logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (19-26 Ocak 1970)

İlimizde 1969 Yılında 2275 Doğum Oldu, 740 Kişi Öldü

İlimizde 1 Ocak 1969 ile 31 Aralık 1969 tarihleri arasındaki bir yıllık süre içerisinde 2275 doğum olayı gerçekleşirken 740 kişinin öldüğü açıklandı.

Edinilen bilgilere göre ilimizde bir yıl içerisinde 737 çift dünya evine girmiş buna mukabil 74 çift boşanmıştır.

Yine bir yıl içinde ilimizde 790 yer değiştirme vakası olmuştur.

Yurt Dışına Çıkış

İlimiz Emniyet Müdürlüğü’nce ilimizden turist veya işçi olarak yurt dışına gitmek isteyen 3380 hemşehrimize pasaport verilmiştir.

Trafik Kazaları

İlimiz Emniyet Müdürlüğü Trafik Bürosu kayıtlarına göre bir yıl içinde meydana gelen 114 trafik kazasında 24 kişi öldüğü, 122 kişi yaralandığı ve bu kazalar sonucunda 125 bin lira maddi hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. 1968 yılına nazaran ilimizde trafik kazaları 29 adet daha artış göstermiştir.

EHLİYET

Halen 38 bin erkek ve 20 kadın ehliyetli şoför bulunan ilimizde bu yıl verilen ehliyet sayısında da 446 artış olmuştur. (19 Ocak 1970, Sayı: 50)

 

Polis Tabancalı Şahsı Kovalayarak Yakaladı

Geçtiğimiz hafta içinde bir şahısla polis arasında yaşanan kovalamaca sonunda şahıs üzerinde bulunan tabancası ile birlikte tevkif edilmiştir.

İlçemiz Emniyetine bir işi için gelen Bağlarbaşı Köyünden M.G.’nin durumundan şüphelenen polis memurları, M.G.’nin kaçması ile peşine düşmüşler ve çarşı içerisinde uzun süren bir kovalamacadan sonra şahsı tabancası ile birlikte yakalamaya muvaffak olmuşlardır.

Alına bilgiye göre M.G. 1 yıl hapis ve 400 lira para cezasına çarptırılmıştır. (19 Ocak 1970, Sayı: 50)

İlçemizden 6 Otobüs HAC SEFERİNE Çıktı

Bu yıl Hac Farizesini ifa için ilçemizden 140 Hacı adayını götürecek olan 6 otobüs geçtiğimiz cumartesi ve pazar günleri iki kafile halinde hareket etmişlerdir.

Yunak Turizm Şirketi 4 otobüs, Dayıoğlu ve Kart Turizm şirketlerinden de birer otobüsle oluşturulan ve 140 Hacı adayını taşıyan kafile kalabalık bir uğurlayıcı arasında hareket etmişlerdir.  (19 Ocak 1970, Sayı: 50)

 

HALK EĞİTİM ŞUBESİ Faaliyete Geçiyor

İlçemizde genel merkeze bağlı olarak bir Halk Eğitim Şubesi açılarak faaliyete geçirilecektir.

Son hazırlıkları tamamlanan Halk Eğitim Şubesi Başkanlığı’na Gazipaşa İlkokulu öğretmenlerinden Murat Telli tayin edilmiştir. (19 Ocak 1970, Sayı: 50)

 

Bir Hemşehrimizin Amerika’daki Başarısı

İlçemizin yoksul ailelerinden birinin çocuğu olan ve tahsil hayatı sonunda Su Mühendisi olan hemşehrimiz Mustafa Ulugür, mesleki doktora için gittiği Amerika’da büyük bir başarı kazanmış diğer ülkeler mühendisleri arasında birincilik almıştır.

Amerika’nın Colorado State Üniversitesi’nde doktorasını başarıyla veren hemşehrimiz Mustafa Ulugür için Üniversitesinde özel bir tören yapılmış ve burada diplomasını da almıştır.

Öte yandan Amerika’da bulunan hemşehrilerimiz tarafından Mustafa Ulugür adına bir “Isparta Gecesi“ düzenlenmiş, kendisine burada hediyeler verilmiştir. Hemşehrimizin bu büyük başarısı ilçemizde ve çevrede memnunluk yaratmıştır. (26 Ocak 1970, Sayı: 51)

 

Valimiz Hilmi Öztürk İlçemiz Köylerinde

Isparta Valisi Hilmi Öztürk, yanında İl Bayındırlık Müdürü ve diğer ilgililer olduğu halde ilçemizde ve köylerinde incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz hafta Yalvaç’a gelmiştir.

Çeşitli temaslarda bulunan, köy yollarını ve bazı okullarımızı gezerek yerinde tetkiklerde bulunan Valimiz Öztürk ve beraberindekiler geç vakitlerde ilçemizden ayrılmışlardır. (26 Ocak 1970, Sayı: 51)

 

Nüfus Sayımı Hazırlıkları başladı

Bu yıl Ekim ayında bütün yurtta yapılacak olan genel nüfus sayımı hazırlıklarına ilçemizde ilgililer tarafından faaliyete geçilmiştir. (26 Ocak 1970, Sayı: 51)

 

Adliyede Tabanca Yakalattı

Geçtiğimiz hafta içinde adam öldürmekten mevkuf oğlunun mahkemesini dinlemek için Hükümet Konağı’na gelen Çetince Köyünden H.İ. adlı şahıstan şüphelenen Polis, arama sonunda bir adet tabanca ile 8 adet mermiyi yakalayarak şahsı adalete teslim etmiştir.

Sanık bir yıl hapis, 500 lira ağır para cezasına çarptırılmıştır. (26 Ocak 1970, Sayı: 51)

 

İlçemize Karayolları Şantiyesi Kuruluyor

Dörtyol-Yalvaç-Senirkent-Uluborlu-Keçiborlu yolunun islahı ve asfaltlanması çalışmaları için Karayollarınca gerekli hazırlıklar yapılmaya başlanmıştır.

Bu nedenle bir süredir Barla’da bulunan Karayolları Şantiyesinin bugünlerde ilçemize nakledilmesi için çalışmalara başlandığı belirtildi. (26 Ocak 1970, Sayı: 51)

Etiketler: »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.