logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (20 Nisan 1970)

“Deprem Felaketzedelerine Yardım Kampanyası” Devam Ediyor

Bağış Toplamı 40.157 Lira Oldu

Kütahya’nın Gediz ilçesi ve çevresinde meydana gelen depremde zarar gören felaketzede vatandaşlarımıza yardım için açılan kampanyada bağış toplanmaya devam edilmektedir.

Kampanyada bugüne kadar toplanan bağış toplamı 40.157 liraya ulaşmıştır. Bağışta bulunan hamiyetli vatandaşlarımızın listesini vermeye başlıyoruz.

Kampanyaya bağışta bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bağışta bulunanın adı soyadı                 Lira

Devrim İlkokulu                                 560.00

Din Görevlileri                                   540.00

T.Halk Bankası Şubesi                       500.00

Mehmet Ünal Kuyucak K.’den         356.00

Mevlüt Aydın Hisarardı K.’den        300.00

FİL KİREMİT Fabrikası                   300.00

Ramazan Turşucu (Dedeçam K.)       200.00

(20 Nisan 1970, Sayı: 62)

 

Senirkent’te Nurcular Tutuklandı

Komşu ilçelerimizden Senirkent’te devletin temellerini dini yasalara uydurmak, laikliğe aykırı olarak Nurculuk ve propagandasını yapmak suçlarından yakalanıp adalete sevkedilen 6 kişi tevkif edilmişlerdir.

Bir ihbar ve şikayet üzerine yakalanan Müftü E.M., Kur’an Kursu Öğretmeni K.A., Müezzin M.T. ve R.K. ile A.İ.T., H.K. adlı Nurcuların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda Nurculuğa ait kitap ve risaleler, teyp kasetleri bulunmuştur.

Adliyeye sevkedilen Nurculardan A.İ.T., H.K. ve M.T. adlı şahıslar tutuklanmışlardır.

Öte yandan yakalananlardan Müftü E.M.’nin üzerinde ruhsatsız tabanca taşıdığı iddia edilmiştir. (20 Nisan 1970, Sayı: 62)

 

Etekleri Tutuşan 6 Yaşındaki Kız Yandı

Eğirdir ilçemizde ekmek yapılmak üzere bir dam altında yakılan ateşten etekleri tutuşan altı yaşındaki kız çocuğu yanarak can vermiştir.

İlgililerce verilen bilgiye göre Eğirdir’e bağlı köylerden Çukur’da 6 yaşındaki H.Ç. adlı kız çocuğu yanmakta olan ateşle oynarken etekleri tutuşmuştur. Çocuk çığlık çığlığa ocak başından uzaklaşmışsa da etrafta kimse bulunmadığından bir süre elbiseleriyle beraber yanan kız çocuğu ölmüştür. Olaya C.Savcılığı’nca el konarak soruşturma başlatılmıştır. (20 Nisan 1970, Sayı: 62)

 

Hemşehrimiz Yılmaz Yılmaz İşletme Müdürü Oldu

Uzun yıllardır ilçemiz Bölge Şefliği ve sonradan Orman İşletme Müdür Yardımcılığı yapan Yalvaçlı hemşehrimiz Orman Mühendisi Yılmaz Yılmaz, Antalya ili Gündoğmuş ilçesi Orman İşletme Müdürlüğüne atanmıştır.

İlçemizde yüksek vazife anlayışı ve başarıyla kendisini sevdiren Yılmaz’ın ilçemizden başka yere atanması üzüntü yaratmıştır. Ay başında yeni görevine başlıyacak olan Yılmaz Yılmaz’a başarılar dileriz. (20 Nisan 1970, Sayı: 62)

 

C.Savcısı M.Ali Bakır İlçemizde

Önceki yıllarda ilçemiz C.Savcısı iken Denizli iline yetkili olarak giden Cumhuriyet Savcısı M.Ali Bakır geçtiğimiz hafta içinde tekrar eski görevine dönerek ilçemizdeki görevine başlamıştır.

İlçemizde göreve başlıyan M.Ali Bakır’a başarılar dileriz. (20 Nisan 1970, Sayı: 62)

 

Akif Kaynak Bolvadin’e Atandı

İlçemizin yetiştirdiği genç iktisatçılardan, bankacı hemşehrimiz Akif Kaynak, Bolvadin ilçe T.Halk Bankası Muhasipliği görevine atanmıştır. Genç yaşta bankacılık hizmetlerinde gösterdiği başarıdan dolayı kısa zamanda terfi eden Kaynak’a başarılar dileriz. (20 Nisan 1970, Sayı: 62)

 

YALVAÇ TARİHİ

Yazan: Muzaffer TÜTÜNCÜ – İlker SÜER

Bilhassa 1960 yılından sonra Yalvaç’a yeni yeni resmi binalar yapılmak suretiyle tabii güzelliği olan ilçenin umumi manzarasında büyük bir gelişme olmuştur.

Hükümet binası, Arkeolojik ve Etnoğrafik eserleri sinesinde toplıyan Müze Binası, Devrim İlkokulu, Devlet Hastanesi, Lise (Atatürk Lisesi), Kütüphane, Ortaokul, Gazipaşa İlkokulu ile Kız Sanat Okulu’nun ikinci katının yapılmak suretiyle genişletilmesi, ilk nazarda görülenlerdir. Lise bahçesine Devlet Pansiyonu ve Ortaokul bahçesine Kapalı Spor Salonu’nun inşaatları başlamış ve en kısa bir zamanda diğerleri gibi hizmete girecek ve böylelikle bu modern bina ve dev kuruluşlar Yalvaç’ın idari ve iktisadi hayatında büyük hizmetler verecektir. İlçe merkezinde iki sinema, beş otel, on lokanta vardır. Lokanta ve oteller temiz ve ucuz olup her çeşit insanı memnun edebilecek değerdedirler.

Yalvaç’ta dinlenilebilecek iki park vardır, her ikisi de çam, çiğnar ve akasya salkım söğüt ağaçlarıyla kaplıdır. Bu arada tarihi çınar ağacından bahsetmek yerinde olur, ne zaman dikildiği bilinmemekle beraber 250-300 senelik olduğu tahmin edilmektedir. Hemen hemen 625 metrekarelik bir alanı gölgelemektedir. Çınar ağacının çevresi 18 metre olup ağacın gövdesi çok sağlamdır. Çevresinde 6 kahvehane, bir lokanta, berber ve saatçi dükkanları vardır. (20 Nisan 1970, Sayı: 62)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.