logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (Aralık 1973)

Yalvaç Belediye Başkanlığına SÜLEYMAN AKGÜN Seçildi

Geçtiğimiz dünkü Pazar günü mahalli idareler seçiminde kesin olmayan, ilçe seçim kuruluna gelen sandık sonuçlarına göre, ilçemiz merkez Belediye Başkanlığına Demokratik Parti’den adaylığını koyan hemşehrimiz Şarkikaraağaç Tahrirat Katibi Süleyman Akgün kazanmıştır.

Gazetemiz henüz baskıya girerken alınan gayriresmi sonuçlara göre Yalvaç Belediye Başkanlığına seçilen Süleyman Akgün’e başarılar dilerken kat’i seçim sonuçları ve bununla ilgili haberlerimizi gelecek sayımızda vereceğimizi belirtiriz. -10 Aralık 1973, Sayı: 244-

 

Mahalli Seçimlerin Kesin Sonuçları Açıklandı

9 Aralık 1973 Pazar günü yapılan Mahalli Seçimlerin kesin sonuçları alınmış ve İlçe Seçim Kurulunca açık olarak ilan edilmiştir.

İlan edilen kesin sonuçlara göre:

Yalvaç Merkez Belediye Başkanlığına: DP adayı Süleyman AKGÜN,

Kumdanlı Bucağı Belediye Başkanlığına: AP adayı İzzet TÜRK,

Sücüllü Kasabası Belediye Başkanlığına: AP adayı Adem PEKER,

Bağkonak Bucağı Belediye Başkanlığına: CHP adayı Mustafa GÜLTEKİN,

Hüyüklü Kasabası Belediye Başkanlığına: CHP adayı Ramazan MAVİ,

Körküler Kasabası Belediye Başkanlığına:CHP adayı Hasan ÇARKACI,

Kozluçay Kasabası Belediye Başkanlığına: Bağımsız aday Sefer ÇÖĞÜRCÜ,

Tokmacık Kasabası Belediye Başkanlığına: Bağımsız aday İsmail TOPTAŞ,

Çetince Kasabası Belediye Başkanlığına: Bağımsız aday Mehmet MUTLU

seçilmişlerdir.

AP 6 belediyeden dördünü kaybetti…

Bu duruma göre 9 Aralık seçimlerinin sonuçlarına göre seçime 6 belediye başkanıyla giren AP, 4 belediye başkanlığını kaybederek 2 başkanlıkta kalmış, CHP 3 başkanlık alırken ilk defa seçime katılan DP ise merkez belediye başkanlığını kazanmıştır. Daha önce iki olan bağımsızların sayısı üçe yükselmiştir.

Belediye Meclisi…

Öte yandan Yalvaç Belediye Meclisi üyelikleri de belli olmuş, DP 10, CHP 4, AP 4 ve MSP 4 üye ile meclise katılma hakkını almışlardır.

9 Aralık mahalli seçimlerinde ilçemizi Isparta İl Genel Meclisi’nde temsil edecek İl Genel Meclisi üyeleri de belli olmuştur. Geçen devre İl Genel Meclisi’ne 3 üye ile katılan ilçemizin üye sayısı son seçimlere göre dörde yükselmişti.

İl Genel Meclisinde 2 AP, 1 CHP, 1 DP

AP’den Edip Yalçınkaya, Ömer Ayan, CHP’den Kemal Tufan ve DP’den Ali Usta İl Genel Meclisi üyeliğine seçilmişlerdir.

Kazanan başkan ve meclis üyelerimizi tebrik eder, memleket yararına çalışmalarını dileriz. -17 Aralık 1973, Sayı: 245-

 

TOPTAŞ, ÇÖĞÜRCÜ ve MUTLU CHP’ye Giriyor

Yalvaç’ta 9 Belediye’nin 6’sı CHP’li Olacak

9 Aralık mahalli seçimlerine bağımsız aday olarak katılan ve seçimi kazanan Tokmacık Belediye Başkanı İsmail Toptaş, Kozluçay Belediye Başkanı Sefer Çöğürcü ve Çetince Belediye Başkanı Mehmet Mutlu, CHP ilçe idare başkanlığına müracaat ederek CHP’ye gireceklerini bildirmişlerdir.

Alınan gayriresmi bilgilere göre CHP’ye girmek isteyen belediye başkanlarının giriş işlemleri önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır. Halen 3 belediyeye sahip olan ve bağımsızların da iltihakıyla Yalvaç’taki 9 belediye başkanlığından 6’sının CHP’li olması beklenmektedir. -17 Aralık 1973, Sayı: 245-

 

İtirazlar Red Edildi

9 Aralık seçimleriyle ilgili olarak partiler tarafından yapılan itirazlar seçim kurullarınca red edilmiştir.

İlk itirazı AP, DP hakkında yapmış, ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurullarınca bu itiraz red edilmiştir. İkinci itiraz ise CHP tarafından AP adayı için yapılmış ve bu itiraz da ilçe seçim kurulunca red edilmiştir.  -17 Aralık 1973, Sayı: 245-

 

Gülün Dikeni

Z A M . . .

-Şu Ecevit’e öyle kızıyorum ki… Sorma…

……………………………………..

