• İYİ Parti Yalvaç Mustafa Kodal
  • MHP Hüyüklü Belediye Başkan Adayı Kadir MİNNET

logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (24-31 Mayıs 1971)

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Törenleri Başarılı Oldu

Ulusumuzun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder M.Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a ayak basışının 52. Yıldönümü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de parlak törenlerle kutlanmıştır.

Güzel bir havada Eski Mahalle civarındaki çayırlıkta başlayan spor gösterilerinde öğrencilerimiz büyük başarı göstermiş ve izleyen kalabalık halkımız tarafından defalarca alkışlanmışlardır. Saat 09.30’da başlayan 19 Mayıs bayram törenleri yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından saat 11.30 civarında geçit resmi ile sona ermiştir. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Bayram Alanı Genişletiliyor

Uzun süredir ilçemizin bayram alanının yetersizliği konusunda çektiği sıkıntıyı göz önüne alan yetkililerimizin gayret ve çalışmaları netice vermiş, geçtiğimiz hafta gelen Bakanlar Kurulu yazısına göre bayram alanı konusu halledilmiştir.

Alınan bilgiye göre gelen yazıyla Hükümet Konağı’nın ön bahçesi etrafında çevrili duvarların yıkılarak bayram alanı olarak tahsisine karar verilmiş, burası için gerekli bakım ve tadilat çalışmalarının belediyece yapışacağı bildirilmiştir. İlçemize bayram alanının kazandırılması konusunda gayret gösteren ilgililere çalışmalarından dolayı halkımız adına teşekkür ederiz. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Telsize Benzeyen 2 Meçhul Cisim Ele Geçirildi

Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemiz hudutlarında ili meçhul cisim görülmüş ve cisimler gören şahıslarca ilgililere teslim edilmiştir.

İlk cisim Hoyran Gölü’nde kayığıyla gezinen A. Tırtar köyümüzden bir vatandaşımız gölde bulduğu cismi ilçemize getirerek idarecilere teslim etmiş, ikinci cisim ise ilçemize bağlı Elbengi köyünde bulunmuş, cisim vatandaşlarımızca ilçemize getirilmiş ve ilgililere teslim edilmiştir. Pratik el telsizine benzeyen her iki meçhul cisim müsadere edilmiş, durum valiliğe aksettirilmiştir. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Tabanca ile Yakalandı

Komşu ilçe Ş.Karaağaç’a bağlı Y.Bademli Bucağından olan İ.A. adlı şahıs geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemizde tabanca ile dolaşırken yakalanmış ve yasak silah taşımak suçundan hakkında adliyece tahkikat açılmıştır. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Büyücülük Yapan Hoca Yakalandı

İlçeye bağlı Koruyaka köyünden T.Y. adlı şahıs, Ş.Karaağaç’ın Ören köyünden B.K. adlı şahsı parasını büyü yapmak için dolandırdığı iddiasıyla C.  Savcılığına şikayet etmiştir.

Cumhuriyet Savcılığına müracaat eden T.Y. adlı şahıs, B.K. adlı şahsın kendisini büyü yaparak, muska yazarak iyileştireceğini vaad etmesiyle bir miktar alarak dolandırdığını iddia etmiştir. B.K. adlı şahıs hakkında tahkikat devam etmektedir. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Biçki Dikiş Kursları Sergi Açıyor

İlçemiz köy ve kasabalarında açılan gezici Biçki Dikiş kursları sonuna gelinirken yılsonu sergileri açılması için hazırlıklara başlandığı bildirildi.

Bağkonak Bucağı Biçki Dikiş kursu ile Körküler Köyü Biçki Dikiş kursuna katılan kursiyerlerin bir yıl içerisinde yaptıkları eserler ile Haziran ayı başında açılacak ve bir hafta süreyle sergilenecektir. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Atatürk Lisesi’nden İki Öğrenci Tard Edildi

Bir süre önce ilçemiz Atatürk Lisesi’nde bazı nedenlerle gerçekleştirilen boykotta elebaşı oldukları tesbit edilen iki öğrenciye okuldan tard cezası (Uzaklaştırma) verildiği öğrenilmiştir.

Lise mezunlarına önceden verilen öğretmen olma hakkının kaldırılmasını protesto için geçtiğimiz Mart ayında Atatürk Lisesi’nde de yapılan boykot nedeniyle Ekrem Ö. Ve Ali D. adlı öğrencilerin tard cezaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce de tasdik edilerek kesinleşmiştir. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Kaymakamımız Ahmet Kayır İzine Ayrıldı

İlçemiz Kaymakamı Ahmet Kayır geçtiğimiz hafta bir haftalık mazeret iznine ayrılmıştır.

Özel işleri için bir haftalık izne ayrılan Kaymakam Kayır önümüzdeki hafta içinde göreve başlayacaktır. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Kütüphane Binasına Kalorifer Tesisatı Döşeniyor

Birkaç yıl önce bir dernek kanalıyla inşaatına başlanan ve geçen yıl tamamlanarak hizmete açılan Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi’nin eksikliği bulunan kısımların giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

Kütüphane Müdürü Muzaffer Tütüncü’den alınan bilgiye göre bir an önce hizmete açılan ancak eksik kalan birkaç husustan biri olan Kütüphane binasına kalorifer döşenmesi için girişimde bulunulmuş ve önümüzdeki günlerde kalorifer tesisatının döşenmesine başlanacaktır.

Örnek bir çalışma ile ilçemize kazandırılan modern kütüphane binasının kalorifere de kavuşturulması ile binanın ısıtma sorunu ortadan kalkacaktır. Plan, proje tesbiti yapılan kalorifer tesisatı önümüzdeki kış mevsiminde faaliyete geçirilecektir.(24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

HIDIRLIK Gazinosu ihale edilemedi

Yalvaç Belediyesi’nce geçtiğimiz yıllarda Hıdırlık mevkiinde yapılan Hıdırlık Gazinosu’nun işletmesinin icarı için geçtiğimiz hafta ihaleye çıkılmışsa da talip çıkmadığından ihale başka bir güne bırakıldığı bildirilmiştir. (24 Mayıs 1971, Sayı: 116)

 

Isparta Sav Köyünde 64 Nurcu Yakalandı

Isparta- Merkeze bağlı Sav köyünde izinsiz Ku r’an Kursu açmak, Nurculuk eğitimi yapmak yasak kitapları bulundurmak suçlarından 64 kişi 4 yönetici ile birlikte yakalanmıştır.

Çevre il ve ilçelerden gelen ve yaşları 18’den küçük olan 64 öğrenci ile H.A., Ö.B., H.Ö. ve M.T. adlı yöneticiler Jandarmanın yaptığı baskında suç delilleriyle birlikte yakalanıp adalete sevkedilmişlerdir. (31 Mayıs 1971, Sayı: 117)

 

27 MAYIS Hürriyet ve Anayasa Bayramı Törenlerle Kutlandı

27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlanmıştır.

Hürriyet ve Anayasa Bayramının 11.’si büyük bir halk topluluğu, öğrenci ve askerlerimizin de katılmasıyle kutlanmış, törenlerde askerlerimiz çok yoğun bir şekilde alkışlanmışlardır. İli saat süren törenlerden sonra garnizon komutanlığında tebrikler kabul edilmiştir. (31 Mayıs 1971, Sayı: 117)

 

İlçemize Sorgu Yargıcı Atandı

Bir süre önce Uşak iline atanan ilçemiz Sorgu Yargıcı Necmettin Decdeli’den boşalan Sorgu Yargıçlığına Kemah ilçesinden Yargıç Erdoğan Orhan’ın atandığı haber alınmıştır.

İlçemizden atanan Yargıç Decdeli ile ilçemize atanan Yargıç Orhan’a görevlerinde başarılar dileriz. (31 Mayıs 1971, Sayı: 117)

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.