logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Eylül-Ekim 1970)

Ankara Öğrenci Yurdu Bina Yapımı Başlıyor

Merkezi Ankara’da bulunan Isparta ili Kalkındırma Derneği ile Belediyelerimizin işbirliği sonucu Ankara’ da öğrenim yapmakta olan öğrencilerimizi barındıracak Ankara öğrenci yurdu binası inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacaktır. İlk olarak arsa meselesi halledilen yurt binası ilgililerinin belirttiğine göre 3,5 milyon liraya mal olacak, 15 yataklı reviri ve 500 öğrenciyi barındıracak binanın plan ve projelerini de Ispartalı mühendis hemşehrilerimiz tarafından hazırlanmıştır. (5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

Motosikletle Atarabası Çarpıştı

Geçtiğimiz pazartesi günü atarabası ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralanmış, yanındaki şahıs da hafif sıyrıklarla kazayı atlatmıştır.

İlçemiz pazarından gitmekte olan at arabasına çarpan O.A. yönetimindeki motosiklet Kumdanlı istikametine gitmekte iken kaza olmuş ve O.A. ağır şekilde yaralanmıştır. Ağır yaralı Isparta’ya sevkedilmiş, yanındaki şahıs da Yalvaç’ta ayakta tedavi edilmiştir.(5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

Öğrencilerimizin Büyük Başarısı

İlçemiz ortaokullarından mezun olup Denizli Kız Öğretmen Okulu giriş imtihanlarına katılan 11 kız öğrencimizden 9’u başarı göstererek okula kaydedilmişlerdir. Bu yıl 9 öğrenci ile Denizli Kız Öğretmen okuluna öğrenci veren Yalvaç, civar il ve ilçeler içerisinde birinci sırayı işgal etmiştir.

Başarılı öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz. (5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

PTT’de Müfettişler Tahkikat Yaptı

İlçemiz merkez PTT teşkilatı müfettişlerin akımına uğramıştır. Geçtiğimiz hafta teşkilatın normal teftişini yapmak üzere gelen müfettişten başka PTT müdürü hakkında gazetemizin genel müdürlüğe şikayet yazısı üzerine olayı tahkik etmek için genel müdürlükçe gönderilen bir murakıp gelmiş ve gerekli tahkikatı yapmıştır. Gazetemiz sahibinin de bu arada ifadesi alınmış ve gerekli deliller tahkikat için gelen müfettişe verilmiştir. Tahkikatın neticesi ilçemizde merakla beklenmektedir. (5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

Sığır Vebası Aşılaması Sona Erdi

Tarım Bakanlığı’nın yurtdışından, İran’dan gelen Sığır Vebası hastalığına karşı koruyucu aşılama kampanyasına ilçemiz de katılmış ve ilçemizde görevli 1 Veteriner Hakim ve 2 Sağlık Memurunun sıkı bir çalışma programıyla 10 gün gibi kısa bir müddet içerisinde 22 köy ve ilçe merkezinde 3503 Öküz, 3284 İnek, 546 Dana, 936 Düve, 894 Buzağı, 606 Manda ve toplam olarak 9770 baş sığır ve manda ücretsiz olarak aşılanmıştır. (5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

A.K.S. Tiyatrosu ‘İçerdekiler’i Oynuyor

İlçemiz Tös şubesi yararına Ankara Komedi-Sanat Tiyatrosu; Melih Cevdet Anday’ın “İÇERDEKİLER” adlı oyununu temsil edecektir. 6 Ekim salı yani yarınki gün Yıldız Sineması’nda verilecek temsilin biletleri hemen hemen bitmek üzeredir.

Ankara Komedi-Sanat Tiyatrosuna başarılar dileriz. (5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

Trafik Kazasında İki Kişi Öldü

Gelendost ilçesi halkından olup motosikletle Şarkikaraağaç ilçesine gitmekte olan 32 yaşındaki M. T. Şarkikaraağaç’a giderken B.B. ya çarpmıştır.

Kazada hem M.T. hem de B.B. ağır şekilde yaralanmışlar ve koma halinde Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne getirilmişlerdir. Yaralıların durumu ağır olduğundan tüm çabalara karşın kurtarılamamışlar ve ikisi de ölmüşlerdir. (5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

Kolunu Makinaya Kaptırdı

İlçemizdeki halihazırda çalışmakta olan kiremit ve tuğla fabrikası ortaklarından M. M. Adlı şahsın bir kolu makinalar arasında sıkışarak parçalanmıştır. Durumu ağır olan M. M. Acele olarak Isparta’ya sevkedilmiştir. (5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

Nüfus Sayımı Hazırlıkları Sona Erdi

Yurt çapında yapılacak olan Nüfus Sayımı hazırlıkları ilçemizde tamamlanmıştır.25 Ekim 1970 Pazar günü yapılacak olan Genel Nüfus Sayımında ilçemizde 250 civarında görevli memur sayım işlemiyle görevlendirilmiş olup, o güne mahsus özel ekipler ve mahalli idare amirliğince halkımıza ilgili emirler ve bilgiler verilecektir. (12 Ekim 1970,Sayı: 86)

 

Bilgi ve Kültür Yarışması

Değerli öğretmen ve öğrencilerimiz,

Gazeteniz ÖZYALVAÇ, okulların açılmasıyla sizlere bir hizmet sunmak amacındadır. Bu hizmette sizlerin payı büyük olacaktır. ÖZYALVAÇ önümüzdeki günlerde hazırlığını tamamlayacağı sınıflar ve okullar arası “Bilgi ve Kültür Yarışması” tertipleyecektir. Yarışmalar; 1- İlkokullar, 2- Ortaokullar ve 3- Lise öğrencileri arasında düzenlenecektir. Gerekli tafsilatı önümüzdeki sayılarımızda bulabileceksiniz. Bekleyiniz. (21 Eylül 1970, Sayı: 85)

 

Mutlu Düğün

Sonay Süer ile Naci Sönmez geçtiğimiz hafta evlendiler. Yeni evlilere mutluluklar dileriz.

(5 Ekim 1970, Sayı: 85)

 

Mutlu Düğün

Necla Demirli ile Cevat Akkaş geçtiğimiz pazar günü evlendiler. Genç evlilere mutluluklar dileriz. (28 Eylül 1970, Sayı: 84)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.