logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (11-18 Mart 1974)

Röntgen Cihazımız Monte Edildi

Bir süre önce ilçemiz Devlet Hastanesine tahsis edildiğini bildirdiğimiz Röntgen cihazı geçtiğimiz hafta ilçemize getirilmiş, beraberinde ilçemize gelen iki Çekoslovak ve iki Türk Mühendis tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde hastanede ayrılan yerine monte edilmiştir.

KAVALA müessesesi tarafından ithal edilen ve Sağlık Bakanlığınca Yalvaç Devlet Hastanesine verilen röntgen cihazı iki Çekoslovakyalı mühendisin çabalarıyla monte edilmiş ve çalışır hale getirilmiş, önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunulacağı açıklanmıştır.  -11 Mart 1974, Sayı: 255-

 

YALVAÇSPOR KULÜBÜ Kuruldu

İlçemiz sporunu kalkındırmak ve gençlerimizin sportif faaliyetlerde yoğun bir şekilde çalışabilmeleri için müteşebbis gençlerimiz tarafından Yalvaç Spor Kulübü adında bir spor kulübü kurulmuş ve ilgili mercilerce tasdiki yapılmıştır.

S.Güngör Arsan’ın geçici olarak kulüp başkanlığına getirildiği Yalvaç Spor Kulübü’nce, sportif çalışmalar için Belediye ile temasa geçilmiş ve ilk iş olarak belediye dükkanlarından bir kulüp binası temin edilmesi için çalışma başlatılmıştır. -11 Mart 1974, Sayı: 255-

 

Belediye Hamamını Belediye Kendisi Çalıştırıyor

Bir süredir kapalı duran Yalvaç Belediye Hamamı, halkımızın ihtiyacını göz önüne alan yeni Belediye yönetimi tarafından yeniden çalıştırılmasına karar verilerek geçtiğimiz hafta halkın hizmetine başlamıştır.

Ayrıca Kaş Mahallede bulunan hamamın da bu arada tamir edilip yeniden hizmete geçirileceği haber alınmıştır. Alınan bilgiye göre Kaş Mahalle hamamı tamirin ardından kadınlara, Belediye hamamı ise erkeklere hizmet edecektir. -11 Mart 1974, Sayı: 255-

 

ECEVİT’i Kutlamak İçin Yarın Heyet Gidiyor

Bir süre önce CHP – MSP ortaklığıyla kurulan Hükümeti ve Başbakan Ecevit’i kutlamak üzere ilçemizden bir gurup yarın ki Salı günü Ankara’ya gitmek üzere hareket edecektir.

İlk olarak Ecevit’i ziyaret edecek olan Yalvaç heyeti ilçemizin dert ve dileklerini iletecek. Ardından diğer Hükümet yetkililerini de ziyaret edecek olan heyet Ecevit Hükümeti’nden Yalvaç’a yardım elini uzatmalarını isteyeceklerdir. -11 Mart 1974, Sayı: 255-

 

Milli Eğitim Müfettişleri İlçemize Geldi

Yıllık normal teftişlerde bulunmak üzere eski Yalvaç Lisesi Müdürlerimizden Başmüfettiş M. Necati Öztürk başkanlığındaki Milli Eğitim Müfettişleri ilçemize gelmişler ve orta dereceli okullarımızda teftiş yapmışlardır.

Teftişler sonunda ilçemiz orta dereceli okullarından memnun kaldıkları ve okullarımızın başarılı oldukları yönünde izlenim veren müfettişler geçtiğimiz hafta sonunda ilçemizden ayrılmışlardır.  -11 Mart 1974, Sayı: 255-

 

M.Necati Öztürk: “Gördüğüm alaka beni çok memnun etti” dedi

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin başkanlığı görevi ile ilçemize gelen, 1961-1962 yılında Lisemizde Müdürlük yapan M.Necati Öztürk şerefine eski öğrencileri tarafından verilen yemekte konuşan Öztürk, “Yalvaç’ta kaldığım süre içerisinde yaptığım hizmetlerle ve öğrencilerimin bana bir öğretmen olarak değil de bir büyük olarak gösterdikleri ilgiden dolayı mütehassis oldum, gözlerim yaşardı. Bu benim için büyük bir gurur vesilesidir” demiştir. -11 Mart 1974, Sayı: 255-

 

ESNAF ve SANATKARLAR GÖLLER BİRLİĞİ
Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Bir süre önce çoğunluk temin edilemediği gerekçesiyle yapılamayıp Pazar gününe ertelenen ikinci toplantıda genel kurul yapılmıştır.

Toplantıda Burdur, Isparta ve Antalya’dan gelen bir kısım kooperatif başkanı hazır bulunmuş ve genel kurulda Nevzat Akdemir (Burdur) Birlik Başkanlığına, Mehmet Tuna (Yalvaç) Birlik ikinci başkanlığına seçilmişlerdir. Birlik Yönetim Kuruluna seçilenler arasında vazife taksimi de yapılmıştır.

