Milletvekilimiz Sönmez’den 19 Mayıs Mesajı
19 Mayıs 2025 - 11:24
Isparta Milletvekili, hemşehrimiz Hasan Basri Sönmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Sönmez’in mesajı şöyle:
“19 Mayıs 1919, milletimizin tarihe altın harflerle yazılmış bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da attığı o ilk adım, bağımsızlık ve özgürlük yolunda kararlılıkla ilerleyen bir milletin yeniden doğuşunun simgesidir. Bu anlamlı gün, yalnızca bir zaferin başlangıcı değil, aynı zamanda gençlerimize emanet edilen büyük bir mirasın da temsilcisidir.
Atatürk, gençlerimize olan güvenini, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir” sözleriyle ifade etmiştir. Bugün, bu emaneti taşıyan gençlerimiz, bilimde, sanatta, sporda ve her alanda ülkemizi daha ileriye götürme sorumluluğunu omuzlarında taşımaktadır. Onların azmi, kararlılığı ve vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağının en büyük teminatıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”
Yorum yapabilmek için Giriş yapın.