logo

31 Aralık 2018

Aylin Cesur: “Umutsuzluğa kapılmayın, İYİ’ler İşbaşına Geliyor”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, ekonomik ve diğer birçok alanda 2018’i pek de iç açıcı geçirmediğimizi söyleyerek, “2018 yılında ülkemiz iç ve dış politika ile ekonomik açıdan büyük sıkıntılar yaşadı. Bu karamsar tabloya karşın Türk halkı sakın umutsuzluğa kapılmasın. 2019’da Türkiye ve Isparta ‘İYİ’ olacak.” dedi.

Aylin Cesur yayınladığı yeni yıl mesajında, 24 Haziran seçimlerinde en çok oyla İYİ Parti’yi iller arasında Türkiye’de birinci sıraya taşıyan Isparta halkına teşekkür ederek, “Milli birlik ve beraberlik” vurgusu yaptı. Ülkemizin gerçek gündemi; halkın mağduriyeti, ekonomik kriz, enflasyon, işsizlik, yoksulluk, kadın cinayetleri, gençlerin aş ve iş kaygısı.” diye konuştu.

Cesur, yeni yıl mesajında şunları söyledi:

“Değerli Isparta’lı hemşehrilerim, Isparta’da yaşayan değerli vatandaşlarımız; üzüntü ve sevinçleriyle 2018 yılını geride bırakıyor ve yeni bir yıla giriyoruz.

2019 yılının ülkemize, milletimize, bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum; hepinizi sevgi ve saygıyla selâmlıyorum.

Yıl içinde ülke olarak büyük acılar yaşadık. Kaldırdığımız şehit cenazeleri, tren kazaları, kadın cinayetleri, sağlıkta şiddet ve ekonomik nedenlerle hayatına son veren vatandaşlarımız ile milletimiz derinden etkilendi. Yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı, milyonlarca dolarlık da maddî zarar meydana geldi. Maddî zararların karşılanması kolaydır, ancak manevî kayıpların telafi edilmesi oldukça zordur.

Milletimiz yaralarını devletiyle ve birbiri ile kenetlenerek sarmaya devam etti. Herkese müteşekkiriz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.
Önümüzdeki Mart ayından itibaren memleketimizde yeni günlere uyanacağız ve halkımızın tercihi ile inşallah güzel ve huzurlu günlerin, özlem duyulan hizmetlerin yapılacağı yeni belediyelerle memleketimiz İYİ günlere kavuşacaktır.

Yaşadığımız zorluklar ne kadar büyük olursa olsun, demokrasimize, devletimize, kendimize ve geleceğe olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmemeliyiz.
Çünkü Türkiye’nin önünde büyük bir gelecek, aydınlık ufuklar vardır.

Geride bırakmakta olduğumuz bin yıl boyunca milletimiz evrensel uygarlığın oluşumuna önemli katkılarda bulundu. Orta Asya’nın steplerinden Akdeniz’e ve Avrupa’ya uzanan bu binyıl içindeki tarihimiz boyunca iki büyük imparatorluk ve bir büyük çağdaş Cumhuriyet kurduk.

Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma iddiasıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her alanda büyük bir değişim ve atılımın, evrensel hukukla buluşmamızın somut ifadesidir.

Büyük Atatürk’ün eşsiz dehası ve ileri görüşlülüğü sayesinde, çağdaş demokratik açılımları mümkün kılacak dinamik bir yapıda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu temel nitelikler, devletimizin çağdaş yapısının çerçevesini de çizmektedir.

Cumhuriyet, Türk halkının mutlu geleceğinin de teminatıdır.

2019’a kendimize güvenerek, iyimserlikle, ancak yapacağımız daha çok iş olduğunu unutmadan girmeliyiz.

Dünyayla birlikte soluk alıp vermek, bu arayışların içinde yer almak ve bulunacak çözümlerin parçası olmak zorundayız. Bunun için de öncelikle siyasî, ekonomik, idarî ve adlî alanlarda bir kısmı esasen başlatılmış olan reformları bir an önce tamamlamalıyız.

Türkiye hem üniter devlet yapısını koruyacak, hem Avrupa Birliği’ne entegrasyon sürecini başarıyla tamamlamalıdır.

Türkiye, sadece büyük bir Avrupa devleti değil, geniş bir coğrafyanın barış, istikrar ve refahında belirleyici bir rol oynayan büyük bir dünya devletidir. Türkiye’nin amacı, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de Avrupa Birliği’nin her alandaki standartlarını en kısa zamanda yakalamaktır.

Türkiye daha ileriye gitmek, daha zenginleşmek, refah ve mutluluğa daha çabuk ulaşmak için önüne koyduğu bu  hedeften vazgeçmemelidir..

Türkiye, eğitimden sağlığa, ekonomiden siyasete her alanda muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma gayretlerine de devam etmelidir.

Türkiye zengin potansiyeli ile ilk 10 kalkınmış ülke olma hedefine yürümelidir.

Bilgi çağı olarak adlandırılan bir dönemde; çağın gereklerinin gerisinde kalmamalıdır.

