logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (9 Şubat 1970)

İzmir Fuarında Halılarımızı Teşhir İçin SERGİ AÇILACAK

Yüksek öğrenimini İzmir’de yapan Isparta’lı öğrencilerimiz tarafından İzmir Fuarında Isparta Halılarını teşhir etmek için bir sergi açacakları haber alınmıştır.

İzmir’de yüksek öğrenim gören Isparta Yüksek Tahsil Talebeleri Başkanı Doğan Kılıç, bu hususta şunları söylemiştir: “İstikbalini halıcılığa vermiş Gülkentimizin halılarını İzmir Fuarında sergilemek için gerekli çalışmalara başladık. El emeği ve göz nuru verilerek dokunan halılarımızı bütün dünyaya tanıtmak için, yurt içinden veya yurt dışından fuara gelenlere göstermek ve dış pazarlar bulmak için gayret sarfedeceğiz.

Kalitesi, desenleri-renkleri ve sağlamlığını göstereceğimiz halılarımızın sergilenmesi Isparta’mızın halı ticaretinde katkıda bulunacağını düşünüyoruz”. (9 Şubat 1970, Sayı: 53)

 

Toprak Mahsulleri Ofisi’nce İlimize 10 Ton Pirinç Tahsis Edildi

Haber aldığımıza göre Afyon Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürlüğü’nce ilimize 10 ton pirinç tahsis edilmiştir.

Son zamanlarda pirinç fiyatlarının anormal şekilde yükselmesi üzerine Hükümet tarafından yurt dışından getirtilen iyi ve kaliteli cins pirincin illerimize tahsis edilmesi ve ucuz fiyatla satılmasının fahiş fiyatla satılan pirinç satışını önlemesinin beklendiği belirtilmiştir.

İlgililerden alınan bilgiye göre TMO (Toprak Mahsullari Ofisi)’nce tahsis edilen 10 ton pirinç önümüzdeki günlerde ilimize gönderilecek, her zaman olduğu gibi Bakkallar Derneği’ne verilerek tüm bakkallara tevzii edilip satışına başlanacaktır. (9 Şubat 1970, Sayı: 53)

 

Meçhul Bir Gürültü Halkımız Arasında Panik Yarattı

Geçtiğimiz Cuma günü öğleye doğru ilçemizde meçhul bir patlama olmuş, ev ve dükkanların camları sarsılmış, halk arasında da paniğe yol açmıştır.

Meydana gelen şiddeti gürültü nedeniyle ilgililer harekete geçmişse de gürültünün sebebi öğrenilememiştir.

Halkımız arasında kuvvetle muhtemel kabul edilen gürültü nedeninin, arzımıza düşen göktaşlarından birisinin çıkardığı sesler olduğu ifade edilmektedir. (9 Şubat 1970, Sayı: 53)

 

Lise Müdürü Görevine Başladı

İlçemiz Atatürk Lisesi Müdürlüğü’ne atanan hemşehrimiz Ömer Bilgili geçtiğimiz günlerde ilçemize gelmiş ve yeni görevine başlamak üzere harekete geçmiştir.

Bugün Atatürk Lisesi Müdürlüğü görevine başlayacak olan Bilgili’ye görevinde başarılar dileriz. (9 Şubat 1970, Sayı: 53)

 

Kaza İle Ateş Alan Silah Öldürdü

İlçemize bağlı Körküler Köyü’nde kaza ile patlayan av tüfeğinden çıkan merminin isabetiyle bir kadın ölmüştür.

Körküler Köyünden 44 yaşlarındaki ZG adlı kadın evinde oturduğu sırada, duvarda asılı av tüfeğinin yere düşmesiyle ateş alarak ZG’ye isabet etmesi sonucunda ölümüne sebep olmuştur. Olay adliyeye intikal etmiş gerekli tahkikata geçilmiştir. (9 Şubat 1970, Sayı: 53)

 

Veterinerlik 13 Köyümüzde Hastalık Taraması Yaptı

İlçemiz Veterinerliği tarafından Ocak ayı içerisinde 13 köyde hayvan hastalıkları taraması 19332 büyük ve küçük baş hayvan muayeneden geçirilmiştir.  Verilen bilgiye göre tarama yapılan köylerde hiçbir hastalığa rastlanılmamıştır.

Öte yandan yine Ocak ayı içinde veterinerlikçe 1579 adet tavuğa koruyucu aşı yapılmıştır. (9 Şubat 1970, Sayı: 53)

 

İl Disiplin Kurulu Toplanıyor

Bütün yurtta olduğu gibi ilimizde ve ilçemizde de boykota katılan 55 öğretmen, boykota katılma gerekçesiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişlerdi.

Geçtiğimiz hafta içinde toplanıp boykotçu öğretmenlerin durumlarını görüşecek olan İl Disiplin Kurulu’nun 2 üyesinin mazeret beyanı dolayısıyla toplanamadığı, önümüzdeki Salı günü toplanacağı ve boykotçu 55 öğretmenin durumunun bu toplantıda belli olacağı bildirilmiştir. (9 Şubat 1970, Sayı: 53)

 

Yalvaç ATATÜRK LİSESİ’nin Başarılı Öğrencileri

İlçemiz Atatürk Lisesi’nde 1969-1970 Öğretim Yılı birinci döneminde başarı oranı düşük olmuştur. Lise bölümünden sadece bir öğrenci teşekküre layık görülmüştür. 5 ve 6. Sınıflardan teşekküre layık öğrenci hiç yoktur.

Takdirname alan öğrenciler:

3-A sınıfından Nail Nazlı,

3-C sınıfından Nilgün Saner,

3-C sınıfından Zehra Sağlık,

1-F sınıfından Doğan Uysal,

1-F sınıfından R.Oğuz Sağlık.

Teşekkür alan öğrenciler:

4-D sınıfından (lise) Yunus Çevik,

3-B sınıfından Atilla Bilginer Çerçi,

3-C sınıfından Tülin Mustanoğlu,

3-C sınıfından İzzet Tütüncü,

3-C sınıfından Nafiz Akgün,

3-D sınıfından H.Fehmi Aydın,

1-C sınıfından Nurşen Karataylı,

1-C sınıfından Necmiye Fırtına,

1-D sınıfından Ali Büyükkutlu,

1-E sınıfından Gürcan Benzet. (9 Şubat 1970, Sayı: 53)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.