logo

ÖZYALVAÇ GAZETESİ ARŞİVİNDEN (17 Mart 1969)

BARAJ İHALESİ YAPILDI   

Bundan önceki sayılarımızda 7 Mart 1969 günü ihalesinin yapılacağını bildirdiğimiz Yalvaç Barajının ihalesi aynı gün yapılmıştır. Haber aldığımıza göre ihaleye giren 7 firmadan Sinan Kocasinan’ın yaptığı  21 Milyon Liralık teklif uygun görülmüş olup, ihale adı geçen firmaya verilmiştir.

 

KIR GAZİNOSU YAPILIYOR

Belediyemizin yeni çalışmalarından birisi olan ve halkımızın kısa zamanda istifadesine sunulacak olan Kır Gazinosunun yapımına başlanmıştır.

Yalvaç’ın umumi manzarasına hâkim Hıdırlık mevkiinde yapımına başlanan gazinoda her türlü dinlenme şartlarının yer alacağı bildirildi. Halkın dinlenme ve eğlence ihtiyaçlarını giderecek olan Kır Gazinosunun halkımıza faydalı olmasını diler, Yalvaç Belediyesi’ni de bu başarılı çalışması için tebrik ederiz.

 

FECİ TRAFİK KAZASI

Geçtiğimiz hafta Salı günü hacılarımızı karşılamak üzere yola çıkan vasıtalardan ehliyetsiz şoför Ş.Ç.  yönetimindeki kamyon, Özgüney köyü yakınlarında virajı alamayarak devrilmiştir.

Feci trafik kazasında Sofular  Mahallesinden H.Y. derhal ölmüş, V.B., O.D., A.A., H.H.T., S.B., R.O. ağır yaralanmışlardır. Birkaç hafif yaralı ayakta tedavi edilmişler, diğer ağır yaralılar Eğirdir ve Isparta Hastanelerine nakledilmişlerdir.

Ölen hemşehrilerimizin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

 

EMNİYET TEŞKİLATININ FAALİYETLERİ

Son 8 ay zarfında ilçemiz Emniyet teşkilatının her sahada faaliyet göstermesi neticesinde ilçe merkezinde ufak zabıta vakalarından başka herhangi bir asayişe müessir olayın meydana gelmemesinde teşkilatın önleyici faaliyet ve uyanık bulunmasından ileri geldiği müşahade olunmaktadır. Emniyet teşkilatımıza kutlar, başarılarının devamını dileriz.

 

HACILARIMIZ DÖNDÜ

Bu yıl Hac farizesini yerine getiren Hacılarımız 2 kafile halinde ilçemize dönmüşlerdir.

Birinci kafile geçtiğimiz Salı günü büyük bir karşılayıcı topluluğu içerisinde dönmüş, halk arasında sevinç yaratmıştır. Kendileriyle görüştüğümüz hacılarımız gerek yolculukta, gerekse hac farizelerini eda ederken memnun olduklarını, huzur içinde gidip geldiklerini ifade etmişlerdir.

İkinci kafile de Cuma günü yine büyük bir karşılayıcı topluluğu içerisinde dönmüşlerdir. Hacılarımızın dönüşü ilçemizde memnunluk yaratmıştır.

 

DAMDAN DÜŞTÜ ÖLDÜ

İlçemize bağlı Kozluçay Köyünden Bekir kızı, 2 yaşlarında Şerife K. damdan düşerek ölmüştür.

Ölen çocuğun anne ve babası tedbirsizlikten dolayı adliyeye sevk edilmiştir.

 

ARKADAŞINI YARALADI

Leblebiciler Mahallesinden ortaokul son sınıf öğrencisi H.A.K. yine ortaokul son sınıf öğrencisi E.A.’yı şakalaşırken çakı bıçağı ile yaralamıştır.

Suçlu öğrenci hakkındaki kanuni soruşturma yapılmış ve suçlu serbest bırakılmıştır.

 

TAKDİR EDİLDİLER

Şubat ayı faaliyetleri ile başarılı faaliyetler gösteren jandarma teşkilatımız Vilayetçe takdirle taltif edilmişlerdir.

Kaza Jandarma Birlik Komutanı Yzb. Basri Tanrıyakul ile Merkez Karakol Komutanı J. Bşçvş. Muhsin Kale, köylerimizde güvenlik ve asayişi korumak için yaptıkları arama ve taramalarda müsbet sonuçlar elde edildiğinden vilayetçe takdir edilmişlerdir.

Takdire değer faaliyetleriyle asayiş ve güvenliği sağlayan Yzb. Tanrıyakul ile Bşçvş. Kale’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Dr. Ahmet K. ÖZKOÇAK Tayin Oldu

Haber aldığımıza göre Hastahanemizin tek doktoru Operatör Dr. Ahmet K. Özkoçak, Afyon Devlet Hastahanesine tayin edilmiştir.

Bu tayinle doktorsuz kalan Hastahanemiz ve doktor sıkıntısı çeken Yalvaç halkı her zaman olduğu gibi bu defa da kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Yalvaç haklı adına ilgililerin kısa zamanda memleketimize yardım elini uzatmalarını dileriz.

ÖZYALVAÇ Arşivi (Yıl: 1, Sayı: 7, 17 Mart 1969)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.