logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (4-11 Ağustos 1969)

Zabıta Olaylarında Rekor İlçemizde

İlçemiz merkez ve köylerinde son üç ay, zabıta olayları yönünden çok hareketli geçmiştir.

Jandarma ve Polisin sıkı arama-tarama çalışmalarına ve alınan bütün tedbirlere rağmen zabıta olayları bakımından civar il ve ilçelere nazaran ilçemizin başta geldiği görülmektedir.

İlçemizde son üç ay zarfında, 6 cinayet, 1 kavga, 4 yaralama, 6 trafik ve muhtelif kaza, 4 boğulma olayında toplam 17 kişi ölmüştür.

Ayrıca 6 hırsızlık, 4 kız kaçırma ve ırza geçme, 3 de kaçakçılık olayı olmuştur. (11 Ağustos 1969, Sayı: 28)

 

ADAYLAR FAALİYETE GEÇTİ

Ülkemiz genelinde 12 Ekim 1969 tarihinde yapılacak genel seçimlerde siyasi partilerden aday olabilmek için önseçime girecek aday adaylarının faaliyete giriştikleri bildirildi.

Resmi olmayan bilgilere göre Isparta ilinde önseçimlere katılacak aday adaylarının siyasi partilere müracaatlarını yapmaya başladıkları belirtildi.

Alınan haberlere göre bugüne kadar Adalet Partisi’ne 10, Cumhuriyet Halk Partisi’ne 3, Güven Partisi’ne 3, Millet Partisi’ne 2 aday adayı müracaat ederken Başbakan Demirel’in aday adaylığı için henüz müracaatta bulunmadığı öğrenilmiştir. (11 Ağustos 1969, Sayı: 28)

 

CİNAYET

Son günlerde ilçemiz köylerinde bir cinayet salgını başlamış ve rekor seviyeye ulaşmıştır.

Özgüney cinayetinin faili henüz yakalanamamışken, Jandarma kaatilin peşinde iken bu defa Celeptaş Köyünde işlenen bir cinayette iki kişi bir kişiyi tabancayla vurarak öldürmüştür.

Aralarındaki husumetten dolayı çıkan münakaşa sonucu S.D. ve Ş.Ş. adlı şahıslar aynı köyden N.K.’yı feci şekilde öldürmüşlerdir.

Yakalanan sanıklardan S.D. tevkif edilmiştir. (11 Ağustos 1969, Sayı: 28)

 

Buğday Yığınını Yaktılar

Sücüllü Kasabasından Ö.A. ve S.Ö. adlı şahıslar Y.İ.’ye ait buğday yığınını yakmışlardır.

Ötedenberi aralarındaki dargınlığı bahane eden suçlular fırsat kollayıp harmandaki buğday yığınını ateşe vermişler, etraftan yetişenler tarafından söndürlmüşse de buğday yığını büyük hasara uğramıştır. Zarar 5 bin lira civarındadır. (11 Ağustos 1969, Sayı: 28)

 

KAMYON DEVRİLDİ

İlçemiz şoför esnaflarından İsmet Çavuş’a ait kamyon geçtiğimiz hafta içinde Sücüllü yolunda devrilmiştir.

Şoför muavininin kaçak olarak kullanırken devrildiği belirtilen kamyonda 20 bin lira civarında maddi hasar meydana gelmiştir.

Bu arada kamyonda bulunan ve hafif şekilde yaralananlar hafif şekilde tedavi edilmişlerdir. (11 Ağustos 1969, Sayı: 28)

 

İKİ KARDEŞ SUDA BOĞULDU

Yarıkkaya köyünde geçtiğimiz hafta yağan yağmur ve dolu can ve mal kaybına sebep olmuştur.

Yağmurdan sonra gelen sele kapılan Emine ve Yurdagül Aydın adlı iki küçük kız kardeş boğularak ölmüştür.

İki kardeşin ölümü köyde üzüntü yaratmış ve bu arada maddi zararın tesbitine geçilmiştir. (11 Ağustos 1969, Sayı: 28)

 

TRAFİK KAZASI

İlçemizden Gelendost Yenice köyüne gitmekte olan bir yolcu otobüsü devrilmiş, kazada 5’i ağır olmak üzere 15 kişi yaralanmıştır.

Yaralılar çevredeki en yakın hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmış, olayın tahkikatına geçilmiştir. . (11 Ağustos 1969, Sayı: 28)

 

ÇAM FİDANLARI YANDI

İlçemiz Hıdırlık Mevkii eteklerine dikilen çam fidanları, bakımsızlık ve ihmal yüzünden tamamen yanmıştır.

On sene önce dikilen ve büyük emekler sarf edilerek yetiştirilen Hıdırlık’taki küçük çam fidanları geçtiğimiz hafta içinde görevli bekçinin ihmali yüzünden yanmıştır.  (4 Ağustos 1969, Sayı: 27)

İlçemize Atanan Öğretmenler

Geçtiğimiz günlerde yapılan atamalar neticesinde ilçemize atanan öğretmenler şunlardır:

Dudu. Burçakbaş, Ersan Heybeli, Memnune Heybeli, Makbule Taşer ve  Nurten Kalay Bağkonak, Nuran Apaydın Sücüllü, Akile Arlı A. Tırtar, Emin Kadayıfçı Tokmacık, Cankut Taşkın ve A. İhsan Mutaf Ayvalı, Cengiz Kumcu ve Mustafa Özdemir Bahtiyar, Mustafa Ünverdi Kırkbaş, Muzaffer Tarakçı Sağır, İbrahim Bardak Terziler, Ali Sağlam ve Mustafa Okçu Yarıkkaya, M.Nuri Karagöz Mısırlı, Mustafa Çevik Çakırçal, Harika Kıldır Kuyucak, Leyla Öner Çamharman köylerimizdeki ilkokullara atanmışlardır.

Ayrıca ilçemiz merkez ilkokullarına da tayin yapılmıştır. Kuyucak’tan Mustafa Bektaş Alemdar İlkokulu’na, Hisarardı’dan MEHMET Kurt Devrim İlkokulu’na atanmışlardır.

Öğretmenlerimize hoşgeldiniz der, görevlerinde başarılar dileriz. (4 Ağustos 1969, Sayı: 27)

 

ADLİ TATİL BAŞLADI

İlçemiz adli mahkeme ve daireleri 20 Temmuz tarihinden itibaren 5 Eylül’e kadar sürecek 45 günlük tatile girmişlerdir.

Tatilden istifade ile hakimlerden Sait Çeşnigil, Halis Çağlar ve Ayhan Diniz izne ayrılmışlardır. (4 Ağustos 1969, Sayı: 27)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.