• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (27 Ekim 1969)

EKMEK SIKINTISI DEVAM EDİYOR

İlçemizde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında yeteri kadar ekmek çekilmemesi sıkıntı yaratırken, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ekmeksiz kalmamak için fırınların önlerinde nöbet tutmak mecburiyetinde kalmaktadırlar.

Bu konuda gazetemizin önceki sayılarında çıkan yazılar üzerine harekete geçen ilgililerin fırınlara verdiği direktife rağmen fırıncılar az ekmek çekmeğe devam etmektedirler. İlçemizde yabancıların da az sayılmayacak ölçüde bulunan yabancı vatandaşların da ekmek bulmakta güçlük çektikleri görülmektedir.

Her gün ve bilhassa Yalvaç Pazarının kurulduğu Pazartesi günleri, ekmeksiz kalan halkımız az miktarda çıkarılan ekmekleri sıcak sıcak kapışmakta, geri kalan halkımız da ekmeksiz kalmaktadır.

İlgililerin ekmek sıkıntısı konusunda harekete geçmelerini halkımız adına bir defa daha talep ediyoruz. (27 Ekim 1969, Sayı: 39)

 

KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANIYOR

Ülkemizde 6 yıldan beri kutlanmakta olan Kütüphane Haftası ilçemizde de H.Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesinde kutlanmaktadır.

Bu nedenle Kütüphanemizde hafta ile ilgili yayınlar ve konferanslar tertiplenmektedir. 24 – 30 Ekim tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası münasebetiyle ilçemiz H. A. R. Efendi Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tütüncü’ den tarafından 30 Ekim günü bir konferans verilecektir.

Kütüphane Haftası ile ilgili faaliyetler ve konferans hakkında Müdür Tütüncü tarafından hazırlanacak yazıyı önümüzdeki sayımızda bulabileceksiniz. (27 Ekim 1969, Sayı: 39)

 

GENÇ BİR KADINI DÖVDÜLER

İlçemize Hüyüklü Kasabası’nda üç kişi geçtiğimiz hafta bir gece vakti silah ve zorla bir kadının evine girmişler ve kadını dövmüşlerdir.

Evde başka kimsenin bulunmadığı bir anda C.Ç. adlı kadının evine giren O.B., O.B., M.M. adlı üç mütecaviz, ne maksatla geldiklerini belirtmeksizin silahla kadının üzerine yürümüş ve hakaretler ederek dövmüşlerdir.

C.Ç.’nin şikayeti üzerine yakalanan şahıslar adalete teslim edilmişlerdir. (27 Ekim 1969, Sayı: 39)

 

Misafir Gittiği Evden Hırsızlık Yaptı

Bahtiyar Köyünden M.U. adlı şahıs, Isparta Yayla Mahallesinde misafir olarak kaldığı S.Y.’ye ait evde bulunan halı ve bazı ev eşyalarını çalıp ilçemize getirmiştir.

Isparta’dan çaldığı hırsızlık eşyaları ilçemizde satmaya çalışırken yakalanan M.U. hakkında tahkikata geçilmiştir. (27 Ekim 1969, Sayı: 39)

 

CUMHURİYET BAYRAMI

29 Ekim Çarşamba günü kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı için bütün hazırlıklar tamamlanmak üzeredir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 46. Yılı kutlama programı gereği tüm okullarımız, resmi kurumlarımız ve müesseseler önceden duyurulan program gereği hazırlıklarını tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Özyalvaç Gazetesi olarak Yüce Ulusumuzun ve yalvaç halkının Cumhuriyet Bayramını kutlarız. (27 Ekim 1969, Sayı: 39)

 

Bir Kadın Hilkat Garibesi Doğurdu

İlimize bağlı Direkli köyünden bir kadın Isparta Doğumevi’nde yaptığı doğumda acayip bir yavru dünyaya getirdiği bildirildi.

2 kafalı, 2 kalpli, 3 kollu, 4 akciğerli ve belden aşağısı tek organlı doğan hilkat garibesi,

Doğumevi’nde alkollü kavanoza konularak muhafaza altına alınmıştır.

Bu konuda bir açıklama yapan Isparta Doğumevi Baştabibi Dr. Sadık Yağcı, tıp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan çocuğun alkol ile muhafaza edildiğini ifade etmiştir. (27 Ekim 1969, Sayı: 39)

 

MEYDAN KAVGASI…

Köy Birbirine Girdi, 1 Ölü, 4 Ağır yaralı var

İlçemiz Tokmacık Köyü’nde silahlı, taşlı-sopalı bir meydan kavgası olmuş, kavgacılardan biri ölmüş, 4’ü ağır olmak üzere 15 kişi yaralanmıştır.

Edinilen bilgiye göre, eskiden beri süregelen bir husumetten dolayı çıkan kavgada ölenlerle şimdiye kadar aynı konuda ölenlerin sayısı 7’ye yükselmiştir.

Tokmacık Köyü’nde geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 19.00’da başlayan münakaşa daha sonra birbirine kin besleyen ailelerin de katılmasıyla büyümüş, meydan kavgası haline gelmiştir.

M.D., A.B., A.D., H.Ü., A.B., İ.Y., S.B., H.D., Ş.Y. ve M.Y. adlı şahıslar birbirlerine karşı kullandıkları ateşli silah, taş ve sopalarla birbirlerini yaralamışlardır. Bu arada kaza kurşunları ile yaralananlar olurken M.D. adlı şahıs ise ölmüştür.

Olay haber alınır alınmaz Jandarma, polisin de takviyesiyle Tokmacık köyüne giderek olayı bastırmış, suçluları ve suç aletleri 6 tabaca, 2 av tüfeği 40 boş mermi kovanı, muhtelif taş ve sopaları ele geçirilmiştir. Olayın tahkikatı devam etmektedir. (27 Ekim 1969, Sayı: 39)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.