logo

İÇME SUYU ŞEBEKESİ GENİŞLETİLİYOR 

İlçemizin içme suyu sıkıntısını göz önünde bulunduran ilgililer, başta belediye olmak üzere, harekete geçerek şebekenin genişletilmesini uygun görmüşlerdir.

Bundan bir müddet önce ihalesi yapılan şebekenin yapımını üzerine alan firma bütün hazırlıklarını tamamlamış olduğu ve bugünlerde faaliyete geçileceği haber alınmıştır. (24 Mart 1969, Sayı: 8)

 

GENÇLİK KULÜBÜ CANLANIYOR

İlçemizde adı olup da kendi yok gibi görünen iki kulübümüzden biri olan Gençlik Kulübü,  yetkililerin gayretleriyle canlandırılmaya çalışılıyor.

Halen mevcut bir lokali olan Gençlik Kulübü’-nün sportif ve sosyal yönlerden gayri faal durum-da olduğu herkesin malumudur. Kulüp yöneticileri harekete geçerek gerekli spor malzemelerini siparişte bulunmuşlar ve civar şehirlerle sportif temaslar kurma kararı almışlardır.

Ayrıca Gençlik Kulübü futbol takımı, antrenör Ünal Yalvaçkuran nezaretinde haftada üç gün antrenman yapmaktadır. (Tarih: 24 Mart 1969, Sayı: 8)

 

KAYMAKAMIMIZ ANKARA’YA GİTTİ 

Kaymakamımız Rafet Küçüktiryaki, ilçemizin önemli meseleleri için Başbakan ve ilgili bakanlarla görüşmelerde bulunmak üzere Pazar günü Ankara’ya gitmiştir.

Kütüphane binası, Lise, Kapalı Spor Salonu, Kız Sanat Ortaokulu, Sabit Marangoz-Demircilik ve Yapıcılık Kursu, Kozluçay-Bağlarbaşı köy İlkokulları, Sağlık Merkezine kalorifer tesisi, Dörtyol – Yalvaç yolunun asfaltlanması, Dahiliye mütehassısı ve Operatör tayini, Özgüney – Özbayat sulama suyu, köylerin elektrik işleri, Yalvaç  – Çay yolu, Yalvaç ilçe merkezinin içme suyu meselelerini ilgili bakanlıklarla görüşerek halli için çalışmalarda bulunacağı öğrenilmiştir.

Kaymakamımız görüşmelerden sonra hafta içerisinde ilçemize dönecektir. (Tarih: 31 Mart 1969, Sayı: 9)

 

BARAJ İNŞAATI BAŞLADI

7 Mart 1969 günü ihalesi yapılan Yalvaç Barajının inşaatını üzerine alan firma Baraj inşaatına başlamak üzere bütün hazırlıklarını tamamlamıştır.

İlçemize pek çok faydalar sağlayacak olan ve bugünlerde fiilen başlayacak olan baraj inşaatının hayırlı olmasını diliyoruz. (Tarih: 31 Mart 1969, Sayı: 9)

 

PANSİYON BİNASI YAPILIYOR

Daha önceki sayılarımızda bahsettiğimiz pansiyon binası inşaatı Konya Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak kısa zamanda inşaatına başlanacak, önümüzdeki sene son bulup hizmete açılacaktır. (Tarih: 31 Mart 1969, Sayı: 9)

 

SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFİ TOPLANTISI YAPILDI 

İlçemizde yapılması kararlaştırılan Sanayi Sitesi için kurulan “Yalvaç Hudutlu Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi” genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta içerisinde yapılmıştır.

Üyelerin çoğunluğunun ve dışarıdan katılan dinleyicilerin katıldığı toplantı olgun bir hava için-de geçmiştir. Isparta’dan davet edilen Esnaf Dernekleri temsilcilerinden Tevfik Önem kongre baş- kanlığına seçilmiş,  bilahere tecrübeli bir kimse olarak örnekler vererek Sanayi Sitesi hakkında bir konuşma yapmıştır. Daha sonra üyeler, davetliler söz alarak konuşmuşlardır. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Halk Bankası Yalvaç Şube Müdürü tezahüratlar arasında üzerlerine düşecek görevde yardımcı olacaklarını ifade etmişlerdir.

Seçimlere geçilmiş, Murakebe Heyetine; Rıfkı Sevimli, Süleyman Şallı, Yılmaz Erdoğan seçilmişlerdir. Yeni Yönetim Kuruluna ise;  Abdullah Aköz, Şefik Yalvaç,  Naci Benli,  Şevket Toker, İsmail Ergün, Adil Tuzcu seçilmişlerdir. (31 Mart 1969,Sayı:9)

 

DOKTOR TAYİNİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

İlçemiz Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet K. Özkoçak’ın Afyon’a tayini üzerine yeni bir doktor tayini için ilgililer harekete geçmişlerdir.

Kütahya İşçi Sigortaları Hastahanesi doktorlarından Dahiliye Müt. Cavit İmre’nin Yalvaç’a verilmesi düşünülürken ani bir tayinle Develi ilçesine tayini ilgililerce durdurulmak ve tekrar ilçemize verilmesi için uğraşmak üzere çalışmalar hızlanmıştır.İlgililerden ilçemizin doktor sıkıntısının bir an evvel giderilmesini halkımız adına rica ederiz. Bu arada Afyon’a tayin edilen Op. Dr. Ahmet K. Özkoçak 1 Nisan tarihinde Yalvaç’tan ayrılacaktır. (31 Mart 1969,Sayı:9)

Etiketler: »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.