logo

11 Mart 2019

Hünnap Projesi Kapsamında Örnek Bahçe Kuruldu

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor programı kapsamında Gönen İlçesinde örnek Hünnap bahçesi kuruldu.

Konuyla ilgili Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden şu bilgiler verildi:

“Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi koordinesi ve desteğiyle, tarımsal kalite ve verimi artırmaya yönelik tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler odak noktası alınarak yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla ilimizde 2019 yılında “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programı yürütülecektir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde, kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere daha verimli bir tarım için bilgi, yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek ve kullanabilmek amacıyla yeni teknolojileri öğretmek ve uygulatmak için hazırlanan yayım projesi kapsamında, İlimiz Gönen ilçesinde üretimi ve yaygınlaştırılması planlanan hünnap bitkisi tarımsal üretim yapan üreticilere alternatif bir üretim modeli oluşturup üreticilerin gelirlerini de artıracaktır.

Bu bağlamda, Gönen ilçesi Koçtepe köyünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün fidan desteğiyle kurulan örnek hünnap bahçesi ile üreticilerin hünnap bitkisini görmeleri sağlanacaktır.

Ayrıca ilçenin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına ve bölgenin yenilikçilik kapasitesini geliştirmeye de fayda sağlayacaktır.

Geçimlerini büyük ölçüde tarımsal faaliyetlerden sağlayan ve kırsal kesimde yaşayan kadınlarımıza; istihdam olanağı sunularak sosyal ve ekonomik yönden gelişmeleri sağlanacak, yetiştiricilik ve üretim alanında yeni bir iş sahası oluşturulacaktır. Bu durum kadın çiftçilere vasıf kazandıracak, iş olanakları sağlayacak ve bu üretim dalında yetiştirici sayısı artacak, böylece çiftçi kadınlarımız, çevrelerindeki kadınları etkileyecek ve kazandığı para ile daha iyi şartlarda yaşayacak, sosyal refahı artacak, ailelerinin gelir seviyesi yükselmiş olacaktır. Ekonomik olarak özgürleşen, gelir seviyesi yükselen kadın yeni teknoloji öğrenme bilgisini arttırma ve eğitim seviyesini yükseltme konusunda daha fazla çaba harcayacaktır.

Proje ile Isparta İli içerisinde dar gelirli, kısıtlı imkânlara sahip kadın çiftçilerin, gelir seviyelerini arttırmayı hedeflemektedir. Kırsal alanların sürdürülebilir kalkınması, kırsal nüfusun gelir düzeyini yükseltmesi ve yaşam koşullarını iyileştirmesi de beklenen sonuçlar arasındadır.”

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.