• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (24 Kasım 1969)

ISPARTA’da TEKNİSYEN OKULU AÇILIYOR

Açılması için süratle hazırlıklara başlanan okula ilk yıl 20 öğrenci alınacak.

Ülkemizin teknik eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunması amacıyla ilimiz Isparta’da da iki yıl süreli Makine Teknisyenliği Okulunun açılması için Milli Eğitim Bakanlığınca ilimiz Valiliğine talimat verildiği öğrenilmiştir.

Edinilen bilgiye göre Isparta Sanat Enstitüsünün bir bölümünde öğrenime açılması için hazırlıklara girişilen okula, lise ve sanat okulu mezunlarından 20 öğrenci alınacaktır.

Günden güne artan teknik eleman ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla açılacak olan okul için ilgililer tarafından hızlı bir şekilde çalışmalara başlanıldığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde eğitime başlayacak olan iki yıl süreli “Makine Teknisyenliği Okulu”nda mühendisle kalfa arasında teknisyen yetiştirileceği ilgililerce ifade edilmiştir. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

 

9 Köyümüz Daha Elektriğe Kavuşuyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ara tatiline girmesiyle ilçemize gelen Milletvekilimiz Yusuf Uysal’dan aldığımız memnuniyet verici habere göre ilçemize ait 9 köy bu yıl elektriğe kavuşacaktır.

Etibank tarafından emanet usulüyle yapılacak olan köy elektrik şebekesinin inşasına hemen başlanmak üzere gerekli malzemeler getirilmeye başlanmıştır.

Özgüney, Özbayat, Kuyucak, Altıkapı, Akçaşar, Eyuplar, İleği, Celeptaş köylerimiz Etibank vasıtasıyla yaptırılacak olan şebekeyle en kısa zamanda elektriğe kavuşacaklardır. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

 

Konya Cezaevinden Kaçan Mahkum Yakalandı

Bundan bir hafta önce Konya İş Cezaevinden kaçan iki mahkumdan biri Hüyüklü Kasabasında yakalandı.

Alınan bilgiye göre geçtiğimiz günlerde biri Uluborlu’lu biri Yalvaç/Hüyüklü kasabasından iki mahkum Konya İş Cezaevinden kaçtılar. Adam öldürmekten 14 yıla mahkum olan ve cezasını Konya’da çekmekte olan Hüyüklü’lü mahkum A.Ş., Jandarmanın sıkı takibi sonucunda Hüyüklü’de yakalanmıştır.

Cezaevi firarisi A.Ş.’nin Hüyüklü’ye geldiğini haber alan Jandarma teşkilatımızın ısrarlı takibi sonuç vermiş ve şahıs yakalanarak tekrar cezasını çekmek üzere Konya Cezaevine gönderilmiştir. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

 

Başbakan’ı Tebrik İçin İlçemizden Bir Heyet Ankara’ya Gitti

İlçemizden bir heyet hemşehrimiz ve Milletvekilimiz, Başbakan Süleyman Demirel’i tebrik etmek üzere geçtiğimiz hafta Ankara’ya gitmiştir.

İlçemiz ileri gelenlerinden teşekkül eden heyet, Başbakanımız sayın Demirel’i kurduğu hükümetini tebrik edecek, bu arada ilçemizin mübrem ihtiyaçları ve halli gereken dertlerimizi de Başbakan’a ileteceklerdir.

Önümüzdeki günlerde ilçemize dönecek olan heyetin Başbakanımızla görüşmelerindeki intibaı ve Yalvaç için neler yapılacağını heyetten alacağımız bilgilere dayanarak okuyucularımıza ve halkımıza aktarmaya çalışacağız. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

 

Jandarma Arama-Taramaya Devam Ediyor

İlçemiz köylerinde asayiş ve huzurun temini bakımından jandarma tarafından yapılan gayretli çalışmalar memnuniyetle karşılanmaktadır. Jandarma ekiplerine çalışmaları sırasında halkımızın da yardımcı olmasıyla Yalvaç ve köylerimizde huzur ve asayişi bozan olaylar yok denecek kadar az gerçekleşmektedir. Her an görevine devam eden Jandarmamız geçtiğimiz hafta Kumdanlı Nahiyesi bölgesinde yaptığı arama-taramalarda sadece bir tabanca ele geçirmiş, diğer köylerde ise hiçbir şey bulamamıştır. Kumdanlı Nahiyesi’nden A.R.Ş., yakalanan tabancası ile birlikte adliyeye sevkedilmiştir. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

 

Adliyemizde Değişiklikler Oldu

İlçemiz Adliyesinde yeni bazı değişiklikler olmuş, iki hakim tayinen, bir hakim de istifa ederek buradaki görevlerinden ayrılmışlardır. Bu arada bir hakim de Yalvaç Adliyesine tayin edilmiştir.

Alınan bilgilere göre, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdurrahman Yiğit Burdur Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Yalvaç Ceza Hakimi N.Fehmi Ünal Konya’ya tayin edilmiştir. Yalvaç Hukuk Hakimi Sait Çeşnigil’in ise geçtiğimiz hafta Hakimlikten istifa ettiği, Muş ilinde serbest avukatlık yapacağı öğrenilmiştir. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

 

İçki Aleminde Silahlar Konuştu

İlçemize bağlı Hüyüklü Kasabasında bir gurup içki alemine oturmuşlar, bir müddet sonra içkinin tesiriyle yanlarında bulundurdukları silahları ateşleyerek etrafa korkulu anlar yaşatmışlardır.

Aleme katılan ve silah kullanan M.B., A.K. ve M.A. adlı şahıslar hakkında tahkikat açılmıştır. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

 

Halk Bankasına Atama

Yalvaç T. Halk Bankası Şubesine geçtiğimiz hafta atama yapıldı. Yalvaç Atatürk Lisesi eski Tarih Öğretmeni Remzi Tokta’nın hanımı Aysun Tokta, Yalvaç T. Halk Bankası Şubesine memure olarak atanmıştır. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

 

Ağaç Keserken Altında Kaldı

İlçemiz Leblebiciler Mahallesi’nden Battal Aydın adlı vatandaş yaptırdığı inşaatında kullanacağı kerestelik ağacı keserken aksi bir tesadüfle kestiği ağacın altında kalmak suretiyle yaralanmıştır.

Hemen Yalvaç Devlet Hastanesine getirilen vatandaş burada tedavi altına alınmıştır. (24 Kasım 1969, Sayı: 43)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.