-Neden olsun kardeşim. Herkes zam yapar da ben yapamaz mıyım? deyip O da tuttu daha önce % 28 olan oy oranına zam yaparak %39.5’e çıkarıverdi CHP’nin oylarını…              -17 Aralık 1973, Sayı: 245-

 

Süleyman AKGÜN: “Hizmet Anlayışımız Halka Dönük ve Halk Yararınadır”…

9 Aralık 1973 seçimlerinde ilçemiz Merkez Belediye Başkanlığına seçilen Süleyman Akgün gazetemize yaptığı açıklamada “Bizim hizmet anlayışımız daima halka dönük, halkla beraber ve daima halk yararına olacaktır” dedi.

Kendisini makamında ziyaret ederek tebrik eden arkadaşımızla bir süre görüşen Yalvaç’ın yeni Belediye Başkanı Süleyman Akgün şunları söylemiştir: “Hizmet yaparken en büyük desteği siz basından ve halkımızdan alacağımıza inanıyorum. Yalvaç kendine dönük, menfaattar hizmetlere değil daima genele ve topluma susamış bir bölgedir. Şimdiye kadar gereken değer verilmemiş olan Yalvaç’a hizmet etmek bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Hizmet edeceğimize inanarak bize güvenen ve oylarını bizim için bilinçle kullanan halkımızı mahcup etmeyeceğimizi ispat etmeye çalışacağız”. -24 Aralık 1973, Sayı: 246-

 

Yeni Belediye Meclisi Yarın Toplanıyor

9 Aralık 1973 Pazar günü yapılan mahalli seçimlerde Yalvaç Belediye Meclisi üyeliğine seçilen yeni üyeler, yeni Belediye Başkanı Süleyman Akgün’ün başkanlığında yarınki Salı günü saat 10.00’da Belediye Meclisi Salonunda yeni dönemin ilk toplantısını yapacaklardır.

Seçimler sonucunda Demokratik Parti’den Av. Ali Yaşar Kocagöncü, Abdullah Dayıoğlu, F.Nafiz Bal, Kazım Aşık, Necip Mumcu, Nazım Duru, A.Osman Ergül, Kazım Şenol, Emin Altınbaş, Niyazi Yüncü, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Av.Şükrü Bekmezci, Ecz. Ömer L. Bahar, Sami Vural, Hasan Özuğur, Adalet Partisi’nden Reşat Ateşoğlu, Emin Ercan, Ali Balcı, Durmuş Gülsoy, Milli Selamet Partisi’nden Necati Karahan, Ramazan Bıyıklı, Abdullah Takavcu ve İsmail Akkaş’tan teşekkül eden Yalvaç Belediye Meclisi’nin ilk toplantısı halkımız arasında merakla ve ilgiyle beklenmektedir.

Belediye Meclisi toplantısına halkımızdan da katılmayı arzu eden hemşehrilerimizin de katılabileceği belirtilmiştir.  -24 Aralık 1973, Sayı: 246-

 

Bir EBE GÖREVİ BAŞINDA ÖLDÜ

İlçemize bağlı Tokmacık Kasabasında Ebelik yapan Kadriye Soysal, uzun süredir muzdarip olduğu hastalığından dolayı görevi başında iken vefat etmiştir.

Çevrede çalışkanlığıyla tanınan Ebe Kadriye Soysal’ın ani ve genç yaşta ölümü bölgemizde üzüntü  yaratmıştır. -24 Aralık 1973, Sayı: 246-

 

İl Genel Meclisi Üyeleri de Açıklandı

9 Aralık seçimlerinde alınan kesin sonuçlara göre Isparta ili İl GeneL Meclisi’nin 19 üyesi belirlenmiştir.

Buna göre 19 kişilik Isparta İl Genel Meclisi, 12 AP (Adalet Partisi), 3’ü CHP (Cumhuriyet Halk Partisi), 2’si DP (Demokratik Parti)’li ve 2’si de bağımsız üyelerden kurulmuştur.

Isparta İl Genel Meclisi’nde Yalvaç’ı temsil edecek üyeler: Edip Yalçınkaya (AP), Ömer Ayan (AP), Kemal Tufan (CHP) ve Ali Usta (DP),

Isparta (Merkez ilçe): Hüseyin Özdemir,  Cihangir Koç, Süleyman Şahlan, Tevfik önem (AP),

Eğirdir: Ömer Gökşahin, Mehmet Ali Günaydın (AP), Kemal Akbay (CHP),

Atabey: Şevket Yurttaş (AP), Gelendost: Zekeriya  Kıyak (AP),

Keçiborlu: Metin Evcümet (AP), Senirkent: Veli Dönmez  (AP),

Şarkikaraağaç: Süleyman Kahraman (CHP), Baki Çobanoğlu (DP),

Sütçüler: Hüseyin Avni Turan (Bağ.), Uluborlu Ali Orhan Kirişçioğlu (Bağ.)

-24 Aralık 1973, Sayı: 246-

 

MUHTEREM YALVAÇ HALKINA

9 Aralık seçimlerinde gösterdiğiniz teveccüh ve bilinçli oylarınızla Yalvaç Belediye Başkanlığı gibi ulvi bir göreve getirmenize ve hizmet gücüme gösterdiğiniz inancınıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Süleyman AKGÜN

Yalvaç Belediye Başkanı

-24 Aralık 1973, Sayı: 246-

 

D U Y U R U

Tayinim dolayısıyla Yalvaç’tan ayrılırken çok kısa olan zamanım içinde burada eş, dost ve arkadaşlarıma veda etme fırsatı bulamadığımdan dolayı gazetenizin tavassutunu rica ederim.

Hürmetlerimle.

Ahmet TUNCA / Muhasebeci / Şekerbank

-24 Aralık 1973, Sayı: 246-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.