• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (14 Aralık 1970)

SALUR ve UYANIŞ İlkokulları Öğrencileri Muayene Edildi

İlçemizin yetiştirdiği genç ve değerli doktorlarımızdan Rıdvan Kabuloğlu örnek bir çalışmaya imza attı. Dr. Kabuloğlu, ilçemiz merkez Salur ve Uyanış İlkokulları öğrencilerini karşılıksız olarak muayene ve kontrolden geçirmiştir.

Dr. Kabuloğlu’nun çevrede memnunluk yaratan bu hareketi iftihar vesilesi olurken hastalık görülen öğrenciler Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şükrü Oğuz tarafından da yakın ilgi ile karşılanmış, gerekli tedavi çalışmalarına başlanmıştır.

Okullardaki muayeneden başka Dr. Rıdvan Kabuloğlu tarafından Salur Mahallesi halkına iki bin liralık ilaç dağıtımı da yapılmıştır. Dr. Kabuloğlu’nu bu örnek çalışmasından dolayı kutluyoruz. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

GECE BEKÇİLERİ DİRENİŞE GEÇTİ

İlçemiz Emniyetinde görevli gece bekçileri, yeni çıkan personel kanunundan yararlanamadıkları gerekçesiyle Perşembe gününden itibaren direnişe geçmişlerdir.

Gece bekçileri haklarını alana dek direnişe devam edeceklerini belirtmişlerdir. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

Ekmeğe Zam Yapıldı

Geçtiğimiz hafta içerisinde fırıncıların teklifiyle ekmeğe zam yapılmıştır.

Belediyece ekmeğe yapılan zam miktarları şöyledir:

1000 gr’lık ekmek 135 kuruş, 750 gr’lık ekmek 100 kuruş, 500 gr’lık ekmek 70 kuruş olmuştur.

Ekmeğe yapılan zam halkımız arasında iyi karşılanmamıştır. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

PİKAPLA ADAM YARALADI

İlçemiz Hisarardı köyünden M.İ. adlı şahıs pikabıyla köyden gelmekte iken aynı yerden H.K.’ye çarparak yaralamıştır.

Yaralı H.K. adlı şahıs hemen tedavi altına alınmış, pikap şoförü hakkında tahkikata geçilmiştir. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

Mali Muhasebe Bürosu Açıldı

İlçemizin yetiştirdiği genç muhasebecilerden İTİA mezunu Avni Öztoprak, 1971 yılı başında faaliyete geçmek üzere Mali Muhasebe Bürosunun açılış hazırlıklarını tamamlamıştır.

İlçemiz esnaf ve tüccarına mali konularda hizmeti verecek olan Mali Müşavirlik ve Muhasebe Bürosu Çınaraltı mevkiindeki işyerinde faaliyete geçecektir. Genç Mali Müşavir hemşehrimiz Avni Öztoprak’a başarılar dileriz. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

Takke Giyen Şahsa Kanuni İşlem Yapıldı

Gelendost ilçesinin Madenli Köyünden 33 yaşındaki M.A. adındaki bir şahıs Isparta’da, giyilmesi kanunen yasaklanan takke ile dolaşırken polis tarafından yakalanarak aleyhinde kanuni işlem yapılmıştır. Polis M.A. adlı şahsı Savcılığa teslim etmiştir. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

Damdan Düşen Kadın Öldü

Sücüllü Kasabası’nda ihtiyar bir kadın evinin damından düşerek ölmüştür.

Kasaba halkından 75 yaşlarındaki A.D. adlı ihtiyar kadın tuvalete gitmek maksadıyla çıktığı ayak damından düşerek ölmüş,  olayın intikali ile C.Savcılığı el koymuştur. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

Bidon İçinden 8 Kilo Afyon Çıktı

Eğirdir ilçemize bağlı Fakılar köyü avcıları, Gölbaşı mevkiinde avcılık yaparken buldukları saç bir bidon içerisinde 8 kilo ham afyon bulmuşlardır.

Bildirildiğine göre afyonu bulan avcılar durumdan köy muhtarlığını haberdar etmişler, köy muhtarı da Jandarmaya intikal ettirerek bulunan sahipsiz afyonları C.Savcılığına teslim etmiş ve afyonun kimlere ait olduğu hakkında soruşturmaya başlanmıştır. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

K O N S E R

İlçemiz Milliyetçi Öğretmenler Birliği tarafından hazırlanan etkinlik için ünlü Bestekar Arif Sami Toker, İsmail Dümbüllü ve Serpil Dümbüllü Yalvaç’a gelecek ve bir konser düzenlenecektir.

Alınan bilgiye göre, önümüzdeki günlerde yapılacak olan konser ilgi ile karşılanırken konserin biletleri Milliyetçi Öğretmenler Birliği’nde satılmaktadır. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

“YOLA GEL YOLA”

Yalvaç Şoförler ve Otomobilciler Derneğince angaje edilen Sanat Tiyatro Topluluğu tarafından bir tiyatro oyunu sunulacaktır.

30 Aralık 1970 gecesi ÇINAR Sinemasında temsil edilecek “Yola Gel Yola” adlı oyunun biletleri Yalvaç Şoförler ve Otomobilciler Derneği’nde satışa çıkarılmış ve halkımızdan büyük ilgi görmüştür. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

ŞEKERBANK HİZMETE GİRİYOR

İlçemizde bir banka şubesi daha önümüzdeki hafta içerisinde hizmete girecektir.

Belediye İşhanı (şu anki Rampalı Çarşı yerindeki eski han) alt katında yapılan revizyonundan sonra Şekerbank A.Ş. Yalvaç Şubesi 25 Aralık 1970 Cuma günü saat 10.00’da yapılacak açılış töreniyle hizmete girecektir.

Bütün Yalvaç halkının davetli olduğu açılış töreni için hazırlanan 50 bin liralık özel ikramiye çekilişi de yapılacaktır. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

KENDİSİNİ YARALADI

İlçemize bağlı Körküler Köyünde enteresan bir yaralama olayı olmuştur.

Düğün sırasınca tabancasını ateşleyen Körküler köyünden M.K. adlı vatandaş kendisini bacağından yaralamıştır.

Olayın meydana çıkmasıyla çekinen M.K. adlı şahıs kendisini hasımlarının yaraladığını iddia etmişse de kendi yaraladığı meydana çıkmış, olay adliyeye intikal ettirilirken yaralı şahıs da tedavi altına alınmıştır. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

N İ Ş A N

Gazetemiz Sahibi Ruşen Özgül’ün kardeşi

EKREM ÖZGÜL ile GÜLTEN TÜRKER

Geçtiğimiz hafta nişanlanmışlardır.

(14 Aralık 1970, Sayı: 94)

 

N İ Ş A N

Biçki Dikiş. Öğ. KEFSER KİRİŞ ile

Astsubay HASAN HİSARARDINLI

Nişanlanmışlardır. (14 Aralık 1970, Sayı: 94)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.