logo

Özyalvaç Gazetesi (8-15 Nisan 1974)

Ziraat Bankası Bağkonak Şubesi Cuma Günü Açıldı

İlçemize bağlı Bağkonak Bucağında bir süre önce açılması kararlaştırılan T.C. Ziraat Bankası şubesi, geçtiğimiz hafta Cuma günü kalabalık davetli gurubu ve Bağkonak’lıların izlediği törenle açılmıştır.

Bağkonak dışından da pek çok misafirin katılımıyla yapılan açılış töreninde kordelayı Yalvaç Kaymakamı İbrahim Güner keserek şubeyi hizmete açmıştır.

T.C. Ziraat Bankası Şubesinin Bağkonak Bucağı’na ve halkına hayırlı olmasını dileriz.

-8 Nisan197, Sayı:259-

 

Bağkonak Ziraat Bankasına Atama Yapıldı

Geçtiğimiz Cuma günü açılışı yapılan T.C. Ziraat Bankası Şube Müdürlüğüne Ayhan Karaca, Muhasebe Memurluğuna da Hüseyin Çetin atanmışlar ve hemen görevlerine başlamışlardır.

Yeni Müdür Karaca ve Muhasebeci Çetin’e görevlerinde başarılar dileriz.  -8 Nisan 1974, Sayı: 259-

 

Kooperatif Kontenjanları Yeniden Açıldı

İlçemiz köy ve kasabalarında kurulmuş ve yoğun çalışmalar veren köy kalkınma kooperatiflerine ortakları arasından Avrupa’ya işçi gönderme kontenjanları yeniden açılmıştır.

Aldığımız gayri resmi bilgilere göre Kurusarı Kooperatifine yeniden 60 kişilik, Hüyüklü-Yağcılar Kooperatifine yeniden 17 kişilik, Hisarardı Kooperatifine 45 kişilik ve Altıkapı Kooperatifine 40 kişilik kontenjan verilmiştir. -8 Nisan 1974, Sayı: 259-

 

Kanser Haftası Kutlanıyor

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de içinde bulunduğumuz hafta Kanser Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Kanser haftası süresince okullarımızda konferanslar verilecek, öğrencilerimiz ve halkımızın bilinçlendirilmesi için faaliyetlerde bulunulacaktır. Ayrıca Atatürk Lisesi’nde de sakatlarla ilgili bir yarışma tertiplenmiştir. Yarışmayı kazananlara ödülleri cumartesi günü verilecektir.

Orman Haftası da Kutlanıyor

Bu hafta Orman Haftası da kutlanmaya başlamış, Lisemizde orman ile ilgili kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenlenmiştir.

-8 Nisan 1974, Sayı: 259-

 

 

FISILTIDAN

Sebep Neymiş Biliyor musunuz?

Daima halkımıza hizmeti gaye edinen ve halkımızın mutluluk ve refahı yanında kalkınma, gelişme imkanlarının yaratılmasına çalışan, çalışanlara yardımcı olan gazetemizin bir hatası (!) yüzünden Yalvaç’ımız iki araçtan yoksun kaldı.

Gazetemizin “hatası” neymiş biliyor musunuz değerli hemşehrilerimiz? Bir süre önce yazdığımız bir haberin ters bir anlayışla kabul edilmesi imiş. Bir süre önce verdiğimiz bir haber şöyleydi, hatırlayalım… Haberimiz “Isparta YSE’since Yalvaç Belediyesi’ne bir dozer, bir loder verildi” mealinde idi.

Bu haber yüzünden vilayet ve ilgili kurumlarca: Efendim Özyalvaç Gazetesinde böyle bir haber yayınlandığı için veremeyeceğiz ve ihaleye koyacağız, diye cevap vermişler ve Yalvaç’a göndermeyip ihaleye koymuşlar, hurdaya çıkarılan dozerle loder astronomik bir rakamla satılmış. Elbette ki bizim belediyemiz de dar imkanlarla çalıştığı için bu araçları alamamış ve başkasına kaptırmıştır.

Isparta YSE teşkilatınca hurdaya çıkarılmış olan bir loder ve bir dozerin yine kamu görevi yapan Yalvaç Belediyesi’ne hibe edilmesi ne kadar normalse bizim de bir Yalvaç’lı olarak hiç değilse minnetimiz de ifade eden bir haberi koymamız anormal olmamalıdır. Ve bu yardımın iptaline sebep olarakta gazete haberi gösterilmemelidir.

Hani eskilerden gelen bir zihniyet vardı, bunun tekrarını görmek bizi üzüyor. “Gölden öte hizmet yok” anlayışı bir kez daha kendini gösteriyor. Be mübarekler, şimdiye kadar Yalvaç onlara neler verdi neler? Koş denen yere koşan, yardım et denen yere yardım eden Yalvaç’a bu hareket revayı hak mıdır söyleyin allah aşkına. Yalvaç üvey evlat mıdır yoksa demir perdeden mi gelmiştir? Yalvaç’a yazık ederken yaptıkları ayıbı anlayacaklar mıdır? Artık yetsin Yalvaç’ın çilesi.

Hurda demirleri dahi bize münasip görmeyen zihniyet bu gidişle daha da ezecek demektir bu. Yalvaç öyle küçümsenecek ya da hizmet götürülemeyecek bir yer değildir. Yalvaç bir bölgedir, hizmet de ister, vasıta da ister. Bir loderle bir dozerin verilmesinin ne sakıncası vardır ki? Belediye bunları alınca nerede kullanacaktır? Elbette kamu hizmetinde… Gazetede haberi yazıldı diye Belediyeye vermemekteki amaç nedir? Şayet verilmek istenmiyorsa neden başka bahaneler ortaya atılır?

Görüyorsunuz işte zihniyeti. Bir haber uğruna  koskoca Yalvaç ilçesi devletin iki hurda makinesinden bile mahrum edildi. Bravo bu zihniyeti devam ettirenlere. Ama bu böyle devam etmeyecektir. Haklı, elbet bir gün hakkını alacaktır. Ruşen ÖZGÜL

-8 Nisan 1974, Sayı: 259-

 

Başarılı Bir Öğrencimiz İlimizi Almanya’da Temsil Edecek

Isparta’da Yapılan Almanya Gezisi İmtihanını Yalvaç Atatürk Lisesi Öğrencisi M.Demirkılınç Kazandı

Memleketimizden 16 kişilik bir öğrenci gurubunun 11 Ağustos – 19 Eylül tarihleri arasında yapılacak bir gezi için Federal Almanya hükümetince davet edildiği bildirilmiştir.

Gidiş-dönüş yol ve oradaki her türlü masrafları Federal Almanya hükümetince karşılanacak olan bu geziye katılmak isteyen öğrencilerin tesbiti için 1 Nisan 1974 günü Isparta’da yapılan imtihanı Yalvaç Atatürk Lisesi 5 Edebiyat sınıfı öğrencilerinden Mustafa Demirkılınç kazanmış ve Isparta İl Temsilcisi seçilmiştir.

Genç öğrenci hemşehrimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. -15 Nisan 1974, Sayı: 260-

 

Bir Haftadır Yağan Yağmur Halkın Yüzünü Güldürdü

İlçemiz ve çevresinde bir haftadır gayet sakin bir şekilde sürekli olarak yağan yağmur halkımızın yüzünü güldürmüştür.

İlgililerin ifadelerine göre güz aylarında yağmayan yağmur nedeniyle biraz mağdur olan üreticilerimizin bu yağmurlarla mahsüllerinde önemli artışların olabileceği beklenmektedir. -15 Nisan 1974, Sayı: 260-

 

Av. Aziz Özgen Askerlik Görevi İçin İlçemizden Ayrıldı

İlçemizde Avukat olarak çalışan, emekli Hayvan Sağlık Memuru Abdullah Özgen’in oğlu, genç avukatlarımızdan Aziz Özgen geçtiğimiz hafta içerisinde vatani görevini yapmak üzere ilçemizden ayrılmıştır.

Özgen’e vazifesinde başarılar dileriz. -15 Nisan 1974, Sayı: 260-

 

Yurt Dışına İşçi Sevkiyatı Başladı

Bir süre önce durdurulmuş bulunan yurtdışına işçi sevkiyatı yeniden başlamıştır.

Bu cümleden olarak ilçemiz ve çevresindeki bazı kooperatiflere tanınan işçi kontenjanları nedeniyle ilçemiz ve köylerinden yurt dışına işçi olarak gönderilecek vatandaşlarımız da muamelelerini yaptırmaya başlamışlardır. -15 Nisan 1974, Sayı: 260-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.