logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (8-22 Aralık 1969)

ÖĞRETMENLERİN BOYKOTU SAKİN GEÇTİ

15 – 18 Aralık tarihlerinde bütün yurtta yapılan ve TÖS (Türkiye Öğretmenler Sendikası) ile İLKSEN’in (İlkokul Öğretmenleri Sendikası) yürüttükleri ihtar boykotuna ilçemizden de 23 öğretmen katılmıştır.

Atatürk Lisesi’nden 7, Sücüllü Ortaokulu’ndan 3 öğretmen ile çeşitli ilkokullarımızdan 13 öğretmenin iştirak ettiği boykot sakin geçmiştir.

Boykota katılan öğretmenler, “Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi, öğretmenler üzerindeki siyasal baskıların kaldırılması ve eğitimin niteliği üzerindeki itirazlarını dile getirdikleri bildiriler yayınlamışlardır. Bu arada Sücüllü Ortaokulu boykot süresince kapanmıştır. (22 Aralık 1969, Sayı: 46)

 

JANDARMA KÖYLERDE GÖZ AÇTIRMIYOR

Son günlerde bilhassa bayram haftasında çeşitli baskın, arama-tarama faaliyetleriyle köylerimizde asayişi bozanlara göz açtırmayan jandarmamız muhtelif köylerde yine memnu silah taşıyan ve kaçakçılık yapanları yakalamıştır.

İlçemize bağlı Hüyüklü Kasabasından İ.K., M.M, Özgüney Köyünden H.D., M.G., Yağcılar Köyünden L.S., Çamharman Köyünden M.A.G. adlı şahıslarda birer adet tabanca ile muhtelif miktarda mermi yakalanmıştır.

Yine Özgüney Köyünde silah ve mermi kaçakçılığı yapan S.K. adlı şahısta da bir tabanca ve pek çok sayıda mermi ele geçirilmiştir. Ayrıca Y. Kaşıkara Köyünden A.O.G. adlı şahısta sustalı bıçak ele geçirilmiştir. (22 Aralık 1969, Sayı: 46)

 

Bir Kişi Kendini, Bir Kişi de Kaynını Öldürdü

İlçemiz Çamharman Köyünden K.K. adlı şahıs kendi tabancası ile kendisinin ölümüne sebep olmuştur.

Tanıkları ifadelerine göre tabancasına mermi yerleştirip beline sokmak isterken kaza ile ateş alan tabancanın mermileri K.K.’nın kasığından girerek ölümüne sebep olmuştur. Olaya C.Savcılığı el koymuş gerekli tahkikata geçmiştir.

Öte yandan Yukarı Kaşıkara Köyünde aile geçimsizliği bir cinayetle son bulmuştur. Karısının, evinden ayrılmasıyla üzüntü duyan B.Ş., karınsın evine dönmesi için münakaşaya tutuştuğu kayın biraderi E.Ç.’yi tabanca ile vurarak öldürmüştür. Kaatil enişte yakalanıp tevkif edilerek tahkikata geçilmiştir. (22 Aralık 1969, Sayı: 46)

 

Damperli Kamyon Bir Çocuğu Yaraladı

Sücüllü Barajı inşaatında çalışan, H. Y. idaresindeki damperli kamyon Sücüllü Kasabası içerisinde seyir halinde iken 6 yaşında bir çocuğun yaralanmasına sebep olmuştur.

Ana caddede karşıya geçmekte olan 6 yaşlarında M. S. adlı çocuğa süratle gelmekte olan damperli bir kamyon, çarparak yaralanmasına sebep olmuştur.

Şoför H. Y. Hakkında tahkikata geçilmiş, kazada ağır yaralanan küçük çocuk M. S. Isparta Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.(22 Aralık 1969, Sayı: 46)

 

Halk Bankası Müdürü Geldi

İlçemiz Türkiye Halk Bankası Şube Müdürlüğüne Senirkentli hemşehrilerimizden, Bolvadin Türkiye Halk Bankası Şube Müdürü olan Süleyman Kaya atanmıştır. Kaya, geçtiğimiz hafta ilçemize gelerek görevine başlamıştır. Yeni müdüre görevinde başarılar dileriz. (22 Aralık 1969, Sayı: 46)

 

STAJA BAŞLADI

Memleketimizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Abdullah Ural, geçtiğimiz hafta ilçemizde Avukatlık stajına başlamıştır. (22 Aralık 1969, Sayı: 46)

 

TRAFİK KAZASI

Geçtiğimiz Pazartesi günü ilçemiz pazarından alışveriş yapan vatandaşlarımızı Y. Kaşıkara köyüne götürmekte olan A. Rıza Çelik idaresindeki 34 AD 694 plakalı kamyon, Deve Bağırtan mevkiinde freninin patlaması sonucu devrilmiştir.

Kazada ikisi ağır olmak üzere beş kişi yaralanmıştır. Ağır yaralılar Isparta Devlet Hastanesine sevk edilmiş, diğer yaralılar da Yalvaç Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. (8 Aralık 1969, Sayı: 45)

 

Komşusunun Tavuklarını Zehirledi

Yalvaç Görgü Bayram Mahallesi’nden H. B. adlı bir kadının, komşusuna kızdığı için tavuklarını zehirleyerek ölümlerine sebep olduğu öğrenilmiştir. Aynı mahalleden tavukların sahibi C.D.’nin şikayeti üzerine H. B. adlı kadın adliyeye sevk edilmiştir. (8 Aralık 1969, Sayı: 45)

1969 yılı arşivinden çeşitli işletmelerimizin reklamları

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.