logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (11-18 Ocak 1971)

Yalvaç’lıları Kalkındırma Derneği Kuruldu

İstanbul’da bulunan Yalvaç’lı hemşehrilerimizin çalışma ve gayretleri ile merkezi İstanbul’da olmak üzere “Yalvaç’lıları Kalkındırma Derneği” kuruluş Çalışmaları başlamıştır.

İstanbul’da bulunan Maliye Müfettiş hemşehrimiz Hilmi Sabuncu’nun telefonla gazetemize verdiği bilgiye göre, dernek İstanbul’da bulunan müteşebbis hemşehrilerimizce kurulacak. Müteşebbis heyet, ilk kuruluşa ait evrakları Vilayete ve Bakanlığa ulaştırmışlardır.

Derneğin müteşebbis kurucuları: Hilmi Sabuncu, A.İhsan Mustanoğlu, Em.Alb. A. Deneşli, Abdullah Yavuz, Abdullah Girişkin, Abdullah Kucur, Şenel Aydın, Rafet Uysal, Rahmi Seyhan, Av. Ertuğrul Bilgin’den teşekkül etmiştir.

Kurucu üyelerin ilk toplantısında müteşebbis heyet başkanlığına Maliye Müfettişi Hilmi Sabuncu,  başkan vekilliğine Şenel Aydın, Muhasip üyeliğe Abdullah Girişkin, Sekreter üyeliğe Av. Ertuğrul Bilgin seçilmişlerdir.

Yalvaç’ın tanıtılması, Yalvaç’lıların her konuda kalkındırılması amaçları ile kurulan derneğin merkezi İstanbul olurken, Ankara, İzmir ve Yalvaç’ta da şubeleri açılacak.

Yalvaç’ın kalkınmasına büyük katkıda bulunacak ve çaba sarfedecek olan cemiyetimizi ve kurucularını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. (18 Ocak 1971, Sayı: 99)

 

Köylerimiz Telefona Kavuşuyor

İlçemize bağlı köy, kasaba ve bucaklarımızın telefona kavuşması için harekete geçildiği bildirildi.

Sayın Kaymakamımız Ahmet Kayır’ın delalet ve başkanlığıyla “Köy Telefonları İnşa ve Onarım Derneği” kurularak çalışmalarına başlamış olup, 34 köyümüz, 2 bucak ve 2 kasabamızın telefona kavuşması için büyük bir gayret gösterilmektedir.

Konuyla alakalı olarak kendisiyle görüştüğümüz Kaymakamımız Ahmet Kayır, derneğin çeşitli kanallarla temin ettiği gelirlerle köylerimize telefon ulaştırılmış olacaktır. Bu konuda yapılan çalışmaların hedefine ulaşması için sayın Kaymakamımız başta olmak üzere tüm ilgilenenlere çalışmalarında başarılar dileriz. (11 Ocak 1971, Sayı: 98)

 

Öğretmen M. Akıncı Başka Yere Atandı

İlçemiz Kuyucak Köyü İlkokulunda öğretmenlik yapmakta iken köy muhtarının hakaretamiz hareketlerine maruz kalan ve köy muhtarı ile ihtilaf yaşayan Öğretmen Mehmet Akıncı, Ş. Karaağaç ilçesi Gedikli Köyüne atanmıştır.

Öğretmen Akıncı’nın başka yere atanması Kuyucak’ta üzüntü yaratmıştır. (11 Ocak 1971, Sayı: 98)

 

Almanya’ya Gideceklerin Kurası Çekiliyor

Isparta’da kurulan Göltaş Çimento Fabrikası ve Yem Fabrikası hissedarı olarak Almanya’ya köylerimizden işçi olarak gönderilecek 316 kişinin belirlenmesi için kura çekimi devam etmektedir.

İlçemiz Kaymakamlığı başkanlığında oluşturulan heyet köylerimize kadar giderek işçilerin belirlenmesi için kura çekimi yapmaktadırlar. (11 Ocak 1971, Sayı: 98)

 

“İKİMİZE BİR DÜNYA”

Yalvaç Memurlar Kulübü yararına tertiplenen tiyatro gösterisi için “Hayri Karabey Tiyatro Topluluğu” ilçemize getirilecektir.

Alınan bilgiye göre, 26 Ocak 1971 akşamı “İkimize Bir Dünya” adlı oyunu sergileyecek olan “Hayri Karabey Tiyatro Topluluğu”nun ilçemize daha önce gelen toplulukların gördüğü ilgiyi göreceği ümit edilmektedir. (11 Ocak 1971, Sayı: 98)

 

3. Defa Cezaevinden Firar Etti

Adam öldürmek suçundan 15 yıla mahkum olan ilçemize bağlı Hüyüklü Kasabası’ndan A.Ç. adlı şahsın gönderildiği Konya Cezaevi’nden üçüncü defa firar ettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre üçüncü defa firar eden şahıs son firarında da ilçemizde yakalanarak tekrar Konya Cezaevine iade edilmiştir. (11 Ocak 1971, Sayı: 98)

 

MİLLİ NİZAM PARTİSİ İlçemizde de Kuruluyor

Geçtiğimiz aylarda Isparta İl merkezinde kurulan Milli Nizam Partisi’nin ilçemizde de kurulması için çalışmalara başlanmıştır.

Alınan bilgiye göre, Milli Nizam Partisi kuruluş hazırlıkları Raşit Çalışkan başkanlığındaki müteşebbis heyet tarafından yapılmaktadır. MNP’nin Yalvaç teşkilatının kuruluşunun önümüzdeki günlerde tamamlanarak faaliyete başlayacağı bildirilmiştir. (18 Ocak 1971, Sayı: 99)

 

FERAH LOKANTASI AÇILDI

Yalvaç Belediyesi binası altı, hal pazarı girişindeki Ferah Kıraathanesi yeni bir revizyondan geçirilerek temiz ve modern bir hale getirilmiştir.

Ferah Lokantası spesiyal yemekleri ile halkımızın beğenisini kısa zamanda kazanmış, büyük ilgi görmüştür. İşletme sahiplerini tebrik ederiz. (18 Ocak 1971, Sayı: 99)

 

Cezaevine 2 Gram Afyonla Girerken Yakalandı

Beş günlük cezasını çekmek üzere cezaevine götürülen bir şahsın üzerinin aranması sırasında 2 gr. afyon ele geçirilmiştir.

Sücüllü Kasabası’ndan M.G. adlı bir şahıs beş günlük cezasını çekmek üzere Cezaevine alınacağı sırada üzerinden arama sırasında çıkan 2 gr. afyonu bulundurmak suçundan çıkarıldığı suçüstü mahkemesince tutuklanmıştır. (18 Ocak 1971, Sayı: 99)

 

ÖĞRENCİLERİN TAKİBİNE BAŞLANDI

İlçemiz orta öğrenim öğrencileri her yönden sıkı bir şekilde kontrol ve takip altına alınmıştır.

Atatürk Lisesi ve Yalvaç Ortaokulu idareci ve öğretmenleri ile öğrenci velilerinin yaptığı işbirliği ile ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilerin okul dışı hayatlarının takibine karar verilmiş, geçtiğimiz hafta da bu faaliyete başlanmıştır.

Yıldırım adı verilen ekiplerle hafta içerisinde kahvehane ve sinemalara yapılan baskınlarda 5 öğrenci kahvehanede, 3 öğrenci sinemada yakalanarak okul disiplin heyetine sevkedilmişlerdir.

İlgililer, bu kabil takip ve kontrollerin devam edeceğini ve okul talimatlarına uymayan öğrencilerin cezalandırılacağını belirtmişlerdir. (18 Ocak 1971, Sayı: 99)

 

VEREM HAFTASI

Geçtiğimiz yıllarda yurt çapında çeşitli faaliyetlerle icra edilen Verem Haftası bu yıl ilçemiz Verem Savaş ilgililerinin okullarımızda verdiği konferanslarla başlamıştır.

Yalvaç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şükrü Oğuz’un başkanlığındaki ekip devamlı surette arama-tarama ve konferanslarını sürdürecektir. (18 Ocak 1971, Sayı: 99)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.