logo

12 Temmuz 2020

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Açıklandı

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle ilçemizde gerçekleştirilecek anma programı açıklandı.

Yalvaç Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre, anma etkinlikleri, 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 13.00’te ilçe merkezindeki şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle başlayacak.

Aynı saatte, Devlethan Camii’nde şehitlerimizin aziz ruhuna Mevlid-i Şerif okutulacağı belirtildi. Aynı gün akşam üzeri sat 19.00’da 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Araç Korteji Turu yapılacağı, kortejin Şehitler Parkı’ndan başlayarak Anlatan Meydan’da sona ereceği belirtildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile akşam da Yalvaç Pazar Yeri’nde bir program gerçekleştirilecek. Yalvaç Pazar Yeri’nde saat 21.00’de başlayacak program şu şekilde açıklandı:

– Açılış,

– Saygı Duruşu,

– İstiklal Marşı,

– Kuran-ı Kerim Tilaveti,

(İmam-Hatip: Abdullah İpekci, İmam-Hatip: Himmet Özer),

– Sinevizyon Gösterisi, (Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı),

– Yalvaç Kaymakamı Aytekin Yılmaz tarafından, günün anlam ve önemini belirten konuşma,

– Mehteran Gösterisi,

– Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı film gösterimi,

– Dualar ve İlahiler,

– Şiirler.

Yalvaç Pazar Yeri’nde bu programın tamamlanmasının ardından saat 00.13’te Yalvaç ilçe merkezinde tüm camilerimizde sela okunarak Demokrasi Nöbeti’ne başlanacağı açıklandı. Kaymakamlık’tan verilen bilgiye göre, “Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği süre boyunca nöbetlere devam edilmesi” talimatı çerçevesinde Demokrasi Nöbeti tutulacağı belirtildi.

Anma etkinlikleri çerçevesinde, 13-17 Temmuz Pazartesi-Cuma günleri arasında Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nde “Demokrasi ve Milli Birlik” temalı kitap sergisi açılacağı da açıklandı.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.