logo

07 Mart 2022

+1 Eğitim Modeli, ISUBÜ’yü Pozitif Ayrıştırıyor

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen ‘Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıda konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, “Öncüsü olduğunuz +1 Uygulamalı Eğitim Modeli sizleri diğer üniversitelerden pozitif ayrıştırıyor” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Yükseköğretimde Çeşitlilik Dönemi kapsamında yürütülen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından duyurulan ‘Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’ doğrultusunda bir araya geldi. Afyonkarahisar’da 4-6 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler İstişare Toplantısı’na Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz başkanlık yaptı. Toplantıda ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları, Senato Üyeleri, Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin Müdürleri, Koordinatörler, Genel Sekreter ve yardımcıları ile Daire Başkanları yer aldı. Uygulamalı eğitimin sürdürülebilir hale gelmesi için düzenlenen toplantıda ilgili birimler arasında grup çalışmaları da gerçekleştirildi. Eğitim-öğretim başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan iş birlikleri ile eksiklikler masaya yatırıldı. Toplantıda iki rektör, üniversitelerinin mevcut durumlarına yönelik sunumlar gerçekleştirdi. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz ise YÖK’ün uygulamalı eğitime yaklaşımı hakkında bir konuşma yaptı.

Toplantının verimli geçtiğini vurgulayan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Her iki üniversitemizin katılımcılarına katılımlarından ve verdikleri emeklerden dolayı üniversitemiz adına kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı anda kurulan iki üniversiteyiz. Yapılanmamızı emin adımlarla ortak hareket ederek dikkatlice yapıyoruz. Arkadaşlarımız hakikaten ince eğirip sık dokuyarak çalışmalarını sürdürüyor. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz hocamız sağ olsun yoğun mesaisinde zaman ayırarak toplantımıza katıldı ve bizlere güç verdi” ifadelerini kullandı.

Gelecekte büyük fayda sağlayacak ve çığır açacak çalışmalar ortaya konulduğuna dikkat çeken SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Türkiye’de uygulamalı bilimler alanında kurulan iki üniversite olarak ortak beklentilerimizi ortaya koyup ortak hareket etmeyi önemsiyoruz. Bu nedenle birçok çalışmamızı birlikte sürdürüyoruz. ‘Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında ‘Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler’ olarak özel bir kategoriye alındık. Açıkçası bir sinerji oluşturduğumuzu ve kısa sürede önemli işler başardığımızı söyleyebiliriz. Uygulamalı eğitim noktasında bir farkındalık oluşturmayı başardık ve ülkemizin buna ne kadar ihtiyacı olduğu da sonuçların sahaya yansımasının ardından ortaya çıktı. Önümüzdeki süreçte +1 Uygulamalı Eğitim Modelimizi daha da iyiye doğru götürme ve misyonumuzu en iyi şekilde gerçekleştirme noktasında kararlıyız” diye konuştu.

Kısa süre önce Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği’ni yürürlüğe koyduklarını hatırlatan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, “Bu yönetmelikle uygulamalı eğitimin artık farklı farklı değil belirli ve sistemli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladık. Aslında bu durum yükseköğretimdeki yeni dönemde uygulamalı eğitimi ne kadar önemsediğimizin de bir göstergesi. Öncüsü olduğunuz +1 Uygulamalı Eğitim Modeli sizleri diğer üniversitelerden pozitif ayrıştırıyor. Açıkçası iki üniversitemizin sinerjisini ve enerjisini yerinde görmek beni mutlu etti. Bu ve bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

İki Üniversite Rektörü, toplantı sonrası Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz’e üniversitelerinin ve şehirlerinin yerel ürünlerinden oluşan hediyeleri takdim etti.

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.