logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (1 Aralık 1969)

Başbakan DEMİREL: “Yalvaç’ın Dertleri Kısa Zamanda Halledilecektir” Dedi

Geçen hafta içerisinde hemşehrimiz Başbakan Süleyman Demirel’i tebrik için Ankara’ya giden heyet hafta sonunda ilçemize dönmüştür.

Ankara’da oldukça faydalı temaslarda bulunulduğunu heyetin sözcüleri ziyaret hakkında gazetemize bilgi verdi. Başbakan Demirel’in Yalvaç’tan giden ve kendisini tebrik eden heyeti çok sıcak ve büyük bir ilgiyle karşıladığını belirten heyet sözcüsü şunları ifade etti:

“Sayın Başbakanımız ziyaretimiz boyunca ilgisini bizden eksik etmedi. Heyet olarak kendisine Yalvaç’ın halli gereken meselelerini bir liste halinde yazılı olarak verdik. Listeyi hemen orada inceleyen sayın Başbakanımız Demirel “Yalvaçlı hemşehrilerimin derdi, benim de derdim demektir. Bu sebeple Yalvaç’ın halli gereken dertleri kısa zamanda halledilecektir” demiş ve Yalvaç halkına sevgi ve saygılarını iletmiştir”. (1 Aralık 1969, Sayı: 44)

 

Kemal GÖDE Eğirdir Lisesi Müdürü Oldu

İlçemizin yetiştirdiği gençlerden D.T.C.F. mezunu ve eski Emirdağ Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Kemal Göde, komşu ilçelerimizden Eğirdir Lisesi’nin müdürlüğüne atanmıştır.

Önümüzdeki günlerde yeni görevi olan Eğirdir Lisesi Müdürlüğü’ne başlayacak olan Göde’ye başarılar dileriz. (1 Aralık 1969, Sayı: 44)

 

Yeni Hakimlerimiz Geldiler

Geçtiğimiz günlerde bazı tayin ve istifalarla boşalan yerlere atanan yeni hakimlerimiz ilçemize gelmişlerdir.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanan Hakim Leblebicioğlu, İskilip’ten, Sulh Hakimi Kenan Yüksel ise Baskil’den ilçemize gelerek bazı temaslarda bulunmuşlardır. Yeni Hakimlerimiz önümüzdeki günlerde buradaki görevlerine başlayacaklardır. (1 Aralık 1969, Sayı: 44)

 

Mer’a İhtilafından Cinayet İşlendi

Sücüllü Kasabası’nda mer’a ihtilafı ve koyun otlatma yüzünden cinayet işlenmiş, olayda bir şahıs amca oğlunu öldürmüştür.

Sücüllü Kasabası’ndan bir şahıs, aralarında çıkan ihtilaf büyüyünce tabancasını çekerek amcasının oğlunu tabancayla öldürmüş ve kaçmıştır. Jandarmanın peşine düşmesi ve sıkı bir takipten sonra ancak ertesi günü yaylada ele geçirilen katil, adliyeye sevk edilerek tevkif edilmiştir. (1 Aralık 1969, Sayı: 44)

 

Arıdan Bal Alırken 4 Evi Tamamen Kül Etti

İlçemiz Yarıkkaya Köyünden A.O.Y., kovanındaki arıdan bal alabilmek için yaktığı hayvan gübresini söndürememiştir.

Bilahere büyüyen ateş, etrafa sıçramış, A.O.Y.’nin kendi evi ile birlikte 4 evin yanmasına sebep olmuştur.

Yarıkkaya Köyündeki yangında A.O.Y., İ.Ö., M.Ç., A.G.’ye ait evler kullanılamaz hale gelmiş ve büyük maddi zarar meydana gelmiştir. Zararın 60 bin TL. civarında olduğu açıklanmıştır. (1 Aralık 1969, Sayı: 44)

 

Müftülük, Bu Senenin Sadaka-i Fıtır ve Zekât Rayicini Açıkladı

1969 senesi Ramazan ayında bazı maddelerden ne kadar Fitre ve Zekât verileceği Yalvaç Müftüsü Hasan Kara tarafından açıklanmıştır.

Müftülükçe açıklanan liste şöyledir:

Buğdaydan: 2.00 TL.

Arpadan: 3.33 TL.

Siyah Kuru Üzümden: 6.00 TL.

Razzaki Üzümden: 12.00 TL.

ZEKAT NİSABI:

Altından: 1550.00 TL.

Gümüşten: 650.00 TL.

(1 Aralık 1969, Sayı: 44)

 

Tahra ile Başını Yaraladı

Hüyüklü Kasabası’ndan M.M. adlı şahıs koyun otlatma yüzünden aynı yerden R.D.’nin üzerine hücum ederek yaralamış, bu arada elinde bulunan tahrayı da kafasına vurarak yarmıştır.

Yaralı R.D. tedavi altına alınırken suçlu M.M. şikayet üzerine adliyeye sevk edilmiştir. (1 Aralık 1969, Sayı: 44)

 

T.C. Ziraat Bankası 100 Yaşında

1863 yılında köylü ve çiftçinin kredi hizmetlerini görmek, ziraî konularda yardımcı olmak, ziraî faaliyetlerin gelişmesine katkıda bulunmak üzere Mithat Paşa tarafından Kurulan T.C. Ziraat Bankası’nın 106. Kuruluş yıldönümü yurdumuzda bütün şubelerde olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. (1 Aralık 1969, Sayı: 44)

 

Yalvaç-Gelendost Telefon Hattı Döşeniyor

Jandarma teşkilatımızın görevi sırasında civar bölgelerle irtibat kurabilmesi için çalışmalara başlamıştır.

Isparta Alay Komutanlığı’nca Yalvaç Jandarma Birlik Komutanlığı’na verilen telsizden başka şimdi de Yalvaç – Gelendost ilçeleri arasında telefon hattının döşenmesine başlanmıştır.

Hattın döşenmesinin tamamlanmasından sonra İlçemiz Jandarma Komutanlığı’nca telefonla Gelendost’la da bağlantı kurulacaktır. (1 Aralık 1969, Sayı: 44)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.