• osman-köse

logo

(Baskın) Yerel Seçime Yalvaç Hazır mı?


Özgür Kaya
yalvacgazetesi@hotmail.com

Türkiye, hiç beklenmedik bir hızla genel seçime gitti ve mevcut iktidar MHP desteğiyle yoluna devam dedi.

Bu yıl içinde bir erken seçim beklentisi pek çok kesimde vardı, ancak bu kadar erken yapılması çok az kişinin tahmin ettiği bir durumdu.

Aslında, birçok yasal düzenleme bir baskın seçimi işaret ediyordu. Taşerona kadro, bir yılda iki defa af (yapılandırma) düzenlemesi, imar affı düzenlemesi, bedelli askerlik beklentilerinin oluşturulması, mahkumlara af umudunun pompalanması gibi düzenleme ve siyasi gelişmeler, baskın seçimin ön sinyalleriydi ve erken seçimde seçmenden karşılık bulan düzenlemeler oldu.

Şimdi, gündemde yerel seçimler var.

Normal şartlarda 31 Mart 2019 Pazar günü yapılması gereken yerel seçimler için tüm Türkiye’de yerel gündem kaynamaya başladı.

Her ne kadar, son bir yılda hem referandum hem de baskın genel seçim nedeniyle, siyasi konularla ilgili bir bıkkınlık söz konusu olsa da, mesele yerel seçim olunca, ister istemez insanların çok ilgisini çeken konuşma ve tartışma gündemleri oluşabiliyor.

Şu anda Yalvaç’ta da siyaset konuşulan her ortamda birinci gündem maddesi belediye seçimleri olmuş durumda…

Kim belediye başkan adayı olacak, mevcut başkan nasıl bir yol izleyecek, partilerin aday ve ittifak stratejileri ne olacak gibi konular yoğun bir biçimde konuşuluyor.

Genel siyaset düzleminde bakıldığında, her ne kadar iktidar cephesi baskın genel seçimle ilgili söylentilere gösterdiği tepkiyi, erken yerel seçim söylentilerine karşı gösterse de, baskın bir seçimin sinyalleri de alınmıyor değil…

Seçimin zamanında ya da erken yapılması çok şeyi değiştirir mi, o başka bir tartışma konusu.

Ancak, Yalvaç’ta şu günlerde konuşulan ve tartışılan hususlara bakınca, yazının başlığını bu şekilde atma ihtiyacı hissettim.

Hakikaten, Yalvaç yerel seçime hazır mı?

Tartışılan konulara ve içeriğe bakınca, Yalvaç’ın yerel seçime hazır olmadığını, ben net bir biçimde gözlemliyorum.

Bunu nereden anladın diye soracak olursanız, konuşulan konular ve içeriği, ne yazık ki, Yalvaç’ın yerel yönetimlerden ne beklemesi gerektiği ile uzaktan yakından ilgili değil.

Yani, yerel yönetimden neler bekliyoruz, ne istiyoruz, yerel yönetici adayları hangi sorunlara nasıl çözümler üretmeli gibi temel ve esas konular konuşulmuyor, tartışılmıyor.

Ne konuşuluyor?

Halil Hilmi Tütüncü nereden aday olacak, aday olacak mı, olmayacak mı? MHP’nin mi adayı olacak Cumhur İttifakı’nın mı adayı olacak ya da başka bir partiden mi aday olacak?

Tekin Bayram İYİ Parti’yi mi ele geçirecek yoksa Ak Parti’den mi aday olacak yoksa BBP’den mi aday olacak?

Ak Parti’nin adayı kim olacak? Hayri Uyar mı, Ahmet Sektioğlu mu, Osman Çiftçi mi, Kürşat Dayıoğlu mu, Alperen Özer mi, Turgut Kara mı, Hidayet Şenol mu, Gülhanım Mutaf mı, Mücahit Özdemir mi, Mustafa Eren mi, Ata Ateşoğlu mu, Okay Karaman mı, falan mı, filan mı…

Konuşulacak konu isimler değil; sorunlar, çözümler, projeler, fikirler olmalı, öyle değil mi?..

O zaman gündemi ve içeriği doğru belirlemek ilk ve doğru adım olmalı, öyle değil mi?..

Etiketler: »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Prof.Dr. Zafer Karaer yazdı: “İYİLİK GÜNÜ MÜ?..”

    16 Kasım 2023 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçmişi 1996 yılına kadar giden, ancak son birkaç yıldır gündemde yer bulan, gerçi yeterince bulduğu tartışılan, 13 Kasım “Dünya İyilik Günü”; benim için oldukça önemli. Çünkü dünyada yerleşik düzene geçildiği 12 bin yıllık insanlık tarihinde,  gerek savaşlar, gerek kötülükler sayesinde, her geçen gün iyilik kelimesi hızla değer kaybetmekte, hatta anlamını kavrayamayan büyük çoğunluk ellerinden gelse; iyilik kelimesini sözlüklerden, tedavülden, ortadan kaldıracaklar. Tabii ki; ülkemizde de aynı tutum ve davranışlar neticesinde özellikle 1...
  • Prof.Dr. Zafer Karaer yazdı: “10 KASIM ve YÜZLEŞME”

    12 Kasım 2023 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    O’nun “Beni görmek behemehâl (mutlaka) yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir.” söylemindeki fikir ve duygularını, O’nun Cumhuriyetimizin 10.Yıl Söylevindeki, “Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.” hedeflerindeki fikir ve duygularını, …Ve O’nun “Bunun için, bizce zaman ölçüsü geçmiş asırların gevşeti...
  • “ÖLÜME TERK EDİLEN GÖL”

    08 Kasım 2023 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Hem çocuklarımızı ziyaret, hem de 100 yılda bir yaşanabilecek, en büyük bayramımız Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarında onlarla birlikte olmak ve torunlarımın Cumhuriyet Bayramı gösterilerini seyretmek amacıyla gittiğimiz Denizli’den neşeyle döndüğümüzde, yolumuz üzerinde bulunan Eğirdir Gölü, Hoyran bölümüne, bir merhaba demek için arabadan indim. Tüm neşem kaçmıştı. Gördüğüm manzara içler acısıydı, göl can çekişiyordu, sular bayağı çekilmiş, daha da kötüsü; kanalizasyon atıkları, endüstriyel kimyasal atıklar, evsel atık sularında bulun...
  • Kalkınmada Belediye Başkanlarının Rolü

    26 Ekim 2023 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Belediye seçimlerinin yaklaştığı, adayların ortaya çıktığı, isimlerinin belirlenmesi için çalışmaların yapıldığı şu günlerde bir düşünelim. Belediye başkanı kimdir? Bu görevi üstlendiğinde hangi görevleri yerine getirebilir? Biz onu seçtiğimizde şehir ve yöremiz için neler yapabilir? Belediye başkanının iktidar partisinden olup olmamasının ne önemi vardır? Belediye başkanının sahip olduğu yetki ve sorumluluklar ile şehrimizin ve yöremizin kalkınmasındaki rolü nedir? 5393 sayılı Belediye Kanununun 37 nci maddesine göre, belediy...