logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (3-10-17 Mayıs 1971)

Muhtara Silahla Mukavemet Eden Şahıs Tutuklandı

İlçemize bağlı Celeptaş Köyü’nde köyün Muhtarı H.H.Ş.’ye görevi sırasında silah çeken ve hakaret ettiği iddia edilen aynı köyden A.Ç. adlı şahıs yapılan şikayet üzerine adliyeye sevkedilmiş, sorgusunu müteakip tutuklanmıştır.

Köy muhtarına görevi sırasında silahlı mukavemette bulunan A.Ç.’nin duruşması çeşitli nedenlerle ileri bir tarihe ertelenmiştir. (3 Mayıs 1971, Sayı: 113)

 

Yasaklanan Gazeteler İlçemizde Toplatıldı

Yurdumuzun muhtelif illerinde ilan edilen sıkıyönetim dolayısıyla Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı’nca bir tebliğle kapatılan ve yasaklanan Cumhuriyet ve Akşam gazeteleri geçtiğimiz Perşembe günü ilçemiz Savcılığınca bayiden toplatılarak müsadere edilmiş ve İstanbul Basın Bürosu’na gönderilmiştir. (3 Mayıs 1971, Sayı: 113)

 

Emekli Öğretmen Ömer SELÇUK Fakir Öğrencileri Giydirdi

İlçemizden yetiştirdiği kıymetli eğitimcilerimizden, ilçemizde uzun süre öğretmenlik yapan Emekli Öğretmen Ömer Selçuk, 23 Nisan Çocuk Bayramı münasebetiyle Alemdar İlkokulu’ndaki fakir öğrencilere giyim yardımı yapmıştır.

Ömer Selçuk’un bu güzel ve örnek hareketi ilçemizde memnunluk yaratmıştır. Gazetemiz de bu örnek ve güzel davranışından dolayı halkımız adına Ö. Selçuk’a teşekkürlerini sunar. (3 Mayıs 1971, Sayı: 113)

 

Vali Öztürk İlçemizde Tetkiklerde Bulundu

Isparta Valisi Hilmi Öztürk geçtiğimiz hafta içerisinde beraberinde YSE ve Bayındırlık il müdürleri olduğu halde ilçemizde gelerek tetkiklerde bulunmuştur.

İlgililerden aldığımız bilgiye göre Vali Öztürk’ün ziyaretleri neticesinde, Özgüney Köyü İlkokulu’nun tamiri, Bahtiyar ve Bağlarbaşı köylerine yeniden ilkokul binası yapımı için ilgililere gerekli emri vermiştir.

Öte yandan Aşağı Tırtar köyüne bir çamaşırhane yapımı ile bu köyümüzde bulunan tarihi eserlerin tanıtılması bakımından buraya bir turistik yol yapılması ve köy içerisinde bulunan mağaralar ile Roma dönemi mezarlarının restore edilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtilmiştir.

Vali Öztürk ve beraberindekiler aynı gün akşam saatlerinde ilçemizden ayrılmışlardır. (10 Mayıs 1971, Sayı: 114)

 

Anneler Günü İlgiyle İzlendi

Tüm dünyada ve ülkemizde her yılın Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan “Anneler Günü” ilçemizde de Kız Sanat Ortaokulumuzun tertiplediği bir proğramla kutlandı.

Davetli annelerin katıldığı Anneler Günü proğramı büyük bir ilgi ile izlenmiş, Kız Sanat Ortaokulu ile Akşam Kız Sanat Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu elbiseler bir defile ile annelere sunulmuştur.

Bu arada ilçemizde yılın annesi seçimi yapılmış ve Ruziye Zorlutuna yılın annesi seçilmiş, kendisine çeşitli armağanlar verilmiştir. (10 Mayıs 1971, Sayı: 114)

 

Yurt Dışına Gönderilecek İşçilerimiz Gidemiyorlar

İlimizden 1500, ilçemizden de 316 kişinin Göltaş ve Yem Sanayii Fabrikaları hissedarı olarak yurt dışına gönderileceği haberlerini daha önceki sayılarımızda duyurmuştuk.

Geçtiğimiz hafta aldığımız bir habere göre yurt dışına gönderilecek işçilerimiz nedeni henüz bilinmemekle birlikte Bakanlıktan gelen bir emre göre, gönderilmeyeceklerdir.

Bu arada geçtiğimiz aylarda ilçemizde kurulan Köylere Telefon Götürme Birliği için yurtdışına işçi olarak gidecek kişiler tarafından yatırılan paralar da kendilerine iade edilmeye başlanmıştır. (10 Mayıs 1971, Sayı: 114)

 

HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ Sakin Geçti

Her yıl 6-7-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ve adet haline gelen Hıdırellez Şenlikleri ilçemizde mahalli eğlencelerle kutlanmış ve hadisesiz geçmiştir.

