• MODA YAPI
  • ISPARTA PETROL Yalvaç’ta

logo

23 Kasım 2020

İlçe Milli EÄŸitim Müdürü Kocagöncü’nün Öğretmenler Günü Mesajı

Yalvaç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kocagöncü, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kocagöncü’nün mesajı şöyle:

“SaygıdeÄŸer MeslektaÅŸlarım,

1928 yılında Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmeni olduÄŸu 24 Kasım, 1981 yılında “Öğretmenler Günü” olarak kabul edildi.

Öğretmenlik, bir bahar güneÅŸi gibidir. Nasıl can verirse güneÅŸ havaya, suya, topraÄŸa nasıl can verirse kışın ayazında donmuÅŸ doÄŸaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma. Bir öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir. Her öğrencisi umut çiçeÄŸidir ülkesinin geleceÄŸine ektiÄŸi. Belki hepsi birer doktor, mühendis, öğretmen olamayacak ama iyi bir anne, ÅŸefkatli bir baba, vefalı bir dost, yardımsever bir vatandaÅŸ, vatanını milletini sevip ona hizmet edecek birer birey olacaktır. Canına can katan bu idealdir. Hasta olduÄŸunda bile ders anlatmaya çalışması,  başını yastığa huzurlu koymasına nedendir. Evini, ailesini okula taşıyamaz ama her bir öğrencisini, bugün okula gelmeyen Aslı’yı, düşüp ayağını inciten Yunus Emre’yi, minicik eller ile ona resim yapan Ahmet’i yüreÄŸi ve düşünceleri ile evine taşır öğretmen. O alkışlamak için yapmaz görevini ilerde alkışlayacağı öğrencileri vardır çünkü.

Sevgili öğrenciler,

Yaşadığımız pandemi süreci, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de eğitim üzerinde değişikliklere yol açmıştır. Pandemi sürecinin başlamasıyla uzaktan eğitim sistemi ile yeni bir eğitim düzeni oluşturulmaya başlandı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler kendilerini daha önce alışkın olmadıkları bir durumun içinde buldular. Biliniz ki sizlerle bir arada olmadan, sizlerle göz teması kuramadan ders işlemek öğretmenlerimiz açısından çok daha zor. Umuyorum ki bu zorlu günleri hep beraber maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak atlatacağız. Sizlerin cıvıltılarınızın okul binalarımızda yankılanmasını çok özledik. Ben inanıyorum ki, hepiniz öğretmenlerinizin verdiği emekleri boşa çıkarmayacak ve yalnızca bizim için değil ülkemiz için birer gurur kaynağı olacaksınız.

Bu vesileyle, vatanımızın kurtarıcısı ve modern eÄŸitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’ü saygı ile anarken, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutlar, saygılar sunarım.”

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.