Bu itibarla, demokrasimizi geliştirmek ve halkımızın ihtiyaçlarına acilen çözüm üretmek zorundayız.

2019’a girerken, Türkiye’nin çözmesi gereken önemli sorunları vardır. Isparta’mızın da vardır.

Geçim sıkıntısı, pahalılık ve işsizlik büyük halk kitlelerinin en önemli sorunudur. Enflasyon ve gelir dağılımındaki bozukluk bunun baş sebebidir. Enflasyonun düşürülmesi, bugün karşılaştığımız pek çok sorunu da ortadan kaldıracaktır.

Ekonomik istikrar, temel meselelerimizin başında gelmektedir. Türkiye, istikrar içinde büyümeye devam etmelidir.

Milletvekili seçildiğim günden beri Ispartalı hemşehrilerimizin tüm sorunlarının Meclis’te yakın takipçisi oldum. Yeni yılda da bu sorunların çözüme kavuşması için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.

31 Mart seçimlerinde halkımızın teveccühü ile ‘İYİ’ kadrolar yerel yönetimlerde inşallah işbaşına gelecek ve toplumumuza umut olacak.

11.9 milyon emeklinin gözü Ocak ayında aylıklarına yapılacak zamlarda. Maalesef milyonlarca emeklimiz açlık ve yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. 6 MİLYON İŞSİZ VAR.

2018’de Türk ekonomisi sadece yüzde 1.6 büyüdü.

2018 yıl sonu için enflasyon tahmini de yüzde 25 olarak yapıldı. Enflasyon son 15 yılın rekorunu kırdı.

Türkiye’de herkes mutsuz ve umutsuz.

Geçen yıl 253 bin 640 beyin göçü gerçekleşti.

Gençler bu ülkeden kaçıyor.

28 milyon icra dosyası var. Kabaca her 2 kişiden biri icralık olmuş durumda.

400 bin atanamayan öğretmen ile Emeklilikte Yaşa Takılan 700 bin çalışanın hali ortada.

Türkiye’de tarım ve hayvancılığın ne hale geldiğini söylemeye bile gerek yok.

Çiftçi tarlasına, hayvancılık yapanlar ağıllarına küstü. Sadece bir yılda elektriğe yüzde 45, doğalgaza yüzde 30 zam yapıldı.

Resmi verilere göre, Türkiye’de 3 milyon 800 bin Suriyeli sığınmacı var, 35 milyar dolar harcandı. Bu 35 milyar dolar ile 7 tane boğaz köprüsü yapardık.

4 milyona yaklaşan sığınmacılar ülkemizin milli, kültürel, politik ve jeopolitik yapısını değiştirecek derecede tehdit oluşturmaya başladı. Sığınmacı sayısı Türkiye’nin kültürel ve etnik dokusunu değiştirecek bir hızla artıyor. Bugün Türkiye’de her 20 kişiden 1’i Suriyeli.

Genelkurmay Başkanı 2,5 milyon Suriyeli’nin daha geleceğini ifade ediyor. 2040 yılında eğer böyle devam ederse her 13 kişiden bir tanesi Suriyeli olacak. Bu da Türkiye’yi parçalar.

Bu sorunları Meclis’te dile getirdik. Asgari ücrete yapılan zammın yapılmasını sağladığımız gibi tüm kesimlerin sorunlarını dile getirmeye ve çözüm bulunması için takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Isparta’mızın köyleri dahil sorunlarını dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi bizden Isparta Belediye Başkanlığı için “İYİ” bir aday çıkartmamızı istediniz. Biz de sözünüzü dinledik ve Isparta Baro Başkanımız Gökmen Gökmenoğlu’nu, İYİ Parti’mizin Belediye Başkan adayı yaptık.

Başta Gökmenoğlu olmak üzere tüm İYİ Parti Belediye Başkan adaylarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Tüm bu sorunlara rağmen ne ufkumuzu karartmalı, ne de zorlukları görmezden gelmemeliyiz:

Kendimize ve geleceğimize güvenerek kendi geleceğimize kendimiz sahip çıktığımız ve sandıktan vazgeçmeden demokratik hakkımızı kullandığımız sürece aşamayacağımız engel yoktur.

Bu sene ve ilk üç ay tarihi bir dönemece girmiş bulunmaktayız.

Yeni bir yıla girerken Türkiye’nin hedefleri de umutları da önümüzdedir.

Millet olarak bizlere düşen, iç barışı, birlik ve beraberliğimizi korumak ve bu ülkeye en iyi şekilde sahip çıkmaktır. Milletimize, geleceğimize ve kendimize güvenle bütün zorlukları aşacağız.

Bu düşüncelerle, Isparta’daki hemşehrilerimizin, Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın ve yurt dışındaki hemşehrilerimizin, güzel ülkemizin her köşesindeki vatandaşlarımızın, Kıbrıs’taki soydaşlarımızın yeni yıllarını tebrik ediyorum.

Her yeni yıl umut dolu yeni bir hikaye.

Yeni yılda da İYİ Parti ile birlikte mutlu hikayeler biriktirebiliriz.

Yeni yılın milletimize, hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.