Her yaştan vatandaşımızın birleşerek aralarında tertipledikleri eğlencelerde katılan tüm vatandaşlarımız bilhassa genç kız ve erkekler mahalli adetlerimizin de yaşatmaya çalışmışlardır. (10 Mayıs 1971, Sayı: 114)

 

EĞİRDİR KERBELAYA DÖNDÜ

Belediye dün de Isparta’dan Ekmek Getirterek İhtiyacı Karşılamaya Çalıştı.

Su Sıkıntısı Halkı Bezdirdi.

(Eğirdir Gölsesi) – Demirciler altındaki yeraltı kablolarında Perşembe günü akşamüzeri meydana gelen arıza dün akşamüzerine kadar giderilememiş, bu nedenle dün de su pompajları ile fırınlar çalışamadığı için halk su ve ekmek sıkıntısı çekmiştir.

Belediye, Isparta’dan ekmek getirterek ihtiyacı karşılamaya çalışmakta fakat gerek içme suyu gerekse kullanma suyu önemli bir problem teşkil etmektedir.

Muayyen zamanlarda semtlere verilen kaynak suyu kasabaya yetmemekte klorlanmadan kullanılan göl suyunun ise sağlık yönünden sakıncalı olduğu belirtilmektedir. (10 Mayıs 1971, Sayı: 114)

 

Depremin Şiddeti İlçemizde de Hissedildi

Geçtiğimiz hafta içinde Burdur ve dolaylarında meydana gelen ve hasara sebep olan deprem ilçemiz Yalvaç’ta da hissedilmiş ve panik yaratmıştır.

İlimiz Isparta ve diğer ilçelerinde de hissedilen ve Isparta’da az da olsa hasara sebep olan depremin şiddetinin 6.2 civarında olduğu belirtilirken deprem sırasında ilçemizde de halkımız bir an telaşa kapılmıştır.

Depremden zarar gören felaketzedelerin acısını ilçemiz halkı da paylaşmış ve bir yardım kampanyası açılması için harekete geçilmiştir. (17 Mayıs 1971, Sayı: 115)

 

Belediye Parkının İhalesi Yapıldı

Belediye hizmet binası önünde yer alan ve bu yıl Yalvaç Belediyesi tarafından restore edilen, yaz aylarında halkın hizmetine sunulacak olan Belediye Parkının ihalesi geçtiğimiz hafta içerisinde yapılmıştır.

Belediye binası önündeki Belediye Parkı 3105.00 Tl. Kira bedeli karşılığında Mehmet Erdoğdu’ya ihale edilmiştir. (17 Mayıs 1971, Sayı: 115)

 

4 Öğrenci Fen Lisesi İmtihanını Kazandı

İlçemiz Ortaokulu son sınıfında okuyan dört öğrenci Fen Lisesi’ne girebilmek için katıldıkları imtihanı başarıyla kazanmışlar ve listelerde ilk sıraları almışlardır.

Türkiye çapında yapılan ve 250 kişinin alınacağı belirtilen Fen Lisesi imtihanlarına binlerce öğrenci girmiş ve ilçemizden katılan Ethem Aras, Muammer Atılgan, Raşit Özgül ve Yavuz Dayıoğlu adlı öğrencilerimiz imtihandan başarıyla çıkmışlardır. Başarılı öğrencilerimizi tebrik ederiz. (17 Mayıs 1971, Sayı: 115)

 

Kooperatifler Süt Alımına Başladı

İlçemiz köylerinde kurulan tarım kooperatifleri yeni mevsim için süt alımına başlamışlardır.

Eyuplar Köyü Kooperatifinin yanı sıra Tokmacık Köyü Üretim Tüketim Pazarlama Kooperatifi Mandırası da çalışmaya başlamış, 11 Mayıs tarihinden itibaren süt alımına başlamıştır. Kooperatiflerin yetkililerinin belirttiğine göre bu sezon 2,5 – 3 ton civarında süt alımı kooperatifler tarafından yapılacak. (17 Mayıs 1971, Sayı: 115)

 

Hava Şehitleri Anıldı

Her yıl 15 Mayıs tarihinde bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de Hava Şehitleri’mizi anmak için tören düzenlenmiştir.

Geçtiğimiz Cumartesi günü askeri ve mülki erkanın katıldığı, halkımızın da ilgiyle izlediği törenlerde hatipler günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapmışlardır. (17 Mayıs 1971, Sayı: 115)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.