Esnaf ve Sanatkarlar Bölge Birliği İdare Kurulu şu kişilerden tertip edilmiştir:

1-Nevzat Akdemir – 1. Başkan (Burdur),

2-Mehmet Tuna – 2. Başkan (Yalvaç),

3-HüseyinÇallıoğlu – 2. Başkan (Senirkent),

4-Süleyman Sipahi İmza Sel. (Karamanlı),

5-Necati Topay – Üye (Bucak),

6-İbrahim Erman – Üye (Tefenni),

7-Süleyman Ersavaş – Üye (Eğridir),

8-Mahmut Yıldırım –  Üye (Gelendost),

9- Ali Cengiz – Üye (Ş.Karaağaç).  -11 Mart 1974, Sayı: 255-

 

FISILTIDAN

YALVAÇ SPOR

Her türlü yoklukların yanında ilçemizin bir önemli yokluğu da “Spor”dur sevgili okuyucularımız. Sporun ilçemizde gelişmemesi belki pek çoğumuzun dikkatini çekmemiştir ama sporun önemini de herhalde inkar edenimiz bulunmaz.

Burada sporun yararlarını sayıp hem bilgiçlik yapmayayım hem de zaman kaybına sebep olmayayım. Herhangi bir spor dalının bir memlekete girmesi her şeyden önce o bölgenin eğitim ve kültürü hakkında bize birazcık bilgi verir kanaatındayım. Her şeyden önce gençlerimizin kahve, sokak veya herhangi bir kötü itiyadın elinden kurtarılmasını sağlamış oluruz.

1950’lerde zamanın Kaymakamının teşviki ile kurulmuş bir Yalvaç Gençlik Spor Kulübümüz varken birkaç yıllık faaliyetten sonra atıl hale gelmiş ve kendi kendisine fesholmuş gitmiştir. Yine bundan sonra Çınar Spor adıyla bir kulüp daha kurulmuş ve fakat daha henüz vücut bulamadan mahkeme kararıyla faal olmadığı gerekçesiyle kapatılmıştır. En son 1971 yılında sporun bütün yurt içine yayılmasından cesaret alan bazı müteşebbis arkadaşlarımız Yalvaç Spor adıyla bir kulüp daha kurmuşlar ve maalesef zamanın Isparta Bölge Müdürlüğü yetkilileri mahalli liglere katılmamamız için engeller çıkarmışlar, tescilini dahi yapmamışlar.

Bütün umut kırıklıklarından sonra şimdi haber aldığımıza göre tekrar müteşebbis arkadaşlarımız Yalvaç Spor adını spor tarihine yazdırmaya çalışmaktadır. Bu memnuniyet verici haber bizleri çok sevindirdi. Bizler de gazete olarak desteklerimizi çeşitli defalar belirttik.

Yeni kuruluşu yapılan Yalvaç Spor’un Dernekler Kanunu gereğince intikabı yapılmıştır. Yalvaç Spor kurucularının çalışmaları gösteriyor ki artık sporun memleketimize de teşrifi sağlanacaktır. Sporu ortaokulumuza veya lisemize atanan Beden Eğitimi öğretmenlerince gelip geçici olarak gören ilçemizde sürekli çalışma yapacak bir kulübün kurulmasını candan arzu eden bir kişi olarak bütün halkımızın da her türlü varlığıyla desteklemesini bir vatandaşlık görevi addederiz.

Yeni kurulmuş bulunan Yalvaç Spor’a bazı kuruluşlarımız daha şimdiden yardıma hazır olduklarını belirtmişlerdir. Aldığımız habere göre ilk yardımın Halk Eğitim Müdürlüğü’nden yapılacağı belirtilmiştir. Ve Yalvaç adına atılan bu ilk adımda yardım elini ilk uzatan Halk Eğitim Müdürlüğümüzü takdim ederek örnek vermiş bulunuyoruz. Gençlerimiz istikbali için atılan bu adımın yürütücüsü olmanızı dileriz. İleride bu konu üzerinde daha geniş konuşmak umuduyla hoşcakalınız.

Ruşen ÖZGÜL       -11 Mart 1974, Sayı: 255-

 

KIZILAY İlçemizde AŞOCAĞI Açacak

Geçtiğimiz günlerde genel kurul toplantısını yaparak çalışmalarını sürdüren Yalvaç Kızılay Şubesi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre ilçemizde ki fakir ve ihtiyaç sahipleri için bir aşevi açılacağı memnunlukla öğrenilmiştir.

Alınan bilgiye göre Kızılay Yalvaç Şubesi ile Yalvaç Belediyesi işbirliği ile açılacak olan aş ocağından pek çok fakir vatandaşımız yararlanacaktır. -18 Mart 1974, Sayı: 256-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.