logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (18-25 Kasım 1974)

CHP İlçe Kongresi Yapıldı

İlçe Başkanlığına Avukat İsmail Akyürek Seçildi

Daha önceki sayılarımızda yapılacağını duyurduğumuz gibi CHP İlçe Kongresi geçtiğimiz pazartesi günü yapılmıştır.

120 delegeden çoğunluğunun katıldığı, ayrıca dinleyicilerle misafirlerin katıldığı CHP ilçe kongresinde delegeler parti ve ülke sorunları üzerinde konuşmalar yapmışlardır.

Kongrede yapılan seçimlerle ilçe başkanlığına Avukat İsmail Akyürek seçilmiştir. Akyürek’in başkanlığındaki İlçe Yönetim Kuruluna ise Avukat Ali Bal, Rahmi Anıl, Remzi Çetin, Kamil Yurtsever, Erkin Tütüncü, Sadık Şanlı, Abdullah Özgen ve Ramazan Devrimci seçilmişlerdir. – 18 Kasım 1974, Sayı: 290-

 

Ekmek Fabrikası İnşaatı Tamamlandı

Belediyece bir özel şahısa yaptırılmasına başlanan ekmek fabrikasının inşaatı tamamlanmış olup makine ve diğer aksamın montesine geçilmiştir.

Belediye Başkanı Akgün’ün belirttiğine göre ekmek fabrikası bir aya kadar imalata geçecek ve halkımızın ekmek sıkıntısı önemli derecede giderilecektir. -18 Kasım 1974, Sayı: 290

 

Kooperatifçilik Eğitim Semineri Yarın Isparta’da Yapılıyor

Tarımsal amaçlı köy kalkınma kooperatifleri birliği kısa adıyla Köy Koop tarafından düzenlenen ve Isparta Bölge Birliği’nce programlanan Kooperatifçilik Semineri yarınki Salı günü Isparta’da Özel İdare binasında yapılacaktır.

TRT’nin de televizyon yayını yapacağı bildirilen seminerde Köy – Koop teşkilatınca kooperatifçilik hakkında yararlı bilgiler ve çalışmaların anlatılacağı belirtilmiştir.- 18 Kasım 1974, Sayı: 290-

 

Ş.Karaağaç CHP Kongresi Yapıldı

Ethem Beydoğan İlçe Başkanı Seçildi

İlçemizden sonra geçtiğimiz Salı günü de Ş.Karaağaç’ta CHP ilçe kongresi yapılmıştır.

Kongre salonunun dolup taştığı salonda 150 civarında delege ve dinleyicilerle misafirler çeşitli konuşmalarla memleket ve parti konularında görüşlerini belirtmişlerdir.

Bu arada yapılan seçimlerde Ethem Beydoğan CHP ilçe başkanı olurken yönetim kuruluna da Tevfik Demirel, Naim Tuncalı, Mahmut Elmacı, Ali Altundemir,  Ramazan Doğdu, Mehmet Kayhan, Süleyman Karaman, Cengiz Cevher, A.Osman Sürekçi ve Ramazan Demirci seçilmişlerdir.-18 Kasım 1974, Sayı: 290-

 

“KALKIN CANLAR BİR OLALIM”

Bir süredir sosyal ve kültürel çalışmalara hız veren CHP Yalvaç Gençlik Kolu teşkilatı ilçemize getirdiği seri konserlerden sonra bu defa da Ankara Yeni Halk Oyuncularını angaje ederek “Kalkın Canlar Bir Olalım” adlı oyunu 25 Kasım akşamı ilçemizde temsil ettireceklerdir.

Tiyatronun biletleri Gençlik Kolları ve Akgün Plak Galerisinde satılmaktadır.-18 Kasım 1974,Sayı: 290-

 

Gülün Dikeni

HALK İLERİDE

Lise, Müze, Kütüphane, Hastane, yol, Çay Yolu, İçme Suyu, Şehirciliğimiz hangi politikacımızın eseri?..

