logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (22-29 Mayıs 1972)

19 Mayıs Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Büyük Ata’nın vatanımızı kurtarmak için Samsun’a ayak basışının 53. Yılı, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de muhteşem törenler ve büyük bir coşkuyla kutlanmıştır.

Eski Mahalle çayırlığında yapılan bayram törenlerine çok kalabalık sayıda beşbinin üzerinde vatandaşımız katılmış, orta dereceli okullarımızdan öğrencilerimiz de gençliğe yakışır şekilde gösterilerde bulunmuşlardır.

Saat 09.00’da başlayan törenler saat 11.30 civarında son bulmuştur. -22 Mayıs 1972, Sayı: 167-

 

İlçemizde DEMİR ve BORAKS Aranıyor

Bir süre önce ilçemiz ve çevresinde ön araştırmalar yapan MTA ekiplerinin müsbet sonuç alınacağı kanaatına vardıkları bildirilmiştir.

Demir ve Boraks cevheri aramak ve geliştirmek üzere MTA(Maden Tetkik Arama Enstitüsü) tarafından bir tetkik heyeti geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemize gelmiştir.

Heyetin Sultandağları’nda arama ve tetkik çalışmalarına kısa süre içinde başlayacağı bildirilirken sonuçlar büyük bir merakla beklenmektedir. -22 Mayıs 1972, Sayı: 167-

 

Eğirdir’e SU ÜRÜNLERİ ENSTİTÜSÜ Kuruluyor

Eğirdir ilçemizde HACETTEPE Üniversitesi’ne bağlı olarak “Göller Yöresindeki Balık Neslinin İslahı ve İstihsalinin Arttırılması” amacıyla bir enstitü kurulacağı bildirilmiştir.

Tatbiki derslerin de görüleceği Eğirdir Su Ürünleri Enstitüsü’nün kurulacağı haberi Eğirdir’de ve bölgemizde sevinç yaratmıştır.

 

Tokmacık Köyü ELİŞLERİ SERGİSİ Açılıyor

İlçemize bağlı Tokmacık Köyünde köyün genç kızlarına ve kadınlarına bir süredir verilen Biçki-Dikiş Kursu sona ermiştir.

Alınan bilgiye göre Tokmacıklı kadınlarımızın kurs süresi boyunca öğrendikleri ve geliştirdikleri becerileri ile ortaya çıkardıkları elişleri için önümüzdeki hafta Cuma günü bir sergi açılacak. Sergiye tüm halkımızın davetli olduğu belirtilmiştir. -22 Mayıs 1972, Sayı: 167-

 

ALEMDAR İLKOKULU Binası İhale Edildi

İlçemiz merkez Alemdar İlkokulu yeni binasının yapım işi geçtiğimiz hafta içerisinde ihale edilmiştir.

Uzun zamandır köhneliğinden şikayet edilen Alemdar İlkokulu binası için başta sayın Valimiz Tahir Gençağa’nın ilgisi ve gayretleri ile harekete geçilerek yeni bir binaya kavuşturulması için çalışma başlatılmıştı.

Bir süredir devam eden çalışmalar sonunda geçtiğimiz günlerde Vilayet binasında yapılan ihalede Salih Turan adlı müteahhit Alemdar İlkokulu binasının inşaatı ihalesini üzerine almıştır. -22 Mayıs 1972, Sayı: 167-

 

VERGİLER AÇIKLANDI

İlçemiz Maliyesinden alınan bilgiye göre 1971 Mali yılında vergi mükellefi olan esnaf vatandaşlarımızın ödediği vergi miktarları belli olmuştu. Geçtiğimiz sayımızda yayınlamaya başladığımız vergileri yayınlamaya devam ediyoruz.

Abdullah Bulgurcu – Kiremit İmali: 840 TL.

Kemal Çalışkan – Kiremit İmali: 500 TL.

Hidayet Çalışkan – Kiremit İmali: 600 TL.

Mustafa Memiş – Kiremit İmali: 300 TL.

Durmuş Çalışkan – Kiremit İmali: 915 TL.

Ali İhsan Kitapçı Kiremit İmali: 415 TL.

Abdullah Dayıoğlu – Hırdavatcı : 890 TL.

