• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (8 Haziran 1970)

CHP İlçe Kongresi Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Yalvaç İlçe Kongresi geçtiğimiz Pazar günü Yıldız Sinemasında hadiseli bir şekilde yapılmıştır.

Kongreye Ankara Milletvekili Yusuf Ziya Yağcı, Konya Milletvekili Mustafa Üstündağ, Samsun Milletvekili İlyas Kılıç ile Antalya Milletvekili Hasan Ali Gülcan misafir olarak katılmışlardır.

Yalvaç CHP’de iki hiziple gidilen kongrede bazı hadiseler olmuş, daha önce tedbirli olarak il haysiyet divanına verilen Başaran’cılardan 3 kişinin ve diğer Başarancıların elektriklendirdiği hava daha büyük olaylar çıkmadan kapanmış, Başarancı gurup salonu terk etmişlerdir.

200 delegenin katıldığı kongrede 80 kadar Başaran’cı delegenin ayrılmasıyle kongreye 120 delege ile devam edilmiştir. Divan Başkanlığı’na Ankara Milletvekili Y.Ziya Yağcı seçilmiş ve gündemin diğer maddelerine geçilmiştir.

İlçe İdare Kurulu Başkanlığı’na tek aday Av.Ali Bal seçilmiş ve yönetim kurulu seçimine geçilmiş, bu sırada misafir milletvekilleri önemli memleket sorunları üzerinde konuşmalar yapmışlardır. Bilhassa Konya Milletvekili Mustafa Üstündağ’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilmiş ve takdir toplamıştır.

Kongrede İlçe Yönetim Kurulu’na Orhan Aydoğan, Abdullah Benzet, Reşat Berkün, Raif Pehlivan, Haşim Karağaç, Hayati Mustanoğlu, M.Naci Arı, Naci Benli, Mustafa Kucur, İsmail Şenerkek ve Ali Uyaroğlu seçilmişlerdir.(8 Haziran 1970,Sayı: 69)

 

Kız Sanat Ortaokulu Defilesi Yapıldı

İlçemiz Kız Sanat Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı defile, geçtiğimiz Pazar akşamı yeni Kütüphane binası salonunda kalabalık veli topluluğu huzurunda sergilenmiş ve ilgiyle izlenmiştir. Kız Orta Sanat ile Akşam Kız Sanat okullarının işbirliğiyle hazırlanan defilede küçük ve büyük mankenlerin teşhir ettiği giysiler davetlilerce beğenilmiş ve alkışlanmış, bilhassa “Yalvaç Yeşili” adlı elbise çok beğenilmiştir.

Defilede Kız Sanat Ortaokulu’nca hazırlanan kokteyl ve pastalar davetlilere sunulmuştur. Ayrıca gecenin sürprizi olarak da küçük mankenler defilede bir gösteri sunmuş bu da büyük beğeni almıştır. (8 Haziran 1970, Sayı: 69)

 

Örnek Bir Hareket: Yardım Kampanyasına Almanya’dan Destek

İlçemiz Kaymakamlığı’nca görevi başında vefat eden bir memurun ailesine yardım için açılan kampanyayı destekleyen gazetemiz vasıtasıyla Almanya’da bulunan hemşehrilerimizden 500 DM yardım sağlanmıştır. Kampanyayı gazetemizden öğrenen Almanya’da yaşayan hemşehrilerimiz, İlker Süer öncülüğünde aralarında topladıkları 500 DM. (yaklaşık olarak 1640 TL.)’yi gazetemiz aracılığıyla memur ailesine göndermişlerdir.

Yardımlarından ötürü hemşehrilerimize teşekkür eder, hamiyetperver dostlarımıza bu güzel örnek hareketleri nedeniyle teşekkürlerimizi sunarız. (8 Haziran 1970, Sayı: 69)

 

Trafik Kazasında Bir Kişi Öldü

Isparta’dan ilçemize gelmekte olan hemşehrimiz şoför Mümtaz Börekçi’ye ait 20 AK 432 plakalı Magirus otobüsü Isparta – Eğirdir arasında Devret belini geçtikten sonra yağış nedeniyle kaygan olan yoldan kayarak devrilmiştir.

Devrilen otobüsteki yolculardan Hüseyin Çınar hemen ölmüş, 3 kişi de muhtelif yerlerinden yaralanmıştır. Yaralılar Eğirdir ve Isparta hastanelerinde tedavi altına alınmış, şoför Mümtaz Börekçi ise tevkif edilmiştir. (8 Haziran 1970, Sayı: 69)

 

Traktör Altında Ezilerek Öldü

Altıkapu köyünde bir traktör devrilmiş, altında kalan sürücüsü ise ezilerek can vermiştir.

Çiftçilikle uğraşan Altıkapu köyünden Osman Ekinci adlı şahıs kendi idaresindeki traktörle Yalvaç’a gelmekte iken traktör devrilmiş, kendisi de traktörün altında kalarak can vermiştir. Olaya el koyan C.Savcılığı gerekli tahkikata geçmiştir. (8 Haziran 1970, Sayı: 69)

 

Av Tüfeği ile Baba-Oğulu Yaraladı

Aralarında eskiden beri süregelen husumeti bahane eden bir şahıs baba-oğulu av tüfeğiyle yaralamıştır.

Körküler Köyünden H.Ş. ve O.Ş.’nin çalışmak için tarlalarına gittiğini gören aynı köyden H.S. adlı şahıs av tüfeğiyle ateş etmiş, baba-oğul muhtelif yerlerinden yaralanmıştır.

Şikayet üzerine yakalanan H.S: hakkında tahkikat açılmıştır. (8 Haziran 1970, Sayı: 69)

 

Belediye Meclisi Toplandı

İlçemiz merkez Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta içinde olağan toplantısını yapmıştır.

Toplantıda muhtelif komisyonlar, mali komisyon ve daimi encümen komisyonları seçimle teşekkül etmiştir. (8 Haziran 1970, Sayı: 69)

 

Isparta’da GÜL BAYRAMI

Öğrendiğimize göre Isparta Folklor Derneği tarafından Kiraz Bayramı’nın son haftasında bir Gül bayramı yapılmasına karar verilmiştir.

Dernek yöneticileri ilk defa bu yıl yapılacak Gül Bayramı için hazırlıklara başlandığını bildirmiştir.

 

Isparta’da Modern Ekmek Fabrikası Yakında Hizmete Geçecek

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan modern ekmek fabrikasının önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceği Belediye Başkanı Fuat Uyar tarafından açıklanmıştır.

Uyar’ın basın mensuplarına verdiği bilgiye göre fabrika binası tamamlanmıştır.

Ekmek Fabrikası’nın makine aksamı hafta içerisinde Isparta’ya getirilerek montesine başlanacağı ve en geç 10 gün içinde tamamlanacağı tahmin edilmektedir. Verilen bilgiye göre ekmek fabrikası yalnız Isparta’nın değil çevrenin de ekmek ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. (8 Haziran 1970, Sayı: 69)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.