logo

Özyalvaç Gazetesi Arşivinden (22-29 Eylül 1975)

Yalvaç – Sultandağı Yolu Açılıyor

Yıllardır yılan hikayesine ve halkımızın büyük umudunu bağladığı Yalvaç – Çay yolunun açılmasının gecikmesinin ardından imkanların yerinde ve zamanında kullanılması gerektiği göz önüne alınarak yeni bir çalışma dönemine girildiği belirtilmiştir.

Buna göre kısa bir süre önce ilçemize Kaymakamlığına atanan Ruhi Kulan’ın şahsi çalışma ve gayreti ile Yalvaç’ı en kısa yoldan Konya-Afyon asfaltına çıkarabilecek bir yolun açılması için Yalvaç-Sultandağı güzergahı üzerinde çalışmalar yapılmış ve olumlu sonuç alınmıştır.

İlgililerin belirttiğine göre önümüzdeki aylar içerisinde Yalvaç_Çay yolu yerine Yalvaç – Sultandağı yolu ulaşıma açılacak ve yıllardır beklediğimiz bir hayal gerçekleştirilecektir.

Yalvaç –Sultandağı yolu için çaba sarf edenleri bu başarılarından dolayı kutlar, başarılarının devamını dileriz. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

——————————————————–

ÖĞRETMEN ATAMALARI

İlçemiz köy ve kasaba ilkokullarında görevli öğretmenler arasında geçtiğimiz haftalarda önemli derecede değişiklikler olmuştur. Yapılan atamalar sonucu ilçemiz köy ve kasabalarında görevli iken başka yerlere atanan öğretmenler:

Bağkonak’tan Abdullah Kıvrak Sütçüler’e, Hacer ve Yılmaz Çetin Isparta’ya, Gülsüm ve Ayten yavuz Senirkent’e,

Hüyüklü Kasabasından Ömer Danacı, Nesrin Sağlam, Hüseyin Kansu, Selçuk Kadıoğlu Ödemiş’e,

Kozluçay Kasabası’ndan Sıdıka Özil, Muslu Çetin, Hanım Deregümülü ile Sücüllü Kasabasından Talip Çevik Mısırlı’ya, Aysel Düşünceli Isparta’ya, Yahya Eren, Saniye Eren Keçiborlu’ya,

Altıkapı Köyünden Ömür Öziş Ş.Karaağaç’a, A. Kaşıkara Köyünden Faden Yavuzaslan Senirkent’e, Ayvalı’dan Cuma Kurt G.Antep’e, Bağlarbaşı Köyünden Recep Tabak, Ceylan Önal Uluborlu’ya, Dedeçam’dan Mesut Şahin ve Fatma Şahin Uluborlu’ya, Gökçeali Köyünden Yaşar Dikmen Keçiborlu’ya, A.İleği’den Yılmaz Şanlı Sütçüler’e, Kuyucak Köyünden Salih Ertekin Ş.Karaağaç’a, Sağır Köyünden Mehmet Işık, İdris Börekçi Gelendost’a Terziler Köyünden Şahin Demiralay Gelendost’a, Yarıkkaya Köyünden Ahmet Erol, Gülsüm Erol Mersin’e, Bayram Demir İzmir’e, Y.tırtar’dan Bülent Mollaahmetoğlu, Y.Kaşıkara Köyünden Ahmet Gündüz, Mehmet Yurdabak ile Hisarardı Köyünden Rüstem Teke Niğde’ye atanarak ilçemizden ayrılmışlardır.

Yalvaç dışından ilçemiz köy, kasaba ve merkezdeki ilkokullarımıza atanan öğretmenler:

Mehmet Kuril, Mualla Bal, Hatice Türköz Bağkonak Bucağı’na,

Nevzat Koca, Abdullah Demirbaş Hüyüklü Kasabası’na, Yaşar İnan Bahtiyar Köyü’ne,

Ahmet Yürekli, Halim Özcan Safyürek, A.İhsan Kodaloğlu Tokmacık Kasabası’na,

Sülyman Şırak, Ümüt Akçay, Meliha Köse, Zeliha Avşar Sücüllü Kasabası’na,

Aysel Çakmaktepe Akçaşar Köyü’ne, Fatma Tülü A.Kaşıkara Köyüne,

Perihan Kılıç, Murat Yavuz Bağlarbaşı Köyüne, İsmail Özdemir Çamharman Köyüne,

Ümmühan Coşkun Dedeçam’a, Gönül Güngör Gökçeali Köyüne,

Gülnur Ülker A.İleği Köyüne, Turan Akdoğan Y.İleği Köyüne,

Mustafa Gülbahçe, Seyfi Bilgili Kuyucak Köyüne, H.Hüseyin Dağdelen Koruyaka Köyüne,

Ramazan Ay Kurusarı Köyüne, Hatice Gürcan ve Müyesser Öğüt Sağır Köyüne,

Aysel Öcal Terziler Köyüne, Zümrüt Semercioğlu ve Fethi Bilici Yağcılar Köyüne,

Alime Sakar ve Şerife Karabıyık Y. Tırtar Köyüne,

Kamuran Benli, Emine Bayır ve Nurten Çetiner Y.Kaşıkara Köyüne, Burhan Akdoğan hisarardı Köyüne atanmışlardır. İlçemize atanan ve ilçemizden ayrılan öğretmenlerimize yeni görev yerlerinde başarılar dileriz.

Atanan öğretmenlerimizin listesini yayınlamaya devam edeceğiz. -22 Eylül 1975, Sayı: 330-

—————-

Sadaka-i Fıtır Nisbeti Açıklandı

Her yıl olduğu gibi mübarek Ramazan ayında verilmesi emredilen Sadaka-i Fıtır nisabı ilçemiz Müftülüğünce hesabı yapılarak ilan edilmiştir.

Yapılan açıklamaya göre Sadaka-i Fıtır miktarları:

“Buğdayın tutarı: 600 Krş., Arpanın tutarı: 675 Krş.

Kuru Üzüm tutarı: 2700 Krş., Kur Hurma tutarı: 6700 Krş.

Zenginlerin kuru üzüm tutarından, orta hallilerimizin arpa tutarından, diğerleri ise buğday tutarından vermeleri tavsiyemizdir. Ayrıca zekat vereceklerin Müftülüğümüze başvurarak zekat nisablarını öğrenmeleri her zaman mümkündür.”  -22 Eylül 1975, Sayı: 330-

——————

İl Emniyet Müdürü İsmail Çetin:

“Yalvaç’ı huzursuz eden hırsızlar yakalanacaktır”…

Son günlerde artan ve halkımızı huzursuz eden hırsızlık olayları haberlerimiz üzerine Vilayetçe görevlendirilen Emniyet ekibinin başında ilçemize gelen ve gerekli tahkikatı yürüten İl Emniyet Müdürü İsmail Çetin gazetemize konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Emniyet Müdürü Çetin kendisiyle yaptığımız görüşmede “Hırsızlık olaylarının bu hale gelmesi teşkilat olarak bizleri üzmüştür. Fakat ekiplerimiz, er  geç bu hırsızları yakalayacak ve halkın huzurunu geri getirecektir. Olaylarda kusuru görülenler hakkında da gerekli işlemler yapılacaktır Bu bakımdan Yalvaç halkının müsterih olmasını rica ederim” dedi. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

——————

Emniyete Başkomiser Atandı

Bir süre önce ilçemiz Emniyet Komiserliğinin boşalması ve son zamanlarda artan hırsızlık olayları üzerine bir Başkomiser atanmıştır.

Kayseri’den ilçemize Emniyet Başkomiserliğine atanan Osman Sağlam geçtiğimiz günlerde ilçemize gelerek hemen göreve başlamış, hırsızlık olaylarının tahkikatına girişmiştir.

İlçemiz emniyet ve asayişi için etkili hizmetler vereceğine inandığımız Başkomiser Sağlam’a görevinde başarılar dileriz. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

——————

Mandolin Kursu Başarıyla Sona Erdi

Çalışkanlığı ve becerikliliği ile görevini başarıyla sürdüren ilçemiz Halk Eğitim Merkez Müdürü Muzaffer Aydınlı’nın girişimiyle Halk eğitim Merkezince küçük çocuklarımız için mandolin kursu açılmıştı.

Üç ay süreli olarak açılan Mandolin Kursunu ilçemizin yetiştirdiği değerli gençlerimizden Cemal Çiçek yönetmiş ve başarı ile geçtiği bildirilen kurs geçtiğimiz hafta sona ermiştir. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

——————

Ayhan Elverici Aksaray’a Atandı

İlçemiz Kız Meslek Lisesinin başarılı Müdürü Ayhan Elverici geçtiğimiz hafta içerisinde Aksaray Kız Meslek Lisesi Müdürlüğüne atanmıştır.

İlçemizde görev yaptığı sürece başarılı ve yararlı çalışmalar veren ve ilçemize modern bir Kız Meslek Lisesi kazandırılması için büyük çaba harcayan Ayhan Elverici’nin atanması için büyük çaba harcayan Ayhan Elverici’nin atanması çevrede üzüntü yaratmış, sayın Elverici’nin ilçemizden atanmasının zamansız olduğunu belirtilmiştir. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

——————–

Halk Eğitim Müdürü AYDINLI Görevinden Alındı

Atandığı günden bu yana başarılı çalışmalar veren ve halka yararlı çok çeşitli kurslar açıp pek çok vatandaşımıza meslek ve gelecek kazandıran ilçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Aydınlı, geçtiğimiz hafta içerisinde bu görevinden alınarak önce Sütçüler’e, bilahere ilçemize bağlı Hisarardı köyüne atanmıştır.

Çalışkan ve başarılı Halk Eğitim Müdürü Muzaffer Aydınlı’nın görevinden alınıp başka yere atanması ilçemizde üzüntü yaratmıştır. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

——————-

NÜFUS SAYIMI Hazırlıkları Sona Erdi

26 Ekim 1975 Pazar günü yapılacak Genel Nüfus Sayımı için ilçemizde tüm hazırlıklar tamamlanmış olup sayım günü beklenmeye başlanmıştır.

Genel Nüfus Sayımı günü sokağa çıkma yasağı uygulanacak, tüm halkımız ikametgahlarında hazır durumda bulunacak ve salimen bilgi vermek üzere görevlileri bekleyecek, sonuçlar sayım sona erdikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

İlçemiz nüfusunun bu sayım sonucunda onbeş bini aşması beklenmektedir. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

——————

Orta Öğrenim Ders Yılı Başladı

Bütün yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de orta dereceli okullarımızda 1975-1976 öğrenim yılı geçtiğimiz Perşembe günü başlamıştır.

İlçemizde mevcut Atatürk Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Yalvaç ORtaoukulu, İmam Hatip Lisesi ile köy ve kasabalarımızda eğitim veren 8 ortaokulumuzda yaklaşık 2500 öğrenci öğrenim görecek. Yeni ders yılında öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz. -29 Eylül 1975, Sayı: 331-

Etiketler: » »
Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.