Hasan Aksu – Mutaf İplik ve Y.M.: 635 TL.

M.Ali Zorlu – Nakliye ve Müt.: 600 TL.

Halil Benli – Deri Tüccarı: 560 TL.

Mustafa Keskinkılınç – Kavaf: 435 TL.

Abdurrahman Kapcı  – Kiremit İmali: 945 TL.

Ali Memişoğlu – Kiremit İmali: 60 TL.

Aziz Ün – Manifaturacı: 40 TL.

Osman Erdal – Tekel Başbayii: 560 TL.

Abdullah Sağlık – Deri İmalat.: 40 TL.

Hasan Ulu – Manifaturacı: 1057 TL.

Ramazan Yirik – Manifaturacı: 270 TL.

Hikmet Yıldırım – Manifaturacı: 400 TL.

Mehmet Yalvaçlı – Halı İmalatcısı: 4855 TL.

Hayri Testici – Kiremit İmali: 540 TL. (devam edecek)

-22 Mayıs 1972, Sayı: 167-

 

27 MAYIS HÜRRİYET ve ANAYASA Bayramı Kutlandı

27 Mayıs “Hürriyet ve Anayasa Bayramı” bütün yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlanmıştır.

Törenlere Yalvaç Askerlik Şubesi Başkanlığı (Garnizon Komutanlığı)’nda kutlamaların kabulü ile başlanmış, buradan da Hükümet Konağı önündeki bayram alanına gelinerek devam edilmiştir.

Törene asker ve mülki erkan ile okullarımızdan öğrenciler ve halkımızın da büyük katılımı görülmüş, aynı günün akşamı da fener alayı tertiplenmiştir. -29 Mayıs 1972, Sayı: 168

 

KEŞKEK GÜNÜ Bu Yıl Kesin Kutlanacak

Birkaç yıldır ilçemizde kutlanması ve geleneksel hale getirilmesi için çabalar gösterilmesine karşılık çeşitli nedenlerden dolayı kutlanılamayan “Keşkek Günü”nün bu yıl kesinlikle yapılacağı bildirilmiştir.

Belediye Başkanı O.Mesut Berkün, halkımızın da desteğiyle Keşkek Günü’nü bu yıl gerçekleştirmeye kararlı olduklarını bildirmiştir. Berkün’ün bildirdiğine göre ilçemizin ve meşhur keşkek yemeğinin tanıtımının yapılacağı Keşkek Günü’nün tarihi kısa bir süre içinde belirlenecek ve duyurulacaktır.  -29 Mayıs 1972, Sayı: 168-

 

Kız Sanat Okulu’nun Sergisi Açılıyor

İlçemiz Kız Sanat Ortaokulu ile Akşam Kız Sanat Okulu’nun ortaklaşa düzenledikleri el işleri sergisi önümüzdeki Salı yani yarın saat 17.30’da okul salonlarında açılacaktır.

Kız öğrencilerimizin ders saatlerinde ve ders saatleri dışında kendileri tarafından hazırlanan el işlerinden oluşan serginin bu yılda geçen yıllardaki gibi ilgi görmesi beklenirken halkımızın sergiye rağbet göstereceği beklenmektedir. -29 Mayıs 1972, Sayı: 168-

 

Askerlik Şubesi’nde Açılış ve Şeref Günü

Çevre ilçelerdeki Askerlik Şubelerinin kapatılıp Yalvaç Askerlik Şubesi’ne bağlanması ve Yalvaç’ın merkez şube haline getirilişi münasebetiyle Askerlik Şube Başkanlığı’nca bir açılış ve şeref günü düzenlenmiştir. Dün yapılan açılış ve şeref gününe askeri ve mülki erkanın yanı sıra halkımız da katılım göstermiştir. -29 Mayıs 1972, Sayı: 168-

 

Bütün Okullar Tatile Giriyor

1971/1972 öğretim yılı 31 Mayıs 1972 Çarşamba günü sona erecek ve ilçe merkezindeki tüm okullar yaz tatiline girecektir. Bu arada okullarımızda okul bitirme imtihanları da 5 Haziran 1972 Pazartesi günü başlayacağı duyurulmuştur. – 29 Mayıs 1972,Sayı:168-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.