Tısss…

Bunlar hep halkımızın kendi gücü, kendi eseri…

Kim demiş parlamenterler halktan on yıl geri diye… 18 Kasım 1974, Sayı: 290

 

Köy-Kooperatifleri 20. Semineri Isparta’da Yapıldı 

Tarımsal amaçlı Köy Kalkınma Kooperatifleri Merkezi Birliği’nce (Köy-Koop.) düzenlenen seri seminerlerin 20.’si geçtiğimiz Salı günü Isparta’da Özel İdare Salonunda yapılmıştır.

Köy-Koop Genel Müdürü hemşerimiz Sayın Gürmen Kökten ile İdare Meclisi üyelerinin katıldığı seminere Isparta bölgesinden yüze yakın kooperatif temsilcisi katılmıştır.

Seminerde konuşan Isparta Valisi Sayın Tahir Gençağa, kooperatifçiliğin tarihçesi ve yurdumuzda yayılışı üzerinde durmuştur. Daha sonra söz alan Köy-Koop Genel Müdürü Kökten de Köy-Koop olarak örgütlenmeleri ve kooperatifçiler için örgütlerince sağlanan olanakları belirtmiştir.

Kökten ayrıca piyasadaki yağ darlığında göz önüne alınarak köylümüzün yağ ve tarım araçları ihtiyaçlarını da sağladıklarını belirtmiştir. Diğer konuşmacılarda kooperatifçilik üzerine konuşmuşlar ve bölgemizin özellikler ininde dikkate alınarak köy kalkınma kooperatiflerine azami derecede yararlı çalışmalar vermelerini istemişlerdir.

Kooperatifçiliğini tanıtımı için oldukça faydalı geçtiği belirtilen seminer aynı gün saat onyedide sona ermiştir. – 18 Kasım 1974, Sayı: 290-

 

ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI İLGİYLE İZLENDİ 

Atatürk Haftası dolayısıyla ilçemiz Atatürk Lisesinde Yayın ve Tanıtma Kolunca düzenlenen Ata’yı Anma Programı öğrencilerimizce ilgiyle izlenmiştir.

Çok güzel bir şekilde düzenlenen anma programında öğrenciler ve öğretmenlerimiz Ata ile ilgili özlü, güzel sözler ve tablolar sergilemişlerdir.

Ata’sına yaraşır bir program düzenleyen ve bu kabil çalışmalara sık sık yer veren Atatürk Lisesini tebrik eder başarılı olmalarını dileriz. -25 Kasım 1974, Sayı: 291-

 

İsmail Toptaş’ın CHP’ye Girişi Kabul Edildi

Bir süre önce CHP İlçe İdare Heyeti üyesi iken tedbirli ihraç talebiyle haysiyet divanına sevk edilen ve daha sonra da kendisi de istifa ederek ayrılan Tokmacık Kasabası Belediye Başkanı İsmail Toptaş’ın tekrar partiye girebilmesi için Genel Merkezde yapmış olduğu girişimler sonuç vermiş, CHP İl teşkilatı konuya eğilmiş ve İsmail Toptaş’ın tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’ne girmesini uygun görerek tekrar kaydının yapıldığını açıklamıştır.

İsmail Toptaş’a yeniden dönmüş olduğu yuvasında başarılı bir parti hayatına kavuşmasını dileriz. 25 Kasım 1974, Sayı: 291-

 

KIBRIS’TA TÜRKİYE’YE KARŞI DÂHİLİ DURUM

Strazburg (APM) Avrupa İnsan Hakları Komisyonu, Türkiye hakkında müracaatta bulunan Yunanistan hükümetine, dava takririnde sözü edilen bu hususlara ait tafsilatlı belgelerin süratle gönderilmesi için gerekli talimatın yazılmasına karar verilmiştir.

Bilindiği gibi Kıbrıs’a yapılan Türk Barış Harekâtı dolayısıyla Kıbrıslı Rum yönetimi adına Yunanistan hükümeti Avrupa İnsan Hakları Komisyonuna şikâyette bulunmuştu.

Yapılan görüşmelerin açıklığa kavuşması için komisyon bu talebi yapmıştır. -25 Kasım 1974, Sayı: 291-

 

İlk Haç Kafilesi Cuma Günü Hareket Etti

Bu yıl kutsal görevlerini ifa etmek için niyet eden bir grup hacı adayı hemşerimiz Yunak Turizm şirketine ait otobüsle geçtiğimiz Cuma günü hareket etmişlerdir.  Hacı adayı hemşerilerimize bu kutsal yolda hayırlı yolculuklar dileriz. -25 Kasım 1974, Sayı: 291-

 

İkinci Hac Kafilesi 6 Araba ile Hareket Etti

Bu yılki Hac farizalarını ifa etmek üzere 250 civarında Hacı adayı hemşerimiz Göçmen Hac Kervanı ile 6 arabalık konvoy halinde geçtiğimiz perşembe günü öğle namazından sonra dualarla uğurlanmıştır.

En büyük kafile olarak nitelendiren Göçmen Hac Kervanını büyük bir kalabalık hemşehrimiz sevinç içinde uğurlanmıştır.

Üçüncü Hac kervanının da 100 kişilik kafilesinin önümüzdeki günlerde hareket edeceği öğrenilmiştir. -25 Kasım 1974, Sayı: 291-

 

Erdoğan Orhun Sulh Hâkimi Oldu

Uzun süredir ilçemizde Sorgu Hâkimliği yapmakta olan değerli hâkimlerimizden Erdoğan Orhun geçtiğimiz hafta gelen bir emirle boş bulunan ilçemiz Sulh hâkimliğine atanmıştır.

İlçemizde bulunduğu ve çalışma süresince çevrede iyi intiba bırakan Orhun’a yeni görevinde başarılar dileriz. -25 Kasım 1974, Sayı: 291-

 

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Yaz saatinin değiştirilmesiyle karanlık saatlere kalan mesai saatlerini göz önüne alan ilgililer mesai saatlerini değiştirmişlerdir.

Geçtiğimiz hafta değiştirilerek uygulamasına geçilen mesai saatleri şöyledir:

Sabah saat 7: 30 – 12: 00 arası öğleden sonra ise saat 13: 30 – 17: 00 arasıdır. Önceden mesai akşamüzeri saat 17:30’da bitiyor ve sabah saat 8: 00 de başlıyordu. Yeni uygulamanın biraz rahatlık verdiği belirtilmiştir. – 25 Kasım 1974, Sayı:291-

 

Abdullah Kapçı Alaşehir’e Atandı

İlçemizin yetiştirdiği değerli hukukçu gençlerimizden Oltu Hâkimi Abdullah Kapçı’nın Manisa’ya bağlı Alaşehir ilçesine hâkim olarak atandığı öğrenilmiştir.

Kısa süreli mesleğinde başarılı olan hemşerimiz Kapçı’nın Alaşehir’deki görevine bu ay içerisinde başlayacağı haber alınmıştır.

Kapçı’ya yeni görevinde de başarılar dileriz.-25 Kasım 1974,Sayı: 291-

 

Hükümet Önündeki Büfe Soyuldu

Geçtiğimiz Pazartesi gecesi meçhul şahıs veya şahıslarca Hükümet konağına bitişik Spor Toto ve gazeteler bayii Sait Balcı’ya ait büfe soyulmuştur.

Gece bilinmeyen saatlerde büfenin ön camlarını kıran hırsız büfeden bir miktar para ile sigara ve benzeri eşyalardan bir miktar alarak ortadan kaybolmuştur. Hükümet konağına bitişik, Emniyetin gözü önündeki büfenin soyulması ilçemizde hayret uyandırmış, halkımız bu soygunun faillerinin kimler olabileceğini bir polis gibi bulmaya çalışmıştır.

Olaya el koyan Emniyet teşkilatı da meçhul hırsızların peşine düşmüştür. – 25 Kasım 1974, Sayı: 291-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.