• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (17 Kasım 1969)

Emniyet Teşkilatımız Çalışmalarında Başarı Sağladı

İlçemiz polis teşkilatının bugüne değin göstermiş olduğu başarılı çalışmalar neticesinde şehir içerisinde asayiş tamamiyle düzelmiş, ufak tefek bile olsun hiçbir olayın meydana gelmemiş olması halkımız arasında memnuniyet yaratmıştır.

Kendisiyle konuştuğumuz Yalvaç Emniyet Komiseri Mustafa Yılmazkor, “Polis teşkilatı olarak Yalvaç’ta başarı sağlamamız bizim için gurur verici bir olaydır. Verdikleri desteklerle bize her konuda yardımcı olan Yalvaç’lılara biz de çalışmalarımızla faydalı olmaya çalışıyoruz” demiştir. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Akrabalarını Döven Kadınlar Yakalandı

İlçemiz Bağkonak Nahiyesinde meydana gelen olayda kadınlar münakaşa ettikleri akrabaları bir erkeği dövmüşler ve tehdit etmişlerdir.

Aralarında öteden beri geçimsizlik bulunan H.Ç. ve A.Ç., akrabaları olan R.Ç.’yi tenhada rastgetirip taş ve sopalarla bayıltıncaya kadar dövmüşlerdir. Bununla da kalmayıp R.Ç.’yi ölümle tehdit eden mütecaviz kadınlar yakalanmış ve haklarında tahkikat açılmıştır. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Jandarma Erini Otobüsü ile Yaraladı

Senirkent-Yalvaç ilçeleri arasında çalışan bir otobüs, görevden dönmekte olan jandarma erine çarparak yaralanmasına sebep olmuştur.

Jandarma eri Ekrem Demir göreve çıktığı köylerden dönerken Senirkent’ten Yalvaç’a gelmekte olan Kamil Şahin idaresindeki otobüsün durmasını ve kendisini bindirmesini işaret ederken, otobüs duramamış ve hızla gelirken jandarma erine çarpmıştır.

Yaralı Ekrem Demir tedavi altına alınmış, şoför hakkında kovuşturmaya geçilmiştir. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Kardeşine Silah Çekti

Kozluçay Köyünden H.K. adlı şahıs öteden beri geçinemediği kardeşi H.K. ile kavgaya tutuşmuş, bu arada silahta çekmiştir.

Etraftan yetişenlerce silahını kullanmasına engel olunan H.K.yakalanarak adalete sevkedilmiş ve hakkında tahkikata geçilmiştir. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Milletvekili UYSAL İlçemizde

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Demirel Hükümetinin güvenoyu almasın- dan sonra TBMM’nin ay başına kadar tatile girmesi dolayısıyle Milletvekilimiz Yusuf Uysal ilçemize dönmüştür.

İlçemizde bulunduğu sürece halkımızın dert ve dileklerinin dinleyecek olan Uysal, buradan Ankara’ya dönüşünde ilgili makamlarla gerekli görüşmeleri yaparak halkın sorunlarının halli için çalışacağını belirtmiştir. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Yeni Öğretmen Atamaları

İlçemiz Atatürk Lisesi Tarih dersi öğretmenliğine İbrahim Hocaoğlu atanmıştır.

Öte yandan muhtelif ilkokullarımızda yeniden atanma ve yer değiştirme nedeniyle atamalar yapılmıştır. Yeni mezunlardan Ömer Kanık, Sağır Köyü İl- kokuluna atanırken, A.İhsan Mutaf Yukarı İleği, Ahmet Yürekli Ayvalı Köyü İlkokullarına nakledilmişlerdir. Öğretmenlerimizi tebrik ederiz. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Hasmını Mavzerle Yaraladı

İlçemiz Koruyaka Köyünden A.K. adlı şahıs öteden beri arlarındaki husumetten dolayı çıkan münakaşa sonucu aynı köyden S.K.’yı öldürmek kasdıyla yaralamıştır.

Hasmını pusu kurarak mavzerle yaralayan A.K. yakalanarak hakkında adli kovuşturmaya geçilmiş, yaralı S.K. ise hemen tedavi altına alınmıştır. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Hac Seferleri Başlıyor

Hac mevsiminin yaklaşması dolayısıyle Hac seferine çıkacak olan otolar ve sahipleri şimdiden hazırlıklara başlamışlardır.

İlçemizden bu yıl Hacca gidecek olan 5 otobüs hacı adaylarını kayda başlamıştır. Yunak Turizm adına Yalvaç Birlik otobüs yazıhanesinden 2 otobüs, Yeşil Yalvaç Turizm’den 4. defa Hac Seferini yapacak olan Tıramoğlu H.Mustafa Ekici’nin otobüsü, H.Yusuf’un Man otobüsü ve H.Mustafa Doğru’nun Man otobüsü Hac seferi için hazırlıklarını yapmaktadırlar.

İlk Hac kafilesi Aralık ayında ilçemizden ayrılacaktır. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Keçisini Çalıp Kestiler

İlçemize bağlı Altıkapı Köyünde B.Ç.’ye ait bir keçi, aynı köyden H.O. ve R.E. adlı şahıslar tarafından ahırından çalınmıştır.

Keçiyi çalan hırsızlar H.O. ve R.E. keçiyi kesip etini yedikten sonra, B.Ç.’nin şikayeti üzerine yakalanarak adalete teslim edilmiştir. (17 Kasım 1969, Sayı: 42)

 

Ölümünün 31. Yılında Atatürk Bugün Anılıyor

Türk Ulusunun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 31. Yıldönümünde bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de anılacaktır.

İlçemiz Hükümet Konağı önünde bugün düzenlenecek olan proğram ile anılacak olan Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, Atatürk Büstü önünde öğrenciler tarafından nöbet tutulacaktır.

Ata’mızın 31. Ölüm yıldönümünde büyük ulusumuza tekrar başsağlığı dileriz. (10 Kasım 1969, Sayı: 41)

 

Yıldız Sineması Yeniden Açılıyor

Uzun süreden beri tek sineması bulunan ilçemiz önümüzdeki hafta içinde bir sinemaya daha kavuşacaktır.

İlçemizde daha önceki yıllarda faaliyette olan ve çeşitli nedenlerle sonradan kapatılan Yıldız Sineması’nın yeniden bir tamirat ve revizyon çalışmasının ardından tekrar faaliyete geçirileceği belirtilmiştir.

Sinema sahiplerinin belirttiğine göre Yıldız Sineması’nın, her yönden ilçemiz halkını tatmin edici bir sinema olacağı ifade edilmiştir. (6 Ekim 1969, Sayı: 36)

 

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.