logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (29 Mart-12 Nisan 1971)

Kütüphaneye H.Ali Rıza Efendi’nin Büstü Kondu

Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi bahçesine kütüphanenin kurucusu Hacı Ali Rıza Efendi’nin büstü yerleştirildi.

Yalvaçlı hemşehrimiz, Pazar Yukarı Mahallesi’nden Tacettin Topal tarafından 200 kilo ağırlığında saf mermerden yapılan büst geçtiğimiz yıl hizmete giren yeni ve modern H.A.R.Efendi Halk Kütüphanesinin bahçesine halkımızın da rahatlıkla görebileceği bir yerde hazırlanmış bulunan özel kaidesine geçtiğimiz hafta içerisinde konulmuştur.

Büstün yapımcısı gençliğinden bu yana güzel sanatlar, bilhassa heykel – büst yapımları hususunda gösterdiği gayret ve dirayetiyle kendisini yetiştirmiş bulunan ve ilçemize böyle güzel bir eseri kazandıran hemşehrimiz Tacettin Topal ‘ı kutlar başarılarının devamını dileriz. (29 Mart 1971, Sayı: 108)

 

BELEDİYE UCUZ ET KESİMİ YAPIYOR

İlçemizde kasapların verilen fiyatların çok üzerinde ve kontrolsüz satış yaptıklarını gören Yalvaç Belediye idaresi, ucuz et kesimi yapmaya başlamıştır.

Kasap esnaflarımızın 14 liraya et satmasına engel olmak isteyen Belediye’nin, 10 liradan ucuz et kesimi ve satışına başlaması halkımızın memnuniyetini celbetmiştir.

Halkımız, belediyemizin ucuz et kesimi ve satışına devam etmesini istediklerini ifade etmektedir. (29 Mart 1971, Sayı: 108)

 

Himaret ÖCAL’dan Resim Sergisi

İlçemizde bir süre önce zabıt katipliği görevi yapan Mahmut Öcal’ın halen öğrenci olan oğlu Himaret Öcal 3. Resim Sergisini 21-29 Mart tarihleri arasında Yalvaç Müzesi’nde açmıştır.

Genç yaşında üçüncü sergisini açan Öcal’ın resimleri halkımız arasında büyük ilgi uyandırmıştır.

Genç kabiliyet Himaret Öcal’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. (29 Mart 1971, Sayı: 108)

 

Sanayi Sitesi Toplantısı Yapıldı

İlçemize yapılacak sanayi sitesi için kurulan Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin genel kurul toplantısı dünkü Pazar günü Yıldız Sineması’nda yapılmıştır.

Kooperatif üyelerinin çoğunluğunun bulunduğu toplantıda Site Kooperatifinin ihtiyaçları ve üyelerden gelen talep ve sorunlar görüşülerek yeni yönetim kurulu seçimi yapılmıştır.

Gazetemiz baskıya girdiği sırada seçim devam ettiği için sonuçları önümüzdeki sayımızda vereceğiz. (29 Mart 1971, Sayı: 108)

 

Eğirdir’de Kimliği Meçhul Bir Ceset Bulundu

Cesedin Başı ve Ayakları Yok

Eğirdir ilçesi Belediye hudutları içinde Konne Bucağının Deve Çökeği mevkiinde başsız ve etleri çürümüş, kimliği meçhul bir ceset bulunmuştur.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Deve Çökeği denilen mevkide odun toplayan iki kadının tesadüfen karşılaştıkları cesedi o civarda çobanlık yapan bir şahsa bildirmişler ve çoban da ilgilileri haberdar etmesiyle olay ortaya çıkarılmıştır. 16 Mart sabahı olay yerine gelen zabıta ve ilçe Savcısı M.Baki Ceylan gerekli tahkikata geçmiştir.

İlgililerin açıkladığına göre kimliği meçhul ve başsız cesedin yanında kimliğini belirten bir vesika bulunamamış, Konya şosesine yüz metre mesafede bulunan başsız cesedin bundan tahminen 6 ay kadar önce ölmüş olabileceği ve cesedin yanında bir fötr şapka, bir gözlük, takma diş, 27, 5 lira para, bir altın, bir cep saati, tükenmez kalem pijama bulunurken sadece kemiklerin kaldığı bildirilmiştir. 50 yaşlarında bir şahsa ait olabileceği açıklanan cesedin yakınında ayakkabı bulunmakla birlikte cesedin ayaklarının olmadığı belirtilmiştir. Olayın tahkikatına devam edilmektedir. (29 Mart 1971, Sayı: 108)

 

Kadromuzda Değişiklik

Mesul Müdürlüğümüze Ecz. Ecz. Ö.Lutfi Bahar Getirildi

Gazetemizin kadrosunda çeşitli nedenlerle yapılan değişiklikler sonucunda Mesul Müdürlük görevine Eczacı Ömer Lutfi Bahar getirilmiştir.

Teklifimizi hemen kabul eden ve memleket hizmetinde bize seve seve yardımda bulunacağını vaad eden, memleketimizin ender yetiştirdiği kıymetlerden olan hemşehrimiz Ecz. Ö. Lutfi Bahar, 1933 yılında Yalvaç’ta doğmuştur. İlk ve orta tahsilini burada yaptıktan sonra yüksek tahsilini önce A.Ü. Veteriner Fakültesi’nden mezun olmuş, daha sonra İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirerek ilçemizde eczane açmıştır.

Yeni Mesul Müdürümüz Ecz. Bahar’a başarılar dileriz. (12 Nisan 1971, Sayı: 110)

 

“YALVAÇ GECESİ” İstanbul’da Bu Akşam Yapılıyor

Geceye Tanınmış Sanatkarlar da Katılıyor

Daha önceki sayılarımızda bildirdiğimiz gibi merkezi İstanbul’da bulunan “Yalvaçlıları Kalkındırma Derneği”nin düzenlemiş olduğu YALVAÇ GECESİ, bu akşam İstanbul Lunapark Gazinosu’nda yapılacak çeşitli eğlencelerle kutlanacaktır.

Verilen bilgiye göre sohbetli eğlence gecesine İstanbul dışından da hemşehrilerimizin katılacakları bildirilmiştir. Yalvaçlı hemşehrilerimiz tarafından tertiplenen bu gecede Ali Can, Neşet Ertaş, Özay Gönlüm, Yankılar ve tanınmış ses ve saz sanatçıları neşeli bir gece yaşatacaklardır. (12 Nisan 1971, Sayı: 110)

 

Dr. İrfan Aksu İlçemizde İlgiyle Karşılandı

Eski milletvekillerimizden Doktor İrfan Aksu geçtiğimiz hafta ilçemize gelmiş ve halkımızla çeşitli konularda sohbetler yapmıştır.

Geldiği günden gideceği ana kadar halkımızın kendisine yakın ilgi gösterdiği Dr. Aksu, ayrıca hasta kalabalığından kurtulamamıştır.

Kendisine sorduğumuz yeni parti kurma hususunda Dr. Aksu, “Parti kurmak için şimdilik vakit erken. Gerçi politika hayatına yeniden atılacağım ama bir süre sonra parti kuruluşunda yer alabiliriz. Önümüzdeki seçimlerde yoğun bir çalışma yapabiliriz” dedi.

Dr. Aksu ilçemizden ayrılırken kendisini kalabalık bir grup uğurlamıştır. (12 Nisan 1971, Sayı: 110)

 

POLİS GÜNÜ Kutlandı

Emniyet Teşkilatının yurdumuzda kuruluşunun 126. yılı 10 Nisan Cumartesi günü bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de Polis Teşkilatının hazırladığı bir proğramla kutlanmıştır.

Polis Günü kutlamasında konuşan ilçemiz Emniyet Komiseri Mustafa Yılmazkor “Polis her an haklının hakkını korumakta, zarar veren suçluların yakasına yapışmakta, halkımıza rahat ve huzur vermekte, büyük bir anlayış içinde çalışmayı şiar edinmiştir.” dedi.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.