logo

reklam
02 Temmuz 2026

Belçika’daki gurbetçilerimizden Yalvaç’a 25 milyonluk itfaiye bağışı

Yalvaç Belediyesi’nin hizmet aracı envanterine önemli bir araç, Belçika’daki gurbetçi hemşerilerimizin desteğiyle kazandırıldı.

Alınan bilgiye göre, Belçika’da yaşamını sürdüren Kozluçaylı gurbetçi hemşehrilerimizin girişimleri ve Başkan Mustafa Kodal ile yürüttükleri iş birliği sayesinde piyasa değerinin 25 milyon TL olduğu belirtilen itfaiye aracı belediyemize bağışlandı.

BELÇİKA’DAN YALVAÇ’A GETİRİLDİ

Belçika’da “Turks Cultureel Centrum” adıyla faaliyet gösteren dernek tarafından bir adet MAN marka, TGM N15F tip itfaiye aracı Yalvaç Belediyesi’ne bedelsiz ve şartsız olarak hibe edildi.

itfaiye aracının şehrimize kazandırılması için uzun süredir çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Mustafa Kodal, “Gurbetçi hemşehrilerimiz, Dernek Başkanı Galip Kaptan ve İl Encümen Üyesi Hasan Hüseyin Bilici tarafından organize edilen bu bağış konusunda birlikte çalıştık ve neticeye ulaşarak itfaiyeyi şehrimize getirdik. Bu kıymetli bağış için başkanımız Galip Kaptan ve Hasan Hüseyin Bilici’ye çok teşekkür ediyoruz. Belediyemizin araç filosunu her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz.Hemşehrilerimizin bu desteği de bizim için çok kıymetli oldu. İnşallah acı olaylarda kullanma ihtiyacımız olmaz, ama tedbirimizi almak da zorundayız. Tekrar hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.