logo

reklam
07 Ekim 2025

Isparta’da Elma Üretiminde Düşüş

Türkiye’nin önemli elma üretim merkezlerinden olan Isparta’da, devam eden hasat döneminde zirai don nedeniyle verimde düşüş yaşandığı açıklandı.

Isparta Tarım İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Tarım TV’nin canlı yayın konuğu oldu ve ildeki elma üretimine dair önemli bilgiler paylaştı.

 

Don Vurgusu: Beklenti 700 Bin Ton

Müdür Tuğrul, bu yıl Isparta’daki elma bahçelerinde yaşanan zirai don olaylarının rekolteyi olumsuz etkilediğini belirtti. Isparta’da normal şartlarda daha yüksek bir rekolte beklenirken, yaşanan kayıp nedeniyle tahmini üretimin 700 bin tona düştüğünü duyurdu.

Isparta elmasının kalitesine vurgu yapan Tuğrul, “Şuraya 10 elma koysanız ben Isparta elmasını gözü kapalı seçerim,” diyerek ürünün lezzet ve kalitesinden emin olduğunu ifade etti.

Hasat, Isparta’nın Türkiye elma üretimindeki önemli yerini korumasına rağmen, bu yılki zorlu hava koşulları üreticileri rekolte kaybıyla karşı karşıya bıraktı.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.