logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (16 Şubat-2 Mart 1970)

29 Boykotçu Öğretmene Maaş Kesim Cezası

Geçtiğimiz Salı günü toplanan İl Disiplin Kurulu, 29 Öğretmene ikişer günlük maaş kesim cezası verdi.

Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın 15-18 Aralık 1969 tarihlerinde düzenlediği  “Büyük Öğretmen Boykotu”na katılan öğretmenlerin durumunu dün görüşen İl Disiplin Kurulu, 29 öğretmene ikişer günlük maaş kesim cezası vermiştir.

Isparta Valisi Hilmi Öztürk başkanlığında öğleden sonra toplanan Disiplin Kurulu, öğretmenlerin müdafaalarını inceledikten sonra 29 öğretmene iki günlük maaş kesme cezasını verirken diğer öğretmenlerin tahkikatlarının tamamlanıp müdafaalarının alınmasına karar vermiştir. Geç vakitlere kadar devam eden Disiplin Kurulu toplantısında sendika yönetim kurulu üyelerinin mahkemeye sevk edilmesi konusunda bir karar alınmamış, durum ikinci Disiplin Kurulu toplantısına bırakılmıştır.

Kararın komşu illerde verilen cezalarla mukayese edildiğinde en az ceza olarak ilimizdeki cezalar görülmüş ve tarafsız çevrelerce olumlu karşılanmıştır. (16 Şubat 1970, Sayı:54)

 

İmal Ettiği Kuluçka Makinasında Civciv Çıkardı

Eğirdir ilçemizin tanınmış işadamlarından Ali Sinan, her şeyiyle bizzat kendisi imal ettiği üç gözlü, elektrikle çalışan, 150 yumurta alabilen kuluçka makinasında civciv çıkarmaya muvaffak olmuştur.

Halen oturduğu Eğirdir Cami Mahallesindeki evinin bir odasında günlerce kuluçka makinasıyla meşgul olan işadamı Ali Sinan başarıya ulaştığını bildirmiş ve “Tahminimden de büyük başarı elde ettik. Kuluçkaya koyduğum yumurtaların yüzde doksanbeşinden civciv çıktı” demiştir. (16 Şubat 1970, Sayı: 54)

 

Jandarma Aramada 5 Tabanca Yakaladı

1970 yılının ilk büyük çaptaki aramasında yalnız bir köyden 5 tabanca, bir bıçak ve muhtelif miktarda mermi yakalanmıştır.

Jandarmanın Tokmacık Köyünde yaptığı aramada M. İ., M.K., A.D., B.K. ve A.O.G. adlı şahıslarda 5 tabanca, pek çok sayıda mermi ile aynı köyden A.İ. adlı şahısta da bir bıçak yakalanmıştır. Memnu silah taşıyan şahıslar adalete teslim edilmişlerdir. (16 Şubat 1970, Sayı: 54)

 

Ş.Karaağaç KIZILDAĞ Gazetesi’nin İlk Sayısı Yayınlandı

Komşu ilçemiz Şarkikaraağaç’ta müteşebbis ve gayretli hemşehrilerimizin uğraşları ile Kızıldağ adlı gazete yayın hayatına başladı.

Henüz bir yılı bulan tesislerimizin kuruluşu ve çevreye yararlı çalışmaları takdirle karşılanan Özyalvaç Matbaası, hemşehrilerimizin de teşvik ve gayretleriyle bir büyük başarıya daha ulaşmış, Kızıldağ Gazetesi’nin baskısı matbaamızda yapılmıştır. İki kardeş ilçenin iki genç gazetesi ÖZYALVAÇ ve KIZILDAĞ gazeteleri bundan böyle birbirlerine destek olarak büyüyüp gelişecek ve daima sizlerin hizmetinde olacaktır.(16 Şubat 1970, Sayı: 54)

 

ISPARTA TIP FAKÜLTESİ 1971 YILINDA AÇILACAK

İlimizde açılması kararlaştırılan Tıp Fakültesi ile ilgili hazırlıklar devam etmektedir.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, açılması için hazırlıkları sürdürülen Tıp Fakültesi 1971 yılında resmen açılacaktır. Vali Hilmi Öztürk, Tıp Fakültesi ilgili olarak bir heyetin İzmir’e gideceğini belirtmiş, konuşmasına şöyle devam etmiştir: “Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Senatosunun yaptığı inceleme sonucu açılması karar altına alınan Isparta Tıp Fakültesi ile ilgili hazırlıklar yoğunlaşmıştır. Muhtemelen bugün Senatörümüz Dr. Mustafa Gülcügil başkanlığında Ticaret Odası Başkanı Şevket Demirel ve ilimizdeki hastane Başhekimleri olduğu halde bir heyet olarak İzmir’e gidip Ege Üniversitesi senatosuna teşekkürde bulunacağız” dedi. Bugün İzmir Ege Üniversitesi Senatosunu ziyaret edip teşekkürde bulunacak olan ilimiz heyeti aldığımız bilgiye göre Üniversiteye bir halı hediye edeceklerdir. (2 Mart 1970, Sayı: 55)

 

7 Eğitimcimiz Terfi Etti

İlçemiz okullarında görevli 5 öğretmen ile bir İlköğretim Müfettişi bir üst dereceye terfi etmişlerdir. Terfi eden öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Terfi edenler: İlköğretim Müfettişi M. Ragıp Güngör, Öğretmenler Mustafa Çelik, Şahal Bayram, Muzaffer Aydınlı, Mustafa Güleç ve Ahmet Öncü’ dür. Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tütüncü’nün de kütüphane hizmetlerindeki üstün başarısından dolayı bir üst dereceye terfi ettiği öğrenilmiştir. Tütüncü’yü tebrik eder başarılarının devamın dileriz. (2 Mart 1970, Sayı: 55)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.