logo

reklam
06 Ekim 2026

HAYKOOP Başkanı KURUCU’dan Ulusal Süt Konseyine Çağrı

S.S. Isparta Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği (HAYKOOP) Başkanı Abdülkadir Kurucu önümüzdeki günlerde toplanacak olan Ulusal Süt Konseyi’nde belirlenecek süt fiyatının zor durumda olan üreticiyi koruması ve onları motive edecek düzeyde olmasının önemli olduğunu ifade etti.

Temmuz ayında toplanan Ulusal Süt Konseyi’nde belirlenen 24.30 TL’lik fiyatın geçtiğimiz günlerde güncellendiğini ve 1 Ekim tarihi itibariyle 27.50 TL olarak uygulanmaya başladığını duyuran HAYKOOP Başkanı Kurucu, dünyadaki ekonomik şartlar, savaşlar nedeniyle de etkilenen ülkemiz ekonomisinin gerek üreticiyi gerek sanayiciyi oldukça zor durumda bıraktığını ve Ulusal Süt Konseyi’nde bir çözüm bulunmasının önemine dikkat çekti.

Kurucu, “İnşallah 15 Ekim tarihinde toplanacak olan Ulusal Süt Konseyimiz, üreticinin içinde bulunduğu ekonomik zorlukların yanında artan ham madde, enerji maliyetlerini, işçilik ve benzeri maliyetleri de göz önüne alarak herkesi tatmin edecek ve geleceğe umutla bakmasını sağlayacak bir fiyat vererek üreticinin daha fazla çile çekmemesini sağlar diyerek umut içinde bekliyoruz. Bugünkü şartlarda süt fiyatının 28.50 – 29.00 civarında olmalıdır ki üreticinin yüzü gülsün. Bu ülke hepimizin, üreticinin, sanayicinin yüzü güler, dolayısıyla üretim artarsa bundan hepimiz fayda sağlarız. Çevremizde yaşanan savaşlar nedeniyle artan akaryakıt fiyatları ile birlikte dünya çapında yaşanan ekonomik zorlukların ülkemizi de etkilediği muhakkaktır. Ancak üreticisi, sanayicisi, çiftçisi, köylüsü ile hep birlikte bu zorlukların üstesinden hep birlikte elele vererek geliriz. Bildiğimiz gibi kalkınma yerelden başlar genele yayılır. Bugün üreticinin elinden tutar, onu güçlendirirseniz o da sanayiciye güçlendirir, ekonomi canlanır. Tekrar söylüyorum üreticinin elinden tutup güçlendirelim ki hep birlikte büyüyelim. Ulusal Süt Konseyinden beklentimiz bu yöndedir” dedi.

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.