logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (6-13 Ocak 1975)

Yıl Sonunda İki Cinayette İki Kişi Öldürüldü

1974 yılı sona ererken ilçemize bağlı bir köyde ve bir kasabamızda meydana gelen olaylarda işlenen iki cinayet sonucu iki kişi öldürülmüştür.

İlki ilçemize bağlı bir kasabamızda, eski bir husumetten doğan münakaşa sonucu 17 yaşında bir genç, aynı yerden genç bir hemşehrisini av tüfeğiyle vurarak öldürmüş ve cinayetin ardından jandarma tarafından yakalanmıştır.

Öte yandan yine ilçemize bağlı bir köyümüzde bir düğün sırasında düğün sahiplerinden 14 yaşlarındaki bir genç, neşeli geçen düğünde atılan silahlardan bir merminin isabet etmesi sonucunda vurularak ölmüştür. Kimin attığı silahla vurulduğu belirlenemeyen gencin ölümüyle ilgili tahkikata geçilmiştir.

İlk cinayetin sanığı 17 yaşındaki genç tutuklanırken ikinci cinayetin sanık ya da sanıklarının aranmasına devam edilmektedir. -6 Ocak 1975-

 

Bayram ve Yılbaşı Sakin Geçti

Gazetemizin çıkmadığı son iki hafta içerisinde kutlanan Kurban Bayramı ve Yılbaşı, ilçemizde sakin geçmiştir.

24 Aralık günü başlayan Kurban Bayramı havaların da oldukça soğuk ve kötü gitmesiyle sönük geçerken herhangi bin olaya rastlanmamıştır. Dışarıdan bayram nedeniyle ilçemize gelen hemşehrilerimizin yolculuk sırasında sıkıntı çektikleri belirtilmiştir.

Yine bayramın son günlerine rastlayan yılbaşında da sakin bir hava içerisinde olan ilçemizde halkımız kendi aralarında mütevazi eğlenceler yapabilmişlerdir. -6 Ocak 1975-

 

Ş.Karaağaç CHP Teşkilatı Yardım Kampanyası Açtı

Komşu ilçe Şarkikaraağaç’ta CHP ilçe teşkilatı parti için dayanak olmak üzere bir yardım kampanyası başlatmıştır.

İlçe Başkanı Ethem Beydoğan’dan aldığımız bilgiye göre, CHP ilçe teşkilatınca açılan kampanyaya ayni ve nakdi yardımlar kabul edilmekte olup Ş.Karaağaç’ta mevcut Ziraat Bankası şubesinde açılan hesaplarda yardımlar toplanmaktadır.

Ayrıca CHP Ş.Karaağaç teşkilatı her hafta ilçeye bağlı köyleri gezerek dertleri dinlemek ve şifa olmak üzere çalışmalara girişmişlerdir. -6 Ocak 1975-

 

TABAN Dergisi yayın Hayatına Girdi

Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal amaçlı Kooperatifler Birlikleri Genel Merkezi, kısa adıyla KÖY-KOOP’un yayın organı olarak ilk genel kurulunda yayınlanan TABAN adlı aylık bir dergi yayın hayatına girmiştir.

KÖY-KOOP yönetimine ve TABAN Dergisine yayın hayatında başarılar dileriz. -6 Ocak 1975-

İLK HAC KAFİLESİ İlçemize Geldi

Kutsal görevlerini ifa etmek üzere bir süre önce ilçemizden hareket eden Hac Kafilelerimizden ilki geçtiğimiz Cuma günü ilçemize dönmüştür.

Durmuş Sabuncu’ya ait PAN Turizm otobüsü ile ilçemizden S.Arabistan’a giden ve burada Hac Farizesini ifa ederek Hacı olan hemşehrilerimiz geçtiğimiz Cuma günü Yalvaç’a ayak basmışlar ve kutsal görevi ifa etmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etmişlerdir. -6 Ocak 1975-

 

Ziraat Bankası, Ortaokul Koruma Derneği’ne Bağış Yaptı

İlçemizde faaliyet gösteren T.C. Ziraat Bankası Şubesi, Yalvaç Ortaokulu Koruma Derneği’ne 500 Lira nakdi yardımda bulunmuştur.

Ziraat Bankasının bağışı dernek başkanlığınca memnunlukla karşılanmış ve dernek adına bankaya bir teşekkür yazısı yazılmıştır. -6 Ocak 1975-

 

Lisemize Bir Almanca Öğretmeni Atandı

Bir süredir açık bulunan Yalvaç Atatürk Lisesi Almanca Öğretmenliğine ilçemizin yetiştirdiği genç öğretmenlerimizden Ömer Kodal atanmıştır.

Bir süredir Çay ilçesi Lisesinde Almanca Öğretmenliği yapan ve ilçemize atanan Ömer Kodal’a yeni görevinde başarılar dileriz. -6 Ocak 1975-

 

……… BİZ YAPACAĞIZ…

İlgililerin yapamadığını gazeteniz ÖZYALVAÇ yapacaktır.

Sayın okuyucu ve hemşehrilerimiz, yokluk ve pahalılığı sunni olarak yaratan esnafımızla mücadeleyi yapmayan ilgilileri ikaz ve tel’in etmek amacıyla gazeteniz ÖZYALVAÇ, fahri muhabirleri vasıtasıyla gizli olarak mücadele edecek ve halkımıza yok satan veya oldukça pahalı fiyattan satan esnafımızı ihbar ederek ilgili mercilere bildirecektir.

Özellikle şeker ve yağ gibi sıkıntısı çekilen gıda maddeleri için esnafın yaptığı stoklar ve pahalı fiyatları halkımız için biz kontrol edeceğiz. Bu konuda halkımızın da bize yardımcı olacağına inanıyoruz.             -6 Ocak 1975-

 

HIDIRLIK GAZİNOSUNU SOYDULAR

Mevsim itibariyle kapalı bulunan ilçemizin eğlence yerlerinden Hıdırlık Gazinosu, geçtiğimiz Kurban Bayramı arefesinde soyulmuş ve değeri yaklaşık 10 bin lira civarında olan eşya çalınmıştır.

Eski sabıkalılardan oldukları bildirilen R.A. ve Ş.B. adlı şahıslar tarafından bayramdan önce camları kırılarak girilen Hıdırlık Gazinosundan 80 porselen tabak, 4 nargile, 4 sandalye, 2 bütangaz ocağı, bir bütangaç tüpü ve bir duvar saatiyle muhtelif muktarda eşya çalınmış olup, çalınan eşyaların çeşitli şahıslara ucuz fiyatla satıldığı belirlenmiş, emniyetin sıkı takibi sonunda suçlular kısa zamanda yakalanmışlardır.

Haklarında yapılan tahkikat sonucu hırsızlık yaptıkları bildirilen şahıslar ile çalınan malların satışını yapan M.D. adlı şahıs tutuklanmışlar, çalıntı malları ucuza ve hırsızlık olduğunu bile bile alan şahıslar hakkında da tahkikat açılmıştır. -13 Ocak 1975-

 

Kapalı Spor Salonunun İhalesi Yapıldı

Yıllardır yılan hikayesine dönen ilçemiz Kapalı Spor Salonunun yarım kalan inşaatının tamamlanması için geçtiğimiz hafta Isparta Bayındırlık Müdürlüğünde ihale yapılmıştır.

Yapılan ihaleyi ilçemizde Müteahhitlik yapmakta olan Kazım Demir almış ve önümüzdeki yaz aylarında bitireceğini taahhüt etmiştir.

Salonun artık tamamlanacak olması umudu halkımız arasında sevinç yaratmıştır. -13 Ocak 1975-

 

FISILTIDAN

YÜZÜMÜZ GÜLECEK

İlgililerine teşekkür ederek, engelleyenlere de lanet ederek başlıyacağım yazıma.

Ve aynı zamanda da tüm Yalvaçlımıza büyük müjdeyi de vermekle mutlu olduğumuzu başta belirteyim.

Gözümüz aydın olsun artık. Yıllardır yokluğunu çekip istediğimiz halde zorla da olsa kolayla da olsa bir devlet hizmetine yakında kavuşmak üzereyiz. Artık kati emir çıkmıştır ve Yalvaç dertlerinden hiç değilse bir tanesine deva bulmanın büyük sevincine ulaşacaktır.

Sümerbank Satış Mağazası artık ilçemizde de açılıp soyulmaktan ve aldatılmaktan bizleri kurtaracaktır.

Yıllarca, önce yüzlerce imzayı bilinçle basıp genel müdürlüğüne gönderen hemşehrilerimiz, dört gözle beklerken uzun süre sonunda da olsa umuduna kavuşmaktadır.

Halkımızın imzalayıp gönderdiği istek kağıdı genel müdürlüğe ulaştığında genel müdürlük önceleri kaale almamış yine bu arada söylentilere bakılırsa bazı tüccar hemşehrilerimiz de gönderdikleri bir yazı ile müzevirlik yapmışlar bir süre oyalamışlardır. Zira Sümerbank Satış Mağazası gelecek olursa çanlarına ot tıkanacak, Sümerbank’ın başka yerlerinden metresini onbir buçuk liraya aldıkları hümayunu bize getirip on altı liradan satamayacaklarını onlar da anlamışlardır. Kim düşünür vatandaşı. Elbette çıkarcı tüccar zihniyetli insanlar kendi çıkarları için memlekete gelecek bir hizmete engel olmaya çalışacaklardır. Ama bu hareketleri saman altından olduğu için su yüzüne çıkarmak mümkün olmamaktadır. Fakat isteğimiz geciktiği için artık onların da parmağının olduğu hatırdan çıkarılamaz.

Bütün bu oyunlara rağmen birkaç memleketsever ve bu arada Yalvaç-sever kimselerin çalışma ve gayretiyle Sümerbank Satış Mağazası’nın açılışı gerçekleşmek üzeredir. Ne gariptir ki mağazanın açılması için uğraşanlardan birisi Afyon bir diğeri Amasya milletvekillerinden iki zat bizzat çaba sarfetmişlerdir. Halbuki Yalvaçlının bulunmadığı taş dibi, makam masası yoktur Türkiye’de. Ama tüm bu insanlar Yalvaç için gayret sarfetmezken iki yabancı ilin milletvekilinin çalışması bizler için üzücüdür.

Son ve kati aldığımız bir haberle Genel Müdürlüğün önemli masalarından birisini işgal eden hemşehrimizin de desteğiyle kesin karar çıkarılmış ve 1975 yılının ilk aylarında mağazanın açılacağının kati müjdesi gönderilmiştir.

Sümerbank ilgililerinin bu son ilgi ve muhterem kararı Yalvaç halkını memnun ve mes’ut etmiştir. Sümerbank ilgililerine yalvaç halkı olarak minnettar ve müteşekkiriz.

İlçemizde açılacak Sümerbank Satış Mağazası’nın açılışında çaba gösterenlere hayır dualarımızı, yardımı esirgeyen ve engel olmak isteyenlere de beddualarımızı buradan açıkça ifade ederiz. Tüm Yalvaçlılar ilçemizde kazandırılan Sümerbank Satış Mağazası beldemize hayırlı uğurlu olsun. Sen de dostunu düşmanını bilesin.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.