logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (4-11 Kasım 1974)

MEÇHUL KAATİL ISPARTA’DA ölüm saçıyor

Isparta (özel)- Isparta’da bir süredir türeyen meçhul katil veya katiller ilimiz ve çevresinde cinayet serilerine devam etmektedirler.

Özellikle taksi şoförlerine musallat olan katil veya katiller geçtiğimiz hafta içerisinde müşteri olarak bindiği taksi şoförünü ve arkadaşını feci şekilde öldürerek ortadan kaybolmuştur.

Isparta’da taksicilik yapmakta olan Y.M.’ye kendisini Dinar’a götürmesini söyleyen meçhul katili taksisine bindiren şoför Y.M., arkadaşı Topraksu’ da çalışan S. B. ile yola çıkmışlar ve Dedeçam belinde meçhul şahıs tabancayla şoför Yalçın Mutlu’yu öldürüp yola atıp gitmiş diğer arkadaşı S.B.’yi de Dinar’da su çıkan mevkiinde satırla parçalayarak öldürmüşlerdir. Katil veya katiller ikinci ölüyü taksinin bagajına kapatarak ortadan kaybolmuşlardır.

Cinayetlerin işleniş sebebi ve katiller aranırken olay çevrede dehşet yaratmıştır. Katil veya katillerin peşine düşen güvenlik kuvvetleri araştırma yaparken emniyet teşkilatı ve Isparta’lı şoförler bundan böyle muhtemel olaylar için gerekli tedbirleri almak için çalışmalara başlamışlardır. – 4 Kasım 1974, Sayı: 288-

 

Turizm Danışma Bürosu Açılacak

İlçemiz Turizm Tanıtma Derneği ve Müze Asistanlığının işbirliği sonucu ilçemizde bir turizm danışma bürosu ve turistik eşyalar teşhir reyonu açılacağı ilgililerden haber alınmıştır.

Hükümet konağı önündeki meydanlığa bir baraka konularak açılacak olan büroda ayrıca çevremizde üretilen turistik eşya ve emval teşhir edilecektir. -4 Kasım 1974, Sayı: 288

 

ÖZAY GÖNLÜM’ün Isparta Konseri İlgi Gördü

Değerli Halk Sanatçılarımızdan Denizlili ve TRT Türk Halk Folkloru sanatçısı Özay Gönlüm’ün geçtiğimiz hafta Isparta’da verdiği konser büyük ilgi görmüştür.

Bir organize bürosunca Isparta’da konser vermek üzere ilimize gelen Özay Gönlüm, çevremizin halk yaşantı ve ananelerini dile getirmiş, sesi ve sazıyla yaptığı gösteri kalabalık seyirci ve dinleyici topluluğu tarafından ayakta alkışlanmıştır. 4 Kasım 1974, Sayı: 288

 

Şoförün Taksisini ve Parasını Alıp Kayboldu

Akşehir ilçesinden K.A. adlı bir şoför, yüz liraya pazarlık ettiği meçhul müşterisini Yalvaç ilçesine getirirken, yolda müşterisi tarafından soyulduğu gibi, taksisini de kaybetmiştir.

Alınan bilgiye göre meçhul müşteri, tenha yerde taksiyi durdurup şoför K.A.’nın 400 lirasını almış, ayrıca kendisini bagaja kapatıp Yalvaç‘a yakın bir yere getirip bırakmış, daha sonra da taksiyi alıp gitmiştir.

Şu ana kadar meçhul şahıs bulunamadığı gibi, taksinin de izine rastlanamamıştır.-  4 Kasım 1974, Sayı: 288-

 

4 HEMŞEHRİMİZ Trafik Kazasında Can Verdi

İlçemiz köylerinden olup Avrupa’da işçi olarak çalışmakta olan ve izinden dönmek üzere taksi ile yola çıkan 4 işçi hemşerimiz, İzmit ili yakınlarında geçirdikleri kaza sonucu canlarını kaybetmişlerdir.

Gazetemiz baskıya girdiği sırada henüz kimlikleri kesin olarak bilinemeyen 4 işçi hemşerimizin geçirdikleri kaza sonucu hayatlarını kaybetmeleri ilçemizde üzüntü yaratmıştır. – 4 Kasım 1974, Sayı: 288-

 

Muhammed Ali Clay’in Maçı İlçemizde Heyecanla İzlendi

Dünya Ağır Sıklet Boks şampiyonasında Foreman’la maç yapan Müslüman Boksör M. Ali Clay’ın maçı ilçemizden televizyonla ve büyük bir heyecan içerisinde izlenmiş Clay’ın galip gelmesi ilçede bayram havası yaratmıştır.

M.Ali Clay’ın Türkiye’yi ziyareti sırasında kendisinin Yalvaç ‘a davet edilmesi için de harekete geçilmiştir.

 

96 ve 94 yaşındaki iki kardeş 15 gün arayla vefat etti 

İlçemizde 96 ve 94 yaşlarında olan iki kardeş 15 gün arayla vefat etmiştir.

MERKO Müdürü Saadettin Eryılmaz’ın anneannesi 96 yaşındaki Emeti Öğüt 11 Ekim günü, babaannesi 94 yaşında Azime Eryılmaz da 15 gün sonra vefat etmişlerdir.

15 gün arayla vefat eden Emeti Öğüt ile Azime Eryılmaz hem kardeş, hem de dünürlerdi.

Emeti Öğüt ile Azime Eryılmaz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Saadettin Eryılmaz’a başsağlığı dileriz. -4 Kasım 1974, Sayı: 288-

 

36. Ölüm Yıldönümünde ATATÜRK’ü Andık

Yüce Türk Ulusunun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder M.Kemal Atatürk, ölümünün 36. ölüm yıl dönümünde bütün yurdumuzda ve dış temsilciliklerimizle yavru vatan Kıbrıs’ta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle anılmıştır.

Kalabalık halk topluluğu ve öğrencilerimizin katıldığı anma gününde Atatürk ile ilgili yazılar ve şiirler okunmuş Ata’mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmuş, nöbet tutulmuştur.

Bu yaslı günde Yüce Türk Ulusuna baş sağlığı diler, Atamızın izinde olmanın verdiği şevkle devrimlerini koruyacağımıza and içeriz. -11 Kasım 1974, Sayı:289-

 

Ağaç Altında Kalan Şahıs Öldü

İlçemizde meydana gelen bir olayda bir şahıs feci şekilde can vermiştir.

50 yaşlarında Ali Şanlı adlı şahıs bahçelerindeki bir ağacı keserken ağacın üzerine düşmesi ile feci şekilde ezilerek can vermiştir. Olaya C. Savcılığı el koymuş ve gerekli tahkikata geçmiştir. -11 Kasım 1974, Sayı: 289-

 

Afyon Milletvekili MUTLU’dan İlçemizi Sevindiren Mektup

Bir süre önce ilçemizde veteriner olarak görev yaparken seçimlerde CHP’den milletvekili adayı olan ve seçilerek Afyon milletvekili olan Süleyman Mutlu, CHP İlçe Başkanı Akyürek’in kendisine ilettiği Yalvaç’ın dert ve dileklerine ilişkin olarak sevinç dolu bir mektup göndermiştir.

Sayın Mutlunun mektubu şöyledir:

Sayın Av. İsmail AKYÜREK  / CHP İlçe Başkanı

Yalvaç / Isparta

25 Ağustos 1974 günlü mektubunuza cevap:

– Afyon-Yalvaç arasındaki Kırkbaş üzerinden geçecek yolun karayollarına alınması için gerekli girişimler yapılmış olup, tetkik edeceklerdir.

– Yalvaç-Gelendost arası asfalt yapımı için konu Bakanlığa arz edilmiş olup, ilk fırsatta yapım programına alınması istenmiştir.

– Yalvaç-Senirkent arası yolun asfalt ve yapım çalışmaları 1975 programındadır.

– Sağlık Bakanlığı ile ilgili hususlar Hükümet kurulur kurulmaz ele alınacaktır.

Bütün partililerimize selam ve saygılar. Kongre tarihini bildirirseniz gelirim. Gözlerinden öper başarılar dilerim.

Süleyman MUTLU / CHP Afyon Milletvekili

– 11 Kasım 1974, Sayı:289-

 

CHP İLÇE KONGRESİ BUGÜN YAPILIYOR

Önümüzdeki ay yapılacak olan Kurultaya hazırlık olmak üzere bugünlerde yoğun bir şekilde toplantılarını sürdüren CHP Teşkilatı İlçe Kongresi bugün saat 11.00’da Yıldız sinemasında yapılacaktır.

120 civarında delegenin katılacağı CHP ilçe kongresinin hararetli geçeceği ve memleketimizin son günlerdeki politik durumun ve bununla beraber CHP’nin bu durum içerisinde takınacağı tutumunun da eleştirileceği kongrede seçimler de yapılacaktır. – 11 Kasım 1974, Sayı: 289-

 

Diş Tabibi Muzaffer Öztoprak Göreve Başladı

İlçemizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden Muzaffer Öztoprak yüksek öğrenimini bitirerek Diş Tabibi olarak ilçemizdeki görevine başlamıştır.

İlçemiz Devlet Hastanesine de görevli olarak atanacağını haber aldığımız Muzaffer Öztoprak’a görevinde başarılar dileriz. – 28 Ekim Sayı:287-

Etiketler: »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.