: İlçemiz Pazar Yukarı Mahallesi’nden olan Akgün, Eski Nüfus Memurlarından merhum Nadir Efendi’nin oğludur. Ortaokulu bitirdikten sonra hayata atılmış, çeşitli memuriyetlerde çalışan Akgün, son olarak Şsrkikaraağaç Tahrirat Katipliği görevini yapmaktayken Yalvaç Belediye Başkanlığına adaylığını koymuştur.

Yalvaç Merkez Belediye Meclisi Üye Adayları:

Adalet Partisi (AP): Reşat Ateşoğlu, Emin Ercan, Ali Balcı, Durmuş Gülsoy, Rıfkı Sevimli, Mehmet Karcı, Fethi Korkmaz, Ulvi Cerrah, Durmuş Ellidirhem, Yakup Koçer, Kazım Garip, İbrahim Elkoyun, Kerim Cömert, Mustafa İnanıcı, Durmuş Haseki, Şerafettin Topçuoğlu, Ali Ayvaz, Mustafa Nohutçu, R. Mustafa Kuyucu, Ethem Pamukçu, Halil Türker, Enver Bahar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP): Av. H. Şükrü Bekmezci, Ecz. Ö. Lütfü Bahar, Sami Vural, Hasan Özuğur, Ali Dakduklu, İsmail Şenerkek, Ruşen Özgül, Hayri Yüncü, Sadık Şanlı, İbrahim Mutaf, Osman Kapçı, Muammer Kabuloğlu, Ali Karaman, Mehmet Ayten, Hazım Büyükkutlu, Halil Dalkılıç, Süleyman Özgen, İsmail Kılıçaslan, Mehmet Tatlıcı, Cihat Özuğur, Hasan Ayvalı, Abdullah Bakı.

Demokratik Parti (DP): Av. Ali Yaşar Kocagöncü, Abdullah Dayıoğlu, Faruk Nafiz Bal, Kazım Aşık, Necip Mumcu, Nazım Duru, A.Osman Ergül, Kazım Şenol, Emin Altınbaş, Niyazi Yüncü, Ramazan Arıtürk, Ziya Memişoğlu, Mehmet Yöntemli, Durmuş Sabuncu, Mustafa Aköz, Abdullah Sağlık, Mevlüt Bozkurt, Baki Esen, Hasan Bayram, Ali Mumcu, Tacettin Aydınlı, Tevfik Işıklı.

Milli Selamet Partisi (MSP): Necati Karahan, Ramazan Bıyıklı, Abdullah Takavcu, İsmail Akkaş, Nuri Yolcu, Mustafa Çalıkoğlu, H.Hüseyin Kondal, Ahmet Bayakı, A.Osman Dilek, Ali Bıyıklı, Necati Özbal, Abdullah Bulgurcu, Kadir Fenerli, Raşit Çalışkan, Ahmet Gülsoy, M.Ali Ergün, Muammer Kodaloğlu, Mehmet Acar, H.İbrahim Arkılıç, Mehmet Baykal, Mustafa Çalışkan, Ceylan Çallıoğlu.

-26 Kasım 1973, Sayı: 243-

 

Yalçın Kalay Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oldu

Kısa bir süre önce ilçemize Sulh Hakimi olarak atanan ve komşu ilçemiz Senirkent’ten olan Yalçın Kalay, E. Sabri Leblebici’nin başka yere atanmasıyla boşalan Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanmıştır.

İlçemizde görev yaptığı kısa süre içerisinde gerek mesleki yönden,  gerekse çevrede yarattığı iyi intibalar sonucu üst üste iki defa terfi ederek Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan değerli Hakim hemşehrimizi tebrik eder, yeni görevinde de başarılarının devamını dileriz. -26 Kasım 1973, Sayı: 243-

 

At Arabacısı Kalp Sektesinden Öldü

İlçemiz merkez Sofular Mahallesi halkından olup, at arabacılığı yapan Alibek lakabıyla tanınan Ali Çalkar ilçemize bağlı Yağcılar Köyünden arabası ile saman çekerken aniden gelen kalp krizi sonucu orada ölmüştür.  Olayla ilgili takibata geçilmiştir.  -26 Kasım 1973, Sayı: 243-

 

Yılın İlk Karı Yağdı

Geçtiğimiz hafta içerisinde bütün yurdumuzu kaplayan soğuk hava dalgası bölgemizi de etkisi altına almış ve ilçemize yılın ilk karı Kasım ayı sonunda yağmıştır.

Çarşamba, Perşembe günleri şiddetini arttıran soğuk hava sonucu karın da yağması ile birlikte odun – kömür ihtiyacının artmasıyla fiyatları da hareketlendirerek artmasına sebep olmuştur. -26 Kasım 1973, Sayı: 243-

 

Nedim Yürekli ATATÜRK LİSESİ Müdürü Oldu

Yalvaç Atatürk Lisesi Müdürü Ömer Bilgili’nin vatani görevini yapmak üzere görevinden ayrılması nedeniyle boşalan müdürlük görevine yine ilçemizin yetiştirdiği değerli eğitimci gençlerimizden ve Yalvaç Ortaokulu Müdürü Nedim Yürekli atanmıştır.

Başarılı çalışmalarıyla meslek hayatında ve çevrede iyi muhit edinen Nedim Yürekli’nin Atatürk Lisesi’ne müdür olarak atanması memnunlukla karşılanmıştır. Yürekli’ye yeni görevinde üstün başarılar dileriz. -10 Aralık 1973, Sayı: 244-

 

Şekerbank’ta Yeni Atamalar

İlçemiz Şekerbank şubesinde geçtiğimiz hafta içerisinde yeni atamalar olmuştur.

Şekerbank Muhasebecisi Ahmet Tunca ve eşi Tülay Tunca, Afyon şubesine atanmışlar, onlardan boşalan yerlere de Gediz Şubesinden Yavuz Öztürkmen ve eşi Necla Öztürkmen atanmışlardır.

Tunca ve Öztürkmen’lere yeni görevlerinde başarılar dileriz. -10 Aralık 1973, Sayı: 244-

 

Bir Şoför Evinde Ölü Bulundu

İlçemizde minibüs şoförlüğü yapmakta olan ve çevrede Beter Mehmet lakabıyla tanınan Mehmet Bekmezci, geçtiğimiz hafta içerisinde evinde ölü olarak bulunmuştur.

Ölümü çevrede üzüntü yaratan Beter Mehmet’in evinde öldüğü tesadüf eseri öğrenilmiş, olaya C.Savcılığı el koymuş, bilahere ilçemiz şoförleri tarafından düzenlenen muhteşem bir törenle cenazesi kaldırılmıştır. -10 Aralık 1973, Sayı: 244-

 

Gazetemizin Geçen Sayısını Çıkaramadık

Gazetemizin geçen sayısını, seçim çalışmaları nedeniyle çıkaramadık.

9 Aralık Mahalli seçimlerinde seçime katılacak partilerin adayları için düzenlemiş oldukları oy pusulalarının matbaamız tesislerinde basılması nedeniyle gazetemizin baskısı yetiştirilememiştir. Yaşanan bu aksaklık nedeniyle okuyucularımızdan özür dileriz.  -10 Aralık 1973, Sayı: 244-

 

Belediyemize Bir DOZER ile Bir LODER Verildi

Yalvaç Belediyesi’ne şehir hizmetlerinde kullanılmak üzere Isparta YSE Müdürlüğü (Yol, Su, Elektrik İşl.) tarafından bir Loder (doldurucu) ile bir dozer verilmiştir.

Belediyemize YSE teşkilatınca hibe edilen loder ve dozerin devir teslim işleri için Belediye Başkanı Isparta’ya giderek imzaladığı protokolden sonra tamamlanmış ve dozer hemen teslim edilmiş olup loder önümüzdeki günlerde ilçemize getirilecektir. -17 Aralık 1973, Sayı: 245-

 

TÖB-DER Tiyatro Getirtiyor

İlçemiz TÖB-DER Şubesi önümüzdeki 24 Aralık günü oynamak üzere İstanbul Komedi Tiyatrosu ile anlaşma yapmıştır.

Aldığımız bilgiye göre, İstanbul Komedi Tiyatrosu, 24 Aralık 1973 Pazartesi akşamı Reşat Nuri Güntekin’in “NEYE NİYET, NEYE KISMET” adlı oyununu temsil edecektir. Biletler TÖB-DER Yalvaç Şubesi’nce satışa çıkarılmıştır. -17 Aralık 1973, Sayı: 245-

 

İçinizden Biri

DEDİKODU

İki kişi bir araya gelmeye görsün. Önce hal hatır sorulur. Söz siyasetten, ticaretten döner dolaşır filanca kişinin üzerine gelir. Erkeklerimiz Çınaraltı’nda kahvelerde; kadınlarımız kapı önlerinde, pencereden pencereye veya misafirliklerde konuştuklarının hiç değilse yarısı dedikodudur.

Dedikodu hakkında yazarken ben de dedikodu yapmış olmaktan korkuyorum. Zira bu illete o kadar alışmışız ki… En ciddi meseleleri konuşurken bile hemen dedikoduya kayıveriyoruz. Dilimize düşmeye görsün filancanın dokuz yönünü çekip çekiştirdikten sonra bir de; ‘’Arkasından konuşmak gibi olmasın ya…’’ diye güya kendimizi temize çıkarıyoruz.

Konuşulacak, halledilecek bunca derdimiz dururken oturup dedikodu yapmak, ayıp oluyor doğrusu…

Gelin önce kendimizden başlayıp bize yakışmayan bu kötü alışkanlığı önlemeye çalışalım.

SERTOĞLU 

-17 Eylül 1973, Sayı: 234-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.