logo

10 Mayıs 2017

Atayalvaç Sağlık Hizmetleri MYO’nun iki bölümüne 90 kontenjan

İlçemizde hayırsever Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın katkılarıyla binası tamamlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için YÖK’ten iki bölümü için toplam 90 kontenjan aldı.

Alınan bilgiye göre, YÖK’ün 20 Nisan 2017 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında alınan ve 9 Mayıs Salı günü Süleyman Demirel Üniversitesi’ne tebliğ edilen kararına göre, Yalvaç’ın 4. yüksekokulu olan Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım ile Fizyoterapi programlarına 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için öğrenci alım teklifi kabul edildi. Buna göre, bu yıl yapılacak üniversite sınavları sonucunda, Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım Programı’na 30, Fizyoterapi Programı’na ise 60 öğrenci kontenjanı verilmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Atayalvaç Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Bülent ÖZGÜL, “Okulumuzun Eylül ayında öğrencileriyle kavuşması için yürüttüğümüz çalışmalar nihayet sonuç verdi ve 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için iki bölümümüzde toplam 90 öğrenciyle eğitime başlamamız kesinleşti. Bu noktaya gelmemizde, tabii ki başta hayırseverimiz sayın Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın katkısı çok büyük önem taşıyor. Bunun yanında öğretim elemanı kadromuzun tamamlanmasında büyük desteklerini gördüğümüz sayın Rektörümüz Prof.Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya, her aşamada desteğini, katkısını ve sıcak ilgisini gördüğümüz Isparta Milletvekilimiz ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’e, her aşamada önemli katkılarını esirgemeyen herkese teşekkürü borç biliyoruz. Okul binamızı tamamladık. Şu anda eğitim için büyük önem taşıyan sınıf ve laboratuvar donatılarının oluşturulması, çevre ve peyzaj düzenlemelerinin tamamlanması için çaba gösteriyoruz. Hedefimiz ilk öğrencilerimizi ağırlayacağımız Eylül 2017’de her türlü donanımıyla okulumuzu hazır hale getirmektir. Eğitim kadromuz tamamlandı, eğitim altyapımızın tamamlanmasıyla, ülkemizin ve sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu sağlık teknikerlerimizi yetiştirmeye başlayacağız. İnşallah okulumuzun resmi açılışını da Eylül ayının üçüncü haftasında gerçekleştireceğiz. Bu güzel kararın üniversitemize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Öte yandan, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokullarında Atayalvaç Sağlık Hizmetleri MYO’nun iki bölümünün yanında Uluborlu MYO’nun Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı’na da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı için 50 öğrenci kontenjanı verilmesi teklifinin YÖK’ce kabul edildiği öğrenildi.

Etiketler: